Gadgeturile tale îți sângerau portofelul. Iată cum să oprești puterea vampirului - Smart Home - 2019

Gadgeturile si Jucariile Nu Sunt Sigure (Mai 2019).

Anonim

Poate că nu-ți dai seama, dar casa ta este infestată cu vampiri mici. Nu, nu vorbim de setul de cutii de la Amurg, pe care tocmai l-ai cumpărat, despre încărcătorul tău de telefon mobil, televizorul, playerul Blu-ray, subwoofer-ul și Dumnezeu știe câte alte dispozitive petrec cel puțin jumătate din durata lor de viață este conectată chiar și atunci când nu le folosiți. Deci, care e treaba mare? Se pare că aceste dispozitive "vampir" sunt responsabile pentru o cantitate imensă de energie pierdută; și dacă ecologistul tău interior nu este mutat, atunci ia în considerare faptul că ei încet, dar cu siguranță savurând bani chiar din portofel. Dar nu trebuie să fie așa. Câteva schimbări simple vă pot economisi bani, puteți suporta grilele și puteți pune capăt imediat încălzirii globale. Ok, poate am exagerat puțin pe ultima; dar tăierea acelor mici fraierii este un efort meritoriu, indiferent de felul în care îl tăiați. Iată ce trebuie să știți despre puterea vampirului și cum îl puteți opri.

Aruncați o privire la sistemul de divertisment la domiciliu. Probabil că arată frumos din față, dar gândiți-vă cum arată totul din spate, unde aveți un cuib de șnur de șobolani care țese în și în jurul prizelor de perete și a benzilor de alimentare. LED-urile mici de pe componente vă spun că nu sunt "pe", dar în realitate, nici nu sunt pe deplin oprite. Telefonul și tableta sunt încărcate complet, dar le deconectați numai de la încărcătoare, lăsând adaptoarele în prizele respective. Obiectul gadget după obiect gadget ocupă toate prizele disponibile pe care le puteți găsi pentru a vă asigura că sunt toate sucuri și gata pentru a merge atunci când aveți nevoie de ele. Lucrul este că, în timp ce încărcătorul se află în priză, iar playerul Blu-ray sau DVD-ul se află în liniște, cu LED-ul său drăguț, totul se agită, contorul dvs. de energie se rotește în mod inutil rapid; și plătiți pentru asta.

Ceea ce aveți de făcut este puterea de așteptare sau "încărcarea fantomă", așa cum o numesc unii, care este definit ca un dispozitiv care este oprit, adormit sau altfel nefolosit, dar încă conectat la o priză de perete. Pentru anumite dispozitive (aparate, ceasuri, cronometre, modem și router), care ar putea avea sens, luați în considerare numărul de gadget-uri pe care le-ați conectat la un moment dat și, dintre aceștia, câți utilizatori sunt utilizați pentru mai mult de o mână ore pe zi.

Gospodăria medie americană cheltuiește 100 de dolari pe an pentru alimentarea dispozitivelor care sunt oprite sau în modul de așteptare, potrivit Energy Star.

Este ușor să luați aceste lucruri, de la sine înțeles, mai ales atunci când este greu să cuantificați ceea ce înseamnă toate acestea la linia de jos a facturii de energie electrică în fiecare lună. Deci, haideți să aruncăm o mică lumină asupra subiectului: gospodăria medie americană cheltuiește 100 de dolari pe an consumând dispozitive care sunt oprite sau în regim de așteptare, potrivit Energy Star - și probabil asta este o figură destul de conservatoare. Pe scară largă, Energy Star consideră că puterea vampirului costă anual 10 miliarde de dolari la nivel național - și numărătoare. În timp ce electronicele și aparatele sunt cu siguranță mai eficiente din punct de vedere energetic acum decât erau, acum sunt mai multe dintre ele în case decât oricând.

Gândiți-vă: Setarea home theater este utilizată pentru, ce, poate câteva ore într-o anumită zi? În celelalte 20-21 de ore sta doar acolo, suge sucul pentru nimic. Asta ar putea explica de ce secretarul adjunct Alexander Karsner a plecat la CNN pentru a discuta despre această problemă. Cererea de acces instantaneu și de utilizare este un motiv major pentru care "off" înseamnă într-adevăr "standby" cu electronica în zilele noastre.

Multe dintre acestea se pierd ca deșeuri. Sigur, putem fi nerăbdători ca și consumatori, dar trebuie să avem acel acces instantaneu pentru fiecare gadget în cadrul nostru? Este un minut suplimentar de timp de pornire pe un set top box complet inacceptabil? Am auzit despre certificările Energy Star și eficiența energetică un întreg, dar cei care se mândresc rareori vin cu o cifră adecvată în dolari pentru a explica economiile de costuri. Începând cu anul 2011, FTC a forțat producătorii de televizoare să includă o etichetă Ghidul energetic, care evaluează costurile pe care le poate costa să le execute pe parcursul întregului an. După cum indică eticheta, cifra se bazează pe cinci ore de utilizare zilnică, la o rată de 0, 11 USD / kWh. Estimarea scăzută și cea înaltă poate fi la fel de mare ca 50 de dolari plus, în afară de aceasta, dar cheia pentru etichetă este partea care spune că "costul depinde de ratele de utilitate și de utilizare". Pariez că da.

Ratele rezidențiale variază considerabil între diferite state, astfel încât, unde locuiți, joacă un rol important în linia de jos. Dar dacă este adevărat că un televizor cu LED-uri de 55 de centimetri atinge doar factura de putere de până la 60 de dolari pe an, este probabil un motiv major pentru care unii consumatori se uită altfel când stau în standby. Utilizarea variază de asemenea. Sesiunea dvs. lungă de jocuri pentru multiplayeri poate mânca mai mult de cinci ore pe zi. Faceți asta o mână de ori într-o lună, în timp ce trăiți într-un stat mai scump, iar factura dvs. lunară va vedea un dolar suplimentar sau două.

Dar să acordăm un credit producătorilor, care s-au deplasat mult de la zilele cu energie energetică ale televizoarelor cu tuburi catodice (CRT). Compact becuri fluorescente suge un suc mult mai puțin, iar televizoarele LED cu consum redus de energie au caracteristici de diminuare care ajută la lucrurile sub control. Componentele din interiorul nu au nevoie de același nivel de curent ca și anii trecuți și consumă în general aproximativ un sfert până la o treime din puterea utilizată de o plasmă comparabilă.

Pentru a pune asta în perspectivă, televizorul cu LED-uri LC-80LE632U de 80 de inchi consumă aproximativ 2, 20 USD pe lună, pe baza numerelor utilizate în Ghidul energetic. Asta e destul de impresionant pentru un produs atât de mare. Prin comparație, placa Panasonic TC-P55ST60 de 55 de inci rulează aproape 5 dolari pe lună folosind aceleași linii directoare.

Numerele astea nu sunt rele, chiar și atunci când contabilizează cât de mult puterea vampirilor trag. Sharp's 80-inch este evaluat la mai puțin de un watt când este oprit, în timp ce placa Panasonic de 55 de inci este evaluată dublu față de cea a modelului mai mare al lui Sharp, fără îndoială. Acestea sunt rate eficiente pentru orice tip de gizmo și se reflectă în măsurătorile de consum pe care le-am luat, care s-au ridicat la câțiva dolari pe an în ambele cazuri. Numai un număr care să se ridice, nu?

Cu excepția faptului că televizorul dvs. nu este singurul lucru conectat și cele două modele menționate mai sunt mai noi și mai eficiente decât multe panouri plane mai vechi așezate sau montate în casele din întreaga țară. Unii dintre aceștia au rate de așteptare de peste 5 wați, deci, în aceste cazuri, cheltuiți cu siguranță mai mult decât centi bani pe an pentru al menține în standby.

Și apoi sunt toate celelalte lucruri care ar putea fi conectate la televizor. Un PlayStation 3 Slim în gol la mers pe jos consumă 75 de wați, ceea ce reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de cele de 171 de wați pe care le folosește versiunea originală PS3 "Fat". PS3 Super Slim utilizează în medie doar 0, 5 wați în standby. Originalul Xbox 360 (cum ar fi "Fat" PS3) a fost un porc de energie, dar de atunci a fost reined la o rată de standby de mai puțin de 2 wați acum cu 360 S. Nintendo Wii U folosește doar 32 de wați în timpul jocului și o păsărică când sunteți în stare de așteptare.

Același lucru este valabil și pentru alte dispozitive. Dulapurile de streaming de la Roku utilizează abia mai mult de 2 sau 3 wați atunci când rulează, și chiar mai puțin atunci când sunt în standby. Ditto pentru Apple TV. Blu-ray playerele s-au diminuat și acum folosesc mai puțină energie. Modul de utilizare în standby este comparabil cu orice altceva în cadrul unui set de home theater.

Câțiva dolari aici, schimbă-ți bacșișul acolo, și câțiva bietăriști de energie bilet (vă uităm la voi, subwoofere) se pot adăuga cu ușurință până la 100 de milioane de dolari pentru energie vampir anuală.

Dulapurile cu cablu și prin satelit, mai ales dacă funcționează DVR-urile, scapă puțin de această tendință. Aceștia percep aproximativ 30 de wați atunci când sunt în uz și ar putea costa între 35 și 45 de dolari pe an pentru fiecare dintre dvs. (având în vedere că există o mulțime de gospodării cu două persoane). Este greu să le păstrați în întregime, dacă vă bazați pe ele pentru a vă înregistra emisiunile preferate, dar ar putea fi suficient să aveți un stimulent să întrerupeți aproape totul în jurul lor.

Câțiva dolari aici, schimbă-ți bacșișul acolo, și câțiva bietăriști de energie bilet (vă uităm la voi, subwoofere) se pot adăuga cu ușurință până la 100 de milioane de dolari pentru energie vampir anuală. Dar chiar dacă 100 $ este o sumă cu care poți să faci parte, de ce ar trebui să faci asta? Economisind acele bani și ajutând mediul este, de asemenea, destul de ușor. Metoda încercată și adevărată de deconectare manuală sau doar apăsarea comutatorului de oprire a benzilor de alimentare pe care toate componentele sunt conectate poate fi un început bun.

Sau puteți opta pentru a merge cu benzi de putere "inteligente" și protectori de supratensiune care fac acest lucru pe cont propriu. Linia de produse Belkin Conserve a încercat să abordeze acest lucru pe câteva fronturi. Banda Smart AV are opt prize de acces, dar una este destinată televizoarelor. Când televizorul este oprit, cele cinci componente de lângă acesta se opresc complet. Nici o putere de rezervă nu trece deloc la acele puncte de alimentare. Cele două prize suplimentare funcționează în mod normal și sunt destinate pentru DVR-uri, routere sau orice altceva care trebuie să aibă curent acontant.

Conserve AV are o abordare similară, cu excepția faptului că pune o telecomandă cu un singur clic în mâinile dvs. și oferă mai mult spațiu pentru diferite dimensiuni de prize sau adaptoare. Și dacă doriți să știți cât de multă energie ar putea consuma un obiect gadget de peste un an, Conserve Insight vă poate spune goală.

Altele, cum ar fi Tripp Lite, GE și gama GreenPower PowerCenter de la Monster, oferă grade diferite de control asupra modului în care reduceți oferta, dar există o mulțime de opțiuni acolo - trebuie doar să arătați.

Încărcătoarele solare pentru dispozitivele portabile precum smartphone-urile și playerele muzicale sunt plăcute, dar nu se reîncarcă suficient de repede pentru a fi utile zilnic. Dar, deoarece încărcarea telefonului dvs. nu consumă atât de mult suc în imaginea de ansamblu, asigurându-vă că ați deconectat încărcătorul odată ce a fost făcut este un pas în direcția cea bună.

Puterea vampirului vine cu compromisul final al comodității, unde cererea pe care o face electronica de consum pentru a fi difuzată la un moment dat este marele câștig. Pornind de la a fi mort, nu dă acea satisfacție rapidă. Acest lucru este evident mai ales pe calculatoare, unde timpii de încărcare au fost reduse la câteva secunde cu unele mașini. Această lipsă de răbdare depășește aproape fiecare obiect gadget sau gizmo pe care îl folosim astăzi și ar putea explica de ce este mai ușor să țineți TV-ul Roku sau Apple TV și să ralatiți decât să o întrerupeți complet.

Cu excepția faptului că imaginea reală mai mare este deșeuri, pierdute inutil în portofel, în grila națională și în mediul înconjurător. Câte 100 de dolari sunt o estimare - și una conservatoare, la asta. Chiar dacă nu pare prea mult, nu ar avea sens să rupă un Benjamin și să-l aruncați, nu-i așa?