Senzorul de dinți conectat la Wi-Fi vă urmărește obiceiurile de mâncare și de fumat - Emerging Tech - 2019

HVAC/R COURSE 9: Hi Lo Circuit (Mai 2019).

Anonim

Publicat în cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Națională din Taiwan, echipa a creat un senzor proiectat să fie încorporat în gură pentru a urmări și, sperăm, să reducă obiceiurile proaste precum fumatul sau supraalimentarea. Cu o precizie de aproape 94% în prototipul curent, senzorul poate diferenția între consumul de alimente, vorbire, tuse, fumatul, băutul și respirația. Toate aceste date sunt colectate și pot fi trimise la medicul dumneavoastră profesionist pentru a oferi o istorie mai exactă a obiceiurilor zilnice, atât negative, cât și pozitive.

În timp ce prototipul curent utilizează în prezent un fir extern pentru alimentare, echipa încearcă să creeze o versiune care utilizează o baterie internă. În acest moment, circuitul mic poate fi montat între doi dinți sau poate fi montat pe un hardware oral cum ar fi protezele sau acoladele.

Cu toate acestea, suportul ar trebui să fie extrem de sigur pentru a evita posibilitatea ca acesta să devină liber și potențial înghițit. În plus, echipa trebuie să facă dispozitivul complet impermeabil pentru a evita deteriorarea electronicii.

În plus față de puterea bateriei, echipa încearcă, de asemenea, să adauge Bluetooth la dispozitiv. Acest lucru ar putea permite unui medic să descarce date recente pe un smartphone sau pe o tabletă când ajungeți la birou, în loc să încărcați datele pe un server prin Wi-Fi. Cu toate acestea, cercetătorii doresc să testeze siguranța acelui tip de tehnologie utilizată în interiorul gurii.

Dincolo de păstrarea tacticilor legate de consumul de alimente și de obiceiurile de fumat, echipa crede că medicii stomatologi pot găsi această tehnologie utilă. Într-un interviu acordat New Scientist, vicepreședintele Facultății de Medicină Generală, Trevor Johnson, a declarat: " Acest lucru ar putea avea o serie de utilizări în stomatologie, de exemplu ca un instrument de cercetare, pentru monitorizarea pacienților care își înțepesc sau măcină dinții și pentru evaluarea impactul diferitelor intervenții dentare ".