De ce să folosiți un Roomba înnebunit atunci când vă puteți înscrie o armată de dronzi de curățare minuscule? - Smart Home - 2019

iRobot Roomba® 800 Series - How To Use the Wireless Command Center (Mai 2019).

Anonim

Uau.

Roomba este grozavă din multe motive: adăpostește murdărie și praf atunci când ești prea leneș să-i măturești, e distractiv să te uiți când lucrurile proaste se înfigăresc în jurul unui colț și poți pune o pisică pe ea și să garanteze unele renume pe Internet. Dar sunt momente când un Roomba nu este potrivit pentru apartamentul tău. Poate că este prea mare pentru a se potrivi sub canapea dvs. sau durează prea mult pentru a acoperi o suprafață mare de spațiu. Un concept de la Electrolux Design Lab imita colecția de miere de albine are scopul de a aplica aceeași logică - pentru toate grimile din casa ta.

Sistemul Mab, proiectat de Adrian Perez Zapata, în vârstă de 23 de ani, începe cu un dispozitiv cu sferă care se rotește în cameră când este programat pentru o sesiune de curățare. Acesta va scana camera pentru a recunoaște spațiul și va determina ce mod trebuie să curețe: rapid, normal sau exhaustiv. Când este gata, 908 de mici roboți vor zbura din miezul sferei, ridicând amestecul de apă și soluția de curățare pe care l-ați preîncărcat în interiorul mașinii în diferite părți ale camerei. După ce scot lichidul de curățare de pe murdărie și ridică particulele, cadrele de pilotaj se vor întoarce la sfera de bază. Dacă o zonă este mai murdară, roboții care zboară vor lua mai multă soluție și vor trece din nou spațiul. Acest proces se repetă până când dronii determină că camera este suficient curățată și vor reveni în sloturile predefinite pentru a se odihni.

Deoarece există mai mulți drone care lovesc diferite părți ale camerei în același timp, Zapata spune că acest lucru permite o curățare mai eficientă. Spre deosebire de un spectacol de om al unui Roomba, armata de drone lucrează împreună pentru a-și face treaba mai repede.

Potrivit designului, micile droni sunt de asemenea echipați cu panouri solare pe aripile lor, astfel că recolta în mod constant energie. Aceasta înseamnă o reîncărcare mai mică, mai ales dacă este curățată în timpul zilei în timp ce utilizatorul este la serviciu. Conceptul notează, de asemenea, că Mab va avea conectivitate wireless, astfel încât să poată raporta nivelul de murdărie înapoi la utilizator de fiecare dată când termina curățarea, permițând proprietarilor de case să vadă cât de mult mai curat (sau mai murdar) casa lor devine de-a lungul timpului.

Desigur, o conectivitate pentru aplicații fără fir înseamnă să permiteți utilizatorilor să programeze curățarea de la distanță, în cazul în care aveți nevoie de o reîmprospătare suplimentară înainte ca vizitatorii să facă o vizită neașteptată. Utilizatorii pot programa, de asemenea, direct pe Mab în sine, în cazul în care promit să ieșiți din drum înainte de începerea ciclului de curățare.

Este interesant să vezi folosirea dronilor în afara industriei militare și de supraveghere, deși sigur nu ar vrea să fie acasă în timp ce Mab este la serviciu. Vă puteți imagina să vă plimbați într-o cameră plină de mini roboți care atacă murdăria din jurul casei dvs.? Sau de mers pe jos în micile drone, zdrobind aripile lor proaste cu panouri solare? Dacă conceptul devine realitate, sperăm că toți cei 908 de cadrane sunt cu adevărat deștepți să-și facă drumul înapoi spre miezul sferei, pentru că nu există nimic mai periculos pentru copii decât pentru o bucată lipsită de dimensiunea unei cărămizi Lego umplută cu soluție de curățare.

Pentru a vedea mai multe detalii despre dezvoltarea design-ului Mab, vizitați pagina sa web a Laboratorului de Design Electrolux.