De ce nu puteți cumpăra încă un OLED plat? Curba nu este doar despre experiența vizuală - Home Theater - 2019

JFK Assassination Conspiracy Theories: John F. Kennedy Facts, Photos, Timeline, Books, Articles (Mai 2019).

Anonim

LG și Samsung au generat buzunare semnificative de la introducerea televizoarelor lor OLED în SUA. Pentru mass-media, o mare parte din această discuție se axează pe performanțele remarcabile ale televizorului. Dar, printre public, s-ar părea că întrebările sunt fixate într-un singur element: curba. De ce sunt curbate aceste televizoare? Care este punctul unui televizor OLED curbat? O să avem și OLED cu ecran plat în acest an?

… există o cantitate enormă de presiune - o parte din ea impusă de sine - pentru a inova concurența.

Dacă întrebați LG sau Samsung, veți primi un răspuns îmbuteliat, care a fost pregătit de echipe de oameni de marketing și oameni de prestigiu, gata să servească oricui solicită. Dar, după ce am discutat cu câțiva oameni la ambele companii, știu că există mai mult pentru decizia de a aduce pe piața americană doar versiunea curbată a unui televizor OLED. La joc este un fel de raționament pe care nimeni nu-l va lipi vreodată de ghilimele în jurul valorii de media, ci dintr-o perspectivă de practică, are sens perfect. Permiteți-mi, dacă vreți, să înlăturăți orice zvonuri despre corporații care încearcă să ne forțeze într-un lucru pe care nu-l dorim și să precizați motivele reale pe care primele televizoare OLED care le loveau în SUA sunt curbate.

În primul rând, aici sunt declarațiile oficiale ale ambilor producători. LG afirmă: "Ecranul curbat pare mai amplu și oferă o experiență mai realistă, fără distorsiuni ale imaginii, indiferent de locul unde arăți. LG a petrecut mai mult de cinci ani în cercetarea curburii optime pentru cea mai bună experiență, aducând o experiență de vizualizare asemănătoare IMAX la domiciliu.

Samsung, pe de altă parte, a făcut această afirmație: "Noul nostru televizor OLED de 55" este curbil pentru că vrem să oferim o experiență foarte specială. Designul "Timeless Arena" atrage telespectatorii în imagine și oferă o prezență video pe care nu o simțiți pe ecranele plane. De asemenea, ajută la distingerea tehnologiei OLED de la alte televizoare la vânzare cu amănuntul . "

În timp ce ambele companii fac un punct pentru a sublinia avantajul de vizionare propus, Samsung se referă la alte elemente, dar nu reușește să le spună într-un mod semnificativ.

Am afirmat deja în recenziile ambelor televizoare că nu simt că ecranul curbat reușește să dea o experiență mai realistă sau mai imersivă. Dar, de asemenea, am fost rapid să subliniez că nici nu ia nimic din experiența asta. Afișarea în afara axei nu este mai rău (și, în unele cazuri, este de fapt mai bună) decât cele mai multe televizoare LCD pe care le-am evaluat. Și niciodată n-am simțit că imaginea era neobișnuit de distorsionată atunci când era privită dintr-un unghi rezonabil. Dacă o experiență îmbunătățită de vizionare a fost singura motivație pentru crearea unui televizor curbat, ați putea vedea acest efort ca un eșec. Dar, așa cum am spus deja, există și alți factori motivanți în joc aici.

Realitatea este că nici Samsung, nici LG nu vor vinde foarte multe dintre aceste televizoare în acest an, și știu asta. Acestea sunt televizoare scumpe, iar ratele de randament sunt scăzute chiar acum, deci nu există o mulțime de ele pentru a merge în jur. Câțiva dintre cei care vinde se îndreaptă spre casele celor bogați, adoptivi și entuziaștii ocazionali care nu au de gând să meargă fără mașină în favoarea unui nou televizor fierbinte. Câți oameni știți că ar putea și ar fi plop în jos de 9, 000- $ 15, 000 pe un televizor? Exact.

Deci, de ce să nu dați câțiva consumatori care cumpără unul dintre aceste gen-uri de afișare ceva ce să vă plângă cu adevărat? Acesta nu este doar un televizor, ci o piesă de declarație. De ce să nu faci acea afirmație grandioasă și blândă cu putință? Atât de mulți oameni dețin televizoare cu ecran plat, acum că factorul rece al formei și-a pierdut gravitațiile. Cum respirați viața nouă într-un televizor cu ecran plat? Nu-l faci mai subțire decât predecesorii săi, îi dai un factor de formă pe care nu l-ai avut niciodată înainte. Dai oamenilor ceva cu adevarat unic si special pentru a-ti gasi ceea ce ii face sa arate minunat - asa cum au vrut - si tu ii spui pe toti. În acest proces, conștientizarea tehnologiei este intensificată, astfel încât atunci când televizoarele OLED devin abundente și accesibile pentru ca mai mulți oameni să le cumpere, vor.

Aplicatorii timpurii sunt ca ambasadori de marcă pentru companiile de tehnologie. Nici o sumă de publicitate plătită sau televizată nu poate corespunde puterii unui evanghelist neremunerat. Dacă puteți obține chiar și o mică mână de influențatori la bord cu produsul dvs., abilitatea lor de a arăta și a spune prietenilor lor va plăti în bătăi pe drum.

Trage pentru luna

OLED-ul curbat nu este realizat pentru a face bani sau pentru a satisface o bază largă de consumatori; este un cal troian pentru mărcile LG și Samsung

În spațiul de electronice de consum, există o presiune enormă - o parte dintre ele impunându-se - să inoveze competiția. LG și Samsung au fost întotdeauna extrem de competitive (asta o pun la ușă), dar această cursă de a fi prima pe piață cu un televizor OLED a fost unul deosebit de controversat. Și chiar dacă cei doi titani sud-coreeni se împing unul pe celălalt, ei lucrează, de asemenea, pentru a ține pasul cu Sony, Panasonic și Toshiba. Scena poate fi comparată cu cursa spațială dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, când ajungerea în spațiu era un simbol al superiorității tehnologice și considerat important pentru securitatea națională. Competiția de a fi primul în spațiu a fost feroce și fiecare mișcare făcută de o țară a împins celălalt să meargă mai departe. Dar, la un moment dat, ajungerea la spațiu nu mai era suficientă. Atunci SUA a împușcat luna. Dacă ajungem pe piață cu un televizor OLED a fost ca și cum ați ajunge la spațiul cosmic, apoi a face-o curbată a fost echivalentul TV al aterizării pe luna plînsă.

De ce nu putem avea atât curb și plat?

Oamenii se bizuiesc în jurul valorii de OLED curbate dovedește Samsung și LG au avut succes în campaniile lor de a evidenția lor branduri ca lideri în inovații tehnologice.Dar că nu răspunde la o întrebare evidentă: De ce nu vor aceste companii aduce atât OLED curbat și plat Televizoare către SUA așa cum au făcut-o în Coreea? Răspunsul prea simplificat este: nu pot.

Televizoarele OLED sunt în fază incipientă. OLED este o tehnologie agitată și aceste televizoare sunt greu de realizat, după cum o demonstrează faptul că au fost într-o anumită manieră de stadiu prototip de ani de acum. Dar chiar dacă nu ar fi greu de făcut, va exista în continuare provocarea de a crește producția. Nu poți construi o fabrica de televizoare OLED peste noapte. Este nevoie de timp și de o mulțime de capital pentru a construi mașinile de scule și fabricile care le vor face. Iar acești producători nu pot risca să devină prea adânc în datorii, de dragul creșterii producției OLED. Atunci când companiile devin prea bullish cu construirea de noi fabrici, acestea riscă backlash financiare. Uită-te la Sharp.

Confruntându-se cu o situație și / sau situație și având în vedere beneficiile care vin cu oferirea unui produs mult mai unic, atractiv, LG și Samsung au optat cu înțelepciune pentru a aduce doar modelul curbat în SUA pentru moment. OLED-ul curbat nu este realizat pentru a face bani sau pentru a satisface o bază largă de consumatori; este un cal troian pentru mărcile LG și Samsung ca pionieri în afișajele de generație următoare. Televizoarele OLED cu ecran plat vor veni, nu vor veni în acest an. Și asta este bine, pentru că este foarte puțin probabil ca cineva în măsură să cumpere un televizor OLED în acest moment va evita să cumpere unul pentru că nu este plat.