Ce e, matey? Pirateria online ajută Netflix să decidă ce spectacole să cumpere - Home Theater - 2019

Macy Gray - I Try (Video Version) (Mai 2019).

Anonim

Pirateria online nu este totul rău, dacă întrebi Netflix. TorrentFreak informează că gigantul de streaming verifică în mod regulat platforme ilegale de partajare a fișierelor pentru a-și ajuta să decidă ce emisiuni de televiziune și filme să adauge la serviciul său. Cu cât un anumit conținut este mai popular printre pirații online, cu atât șansele mai mari pe care le are în final se află în coada de urmărire instantanee.

"Cu achiziționarea de serii, ne uităm la ceea ce face bine pe site-urile de piraterie", a declarat Kelly Merryman, vicepreședinte de achiziție de conținut la Netflix, într-un interviu cu Tweakers, o publicație olandeză. (Netflix tocmai a lansat săptămâna trecută în Olanda.) De exemplu, a declarat Merryman, decizia de a dobândi drepturile de streaming la seria TV "Prison Break" a fost parțial influențată de popularitatea spectacolului ca o descărcare ilegală. "Prison Break este extrem de popular pe site-urile de piraterie".

Există totuși anumite tipuri de spectacole pe care Netflix nu le va atinge, potrivit lui Merryman, indiferent cât de mulți oameni le pirat. Evenimentele de concurs live, cum ar fi "The Voice" de la NBC, se numără printre ele deoarece "sunt mai potrivite pentru emisiunile TV live". De asemenea, difuzările de știri și evenimentele sportive se încadrează în această categorie.

Netflix nu este singura companie care utilizează numere de piraterie pentru a măsura popularitatea anumitor conținuturi. După cum relatează Bloomberg, chiar și studiourile majore văd descărcările ilegale ca indicii succesului.

"În general, considerăm pirateria ca un proxy al cererii de consum", a declarat David Kaplan, șef al aripa anti-piraterie Warner Bros., pe site-ul site-ului Summit-ului anti-piraterie și protecția conținutului din acest an. "În consecință, eforturile legate de punerea în aplicare sunt echilibrate cu privire la modalitățile de adaptare sau dezvoltare a modelelor de afaceri pentru a profita de această cerere oferindu-i fanilor ceea ce caută atunci când o caută".

Netflix sa poziționat mult timp ca o alternativă la viața privată, afirmă CEO-ul companiei, Reed Hastings, recent reiterat într-un interviu. "Netflix este mult mai ușor decât torrenting", a spus el. "Nu trebuie să vă ocupați de fișiere, nu trebuie să le descărcați și să le mutați. Trebuie doar să faceți clic și să vizionați. "

În timp ce statisticile privind pirateria pot fi utile creatorilor de conținut și distribuitorilor, aceasta nu înseamnă, desigur, că companiile nu încearcă încă să oprească partajarea ilegală a fișierelor online. Un studiu realizat anul trecut de la Universitatea din Birmingham din Marea Britanie arată, de exemplu, că studiourile și producătorii de software de la Hollywood monitorizează în mod regulat site-urile BitTorrent precum The Pirate Bay pentru a identifica pirații.

Dacă doriți să începeți să faceți pariuri pe care filme Netflix ar putea scoate în continuare, păstrați file pe TorrentFreak "10 cele mai piratate filme ale săptămânii."