Capul de duș Uji strălucește roșu atunci când luați prea mult timp în duș - Smart Home - 2019

The Great Gildersleeve: Jolly Boys Election / Marjorie's Shower / Gildy's Blade (Mai 2019).

Anonim

Dușul este un loc bun pentru a face o mulțime de lucruri: Curățenie (evident), reflecții grave de viață, cântând, pentru a numi câteva. Când sunteți ocupat să faceți o combinație a acestor activități personale, poate fi dificil să urmăriți cât timp ați petrecut tăierea în apă. Nu-ți face griji. De aceea, capul de duș Uji este acolo pentru a vă oferi o alertă vizuală despre cât timp ați fost acolo și când ar trebui să începeți să ieșiți din duș.

Pentru aproximativ 50 de dolari, utilizatorii pot atașa capul de duș Uji la fel ca orice altă instalație tradițională. Când întoarceți apa, capul dușului strălucește verde, oferindu-vă o grămadă pentru a vă face lucrul în cabina de duș. După aproximativ șapte minute, totuși, dacă tot stai acolo, plângând despre cum nu ai încercat o cronut, Uji va începe treptat să aprindă roșu. Această avertizare vă permite să știți că ați luat suficient timp pentru a vă curăța și că este timpul să o încheiați.

"El încurajează [oamenii] să ia dușuri mai scurte și mai eficiente din punct de vedere energetic", a declarat Brett Andler, unul dintre co-inventatorii lui Uji, pentru NPR. "Permițând oamenilor să devină conștienți de cât timp sunt în duș, am reușit să reducem timpul de duș cu 12%".

Creat de Adler și alți colegi de la Universitatea Tufts, Sam Woolf și Tyler Wilson, capul de duș Uji este rezultatul unei clase de inginerie medicală pe care cele trei le luaseră în primăvara trecută. Echipa a realizat că doreau să dezvolte ceva pentru a aborda gestionarea deșeurilor și pentru a promova un stil de viață mai ecologic. "Am vrut un produs care să-și plătească foarte repede și să se simtă la fel de bun ca un om care nu este ecologic".

Atât Departamentul de Energie cât și Laboratorul Național Lawrence Berkeley au oferit granturi pentru echipa de a dezvolta, prototip și a testa Uji. Băieții își iau produsul acum la investitorii îngerilor, sperând să obțină suficiente fonduri pentru a pune Uji pe piață până la începutul anului 2014. Aceasta înseamnă că mai rămân un timp pentru ca băieții să adauge câteva caracteristici, cum ar fi lăsarea utilizatorilor să-și fixeze propriul duș limitarea timpului sau adăugarea unei componente de difuzor pentru a reda muzică sau pentru a înregistra clipuri ale mamei care strigă la tine pentru a ieși din duș. Nu este cel mai plăcut lucru pe care să-l auziți în timp ce contemplăm viața, dar cel puțin asta va ajuta culoarea orb.