Călătoria "soare" aduce o mică lumină în viața oamenilor - Emerging Tech - 2019

Haarp Cord - Calatoria (Produs de Dj Al*Bu) (Mai 2019).

Anonim

Pentru persoanele care trăiesc în latitudini extreme, iarna este o afacere lungă, întunecată, iar soarele se ascunde sub orizont timp de câteva luni, până la sfârșitul primăverii.

Unii oameni sunt capabili să o facă, deși pentru alții lipsa de lumină solară poate aduce simptome de tulburare afectivă sezonieră (SAD) - iritabilitate, disperare, depresie, veți obține ideea.

Cu nordul Norvegiei a intrat în întuneric în fiecare iarnă, artiștii locali Lisa Pacini și Christine Istad știu mai bine decât majoritatea cum lipsa de lumină poate afecta mințile celor care trăiesc în astfel de locații.

Deci, într-o încercare de a aduce un soare puțin în viața oamenilor, perechea a creat o sculptură luminoasă circulară de trei metri, care cuprinde o masă de lumini cu LED care împreună strălucesc ușor într-o gamă de culori calde.

Cu "soarele" lor încărcate pe spatele unui camion deschis, artiștii au vizitat Norvegia în ultimul an - adesea trăind vreme groaznică și condiții rutiere - vizitează locuri cum ar fi orașul norvegian Tromsø, un loc care nu are lumină soarelui sau vizibil soare din 22 noiembrie până pe 21 ianuarie.

Creatia lor a facut, de asemenea, o apariție la săptămâna trecută, la London Design Festival din Marea Britanie.

Din luna viitoare până în aprilie 2014, soarele artiștilor se va așeza pe fațada de la etajul al doilea al Casei de Cultură din Rjukan, Norvegia - un mic oraș înconjurat de munți care blochează lumina directă a soarelui timp de șase luni ale anului - turnând o rază de soare în oraș și, fără îndoială, punem un zâmbet pe fețele celor care trec.

Mai jos: Soarele sosind în orașul norvegian Bergen cu nava în luna martie a acestui an.

[Cnet via It's Nice That] [Imagini: Călătorind pe Sun / Weblog al lui Bhakta]