Compania de taxi se potrivește cabinelor cu detectoare de proprietate pierdute cu alarmă - Emerging Tech - 2019

Calling All Cars: The Grinning Skull / Bad Dope / Black Vengeance (Mai 2019).

Anonim

Cabinele din spate ale șoferilor de mașină trebuie să fi văzut câteva lucruri în timpul lor, și nu vorbesc despre anumite shenanigani noaptea târziu mai potrivite pentru mai multe locații private. Mă gândesc la pierderea proprietății - telefoanele inteligente, laptopurile, portofelele și pungile, lăsate în urmă de pasagerii uitați sau cei care au avut câțiva prea mulți și într-o astfel de stare de rău ar uita ei înșiși dacă ar putea.

Este un sentiment urât atunci când îți dai seama că ai rătăcit ceva important, întrebându-te dacă o vei mai vedea din nou, întrebându-te cine ar fi putut să-l găsească pentru ei înșiși.

Judecând după datele de la centrul japonez de taxi din Tokyo, cabinele trebuie să fie unul dintre locurile cele mai comune pentru a lăsa lucrurile în urmă. Centrul a spus că în 2012 au rămas 53, 346 de articole incredibile în cabinele din Tokyo, și acest lucru a fost raportat doar în cazuri.

Într-un efort de a păstra pasagerii împreună cu bunurile lor, firma japoneză de taxi Kokusai Motorcars a anunțat că lucrează la un sistem care va avertiza călătorii la obiectele uitate, în timp ce ieșesc din cabină. Sistemul de detecție a pierderilor de proprietăți va fi testat în Tokyo în această lună și, dacă eficace, ar putea fi derulat pe o bază mai largă până la sfârșitul anului.

Sistemul cuprinde patru camere - trei deasupra scaunelor din spate ale cabinei și una în portbagaj. Înainte de intrarea pasagerului în vehicul, camerele captează o imagine a interiorului cabinei. Odată ce pasagerii pleacă, o altă imagine este ruptă. Cele doua sunt rapid comparate, cu o alarma sonor in cazul in care sistemul detecteaza ceva in cadrul care nu a fost acolo inainte. Pentru a proteja confidențialitatea pasagerilor, sistemul elimină caracteristicile faciale în fotografiile fotografiate.

Dacă tehnologia este ieftină pentru a instala și a rula, ne putem imagina că sistemul a fost preluat de alte firme de cabină de-a lungul timpului, ajutând la a pune capăt eradicării post-cab-ride auto-administrate pat-jos urmate de cuvinte, "Unde e telefonul meu?!"

[Narinari via RocketNews24]