Fructele tatuate reprezintă viitorul branding-ului de produse - Emerging Tech - 2019

VEGAN 2017 - The Film (Mai 2019).

Anonim

Au tatuajele devin atat de mainstream incat chiar si produsele locale le primesc si ele? Ei bine, da și nu. Fructele găsite în cel mai apropiat supermarket ar putea să aibă în curând o marcă de piele permanentă, dar nu pentru că este vorba de un nou lucru rece - e mai conștient de mediul înconjurător.

În Uniunea Europeană au trecut noi reglementări care vor permite companiilor producătoare să utilizeze oxizi de fier și hidroxizi pe pielea de fructe. Această combinație de substanțe chimice permite companiilor să taie cu laser logo-urile, etichetele și codurile de bare pe produsul alimentar și să facă acest "tatuaj" mai clar pentru ochiul uman. Această tehnologie, creată de o companie cu sediul în Spania, numită Laser Food, deschide un nou mod de a produce produse de marcă care sunt expediate în mod normal fără ambalaje fanteziste. În loc să plesni pe autocolante enervante, majoritatea oamenilor uită să se desprindă, gravura cu laser permite branding-ului să devină una cu pielea - iar consumatorii pot mânca chiar prin gravură.

Tehnologia de tăiere cu laser poate face mai mult decât să elimine materialul autocolantului. Companiile pot acum etch coduri QR sau coduri de bare pentru a ajuta consumatorii să scaneze și să afle mai multe despre produs, cum ar fi informațiile nutriționale sau compania care a crescut cultura. De asemenea, supermarketurile își pot tăia logo-ul pe produse ca pe un mod de marketing fără cusur.

În ciuda tehnologiei laser, Laser Food promite că procesul este blând pe fructe și nu va deteriora bunurile sub piele, făcând posibilă tăierea cu laser a unor fructe mai fragile, cum ar fi bananele și roșiile. Compania are, de asemenea, mașini care pot tăia cu laser până la 54 000 de bucăți de fructe pe oră. Laser Food nu este singura companie care a încercat anterior să schimbe companiile de la branding-ul autocolantului la tăierea cu laser. Eurolaser a încercat, de asemenea, să comercializeze tehnologii similare, însă numai recent UE a adoptat regulamentele privind utilizarea oxizilor și hidroxidurilor de fier pentru a ajuta la condiționarea pieilor de fructe pentru gravarea lor.

Este sigur o inovație nouă, dar companiile convingătoare să treacă la această nouă metodă (și probabil cea mai scumpă) ar putea dura ceva timp. Cu toate acestea, suntem la bord cu tot ce duce la eliminarea acelor autocolante care produc întotdeauna pătrate.