Studiu: Un televizor care se încadrează lezează un copil la fiecare 30 de minute în SUA - Home Theater - 2019

You Bet Your Life: Secret Word - Book / Dress / Tree (Mai 2019).

Anonim

Potrivit unui studiu recent publicat în jurnalul oficial al Academiei Americane de Pediatrie, aproximativ 380 000 de copii sub vârsta de 18 ani din Statele Unite au fost tratați pentru o vătămare legată de o televiziune care se încadrează într-o perioadă de 22 de ani între 1990 și 2011. Mai exact, o televiziune care se încadrează lezează un copil la fiecare jumătate de oră în Statele Unite; asta înseamnă mai mult de 17 000 de copii pe an. În plus, rata leziunilor legate de televiziune a crescut cu 95%, iar volumul a crescut cu aproximativ 125% pe durata studiului.

Marea majoritate a acestor leziuni sunt probabil legate de familiile care reciclează o televiziune CRT mai veche și mai greoaasă într-o altă cameră a gospodăriei, după cumpărarea unui nou televizor HD pentru spațiul principal de locuit.

Aceste televizoare sunt adesea plasate în partea superioară a unui dresser sau a unui sertar de sertare, astfel încât posibilitatea de a bate accidental televizorul este întotdeauna predominantă atunci când se utilizează mobilierul. În mod specific, a avut loc o creștere cu 344% a numărului de leziuni legate de o televiziune care a căzut de pe un birou, armoire, dresser sau piept de sertare pe întreaga durată a studiului.

În plus față de plasare, numărul de televizoare dintr-o casă americană tipică sa schimbat semnificativ în ultimii douăzeci de ani. De exemplu, gospodăriile americane cu mai multe televiziuni s-au dublat din 1990 și mai mult de jumătate din toate gospodăriile americane au cel puțin trei televiziuni. Când dimensiunile televiziunii au fost documentate în notele de la spital, aproape două treimi din televizoarele care au cauzat leziunile au fost 26 inci și mai mici. Nu a existat o creștere a numărului de televizoare cu dimensiuni mai mari de 27 inci, care ar putea fi afectate de copii, probabil datorită faptului că televizoarele cu dimensiuni mai mici au fost amplasate în camerele copiilor.

În ceea ce privește vârsta copiilor, aproape două treimi din leziuni au fost observate la copiii mai mici de cinci ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 au reprezentat 25% din leziuni, iar restul de 11% s-au produs la copii între 11 și 17. În plus, băieții au fost mult mai probabil să fie răniți decât fetele.

Cea mai obișnuită parte a corpului rănit de un televizor a fost capul și gâtul, în special 63% din timp. În plus, copiii cu vârsta sub cinci ani aveau mult mai multe șanse de a-și răni capul sau gâtul din cauza unei televiziuni care cădea, probabil mai puțin conștientă de împrejurimile lor. Cele mai frecvente leziuni au inclus vătămări și leziuni ale țesuturilor moi, precum și vătămări corporale și leziuni ale capului închise.

Reținute în cadrul studiilor anterioare, s-au înregistrat cazuri în care copiii au scos sertarele pe un dulap pentru a urca mobilierul și a porni televizorul. Deoarece majoritatea greutății unui televizor tradițional CRT se află în partea frontală a echipamentului, acest lucru face ca vestiarul să se răstoarne cu ușurință înainte și poate provoca un prejudiciu grav. Pentru a combate acest lucru, Academia Americană de Pediatrie recomandă ancorarea televiziunii și a mobilierului la perete, în plus față de alegerea unor destinații de plasare mai adecvate pentru televizoarele grele. Aceste tipuri de curele de siguranță pentru televizoare sunt deja populare în casele situate în zonele grele de cutremur, iar ancorele pentru mobilier sunt adesea vândute atunci când un părinte încearcă să își dovedească copilul casa.