Trecând printre picăturile de ploaie în interiorul camerei de ploaie a MoMA - Emerging Tech - 2019

Viktor Schauberger - Die Natur kapieren und kopieren (Dokumentarfilm, 2008) (Mai 2019).

Anonim

Într-o după-amiază însorită din New York City, pare ironic faptul că sute de oameni așteptau în linie pentru a fi prinși intenționat într-o ploaie torențială. Dar camera de ploaie nu este doar parcul dvs. mediu de apă. Cea mai recentă instalare la Muzeul de Artă Modernă permite vizitatorilor să meargă prin ploaie fără să se ude vreodată.

… O plimbare liniștită prin cameră simte ca Dumnezeu - se simte într-adevăr ca și când ai comanda vremea.

Experiența face parte din "EXPO 1: New York", o expoziție de vară care explorează marile provocări de mediu cu care ne confruntăm ca o specie alături de realizările tehnologice fără precedent ale acestei generații. La rândul său, camera de ploaie este un mediu imersiv care permite vizitatorilor să "experimenteze modul în care ar putea simți să controleze ploaia". Plimbarea în cameră se simte ca intrarea unui duș uriaș, întunecat, dar face un pas în ploaie și căderea foile de apă dispar. Puteți să vă deplasați în spațiu fără să vă udați deloc.

Proiectat de Random International din Anglia, secretul camerei de ploaie se află în senzorii de cameră 3D instalați în camera întunecată. Deși artistul Hannes Koch nu va dezvălui toate detaliile (este "o parte a magiei"), el spune că senzorii recunosc mișcările și detectează obiecte - permițând ploaia să nu mai cadă în locuri precise la care stau obiectele. Când senzorii realizează că obiectul sa îndepărtat, ploaia se întoarce. Fiecare loc are o rază de uscăciune de aproximativ cinci picioare, motiv pentru care Camera de ploaie este limitată la 10 vizitatori la un moment dat. Dacă s-ar umple camera, ploaia s-ar opri cu totul.

Senzorii nu sunt singurul truc din camera de ploaie. Echipa Random International a petrecut trei ani pentru a perfecționa instalarea, asigurându-se că foile de ploaie toarnă au căzut cât mai curând posibil. Spre deosebire de ploaia naturală din nori, picăturile de apă trebuie să coboare uniform; fără ploaia dreaptă, expoziția nu ar funcționa. De asemenea, ajută la faptul că, cu setările corecte ale camerei, ploaia verticală creează o experiență unică și fotografică. Se estimează că Camera de ploaie utilizează cel puțin 260 galoane de apă pe minut în timpul expoziției.

În interiorul camerei de ploaie, sistemul de camere nu este foarte rezistent - puteți totuși să alergați și să treceți înainte de senzori dacă doriți să vă udați. Dar o plimbare liniștită prin cameră simte ca Dumnezeu - se simte într-adevăr ca și când ai comanda vremea. Experiența este uluitoare, ciudată și frumoasă în același timp. Hollywood-ul a sărutat mereu sărutul în ploaie, dar în realitate ar fi norocos dacă nu inhalați picături de apă în nas. În camera de ploaie, cuplurile se pot bucura de acel moment magic fără a-și ruina costumele de dată - sau pentru a distruge echipamentele camerei lor în timp ce captează experiența.

Sala de ploaie la MoMA se desfășoară între 28 iulie și 28 iulie. Fii pregătit: expoziția este primul venit, primul servit. Nu există o limită de timp pentru cât timp puteți petrece în camera de ploaie, astfel încât ar putea dura câteva ore înainte de a vă afla chiar lângă ușa din față.