Sony aduce sunetul surround Dolby Atmos la noua sa bara de sunet și la receptorul A / V - Home Theater - 2019

Prezentare Soundbar Sony HT-XF9000 (Iunie 2019).

Anonim

La fel cum Dolby Vision se apropie de mai multe televizoare și ajunge pentru prima dată la playerele Blu-ray Ultra HD la CES în acest an, sunetul surround obișnuit al lui Dolby Atmos ajunge la o unitate audio mai mare. Pentru câteva exemple, nu te uiți mai departe decât Sony, care introduce o nouă bara de sunet Dolby Atmos și un receptor A / V.

Modelul HT-ST5000 este noua bara de sunet a Sony, care împachetează 800 de wați de putere într-o configurație de 7.1.2 canale. În plus față de Dolby Atmos, bara de sunet include suport pentru audio de înaltă rezoluție, oferind capabilități excelente de muzică, alături de setul de caracteristici care se concentrează pe sistemul home theater. Bara sonoră are trei intrări HDMI, cu un ieșire HDMI ARC (canal de retur audio), care suportă o rezoluție de 4K și un conținut dinamic ridicat (HDR).

"Cu ajutorul combinației dintre Dolby Atmos și soluția audio originală S-Force Pro Front Surround, HT-ST5000 va oferi consumatorilor cele mai bune experiențe audio performante pentru casa prin conectarea unui singur dispozitiv", directorul general al Sony Video & Sound Products A declarat Yoshinori Matsumoto într-o declarație. "HT-ST5000 este un sunet, cu un design foarte compact, care poate fi ușor plasat în fața televizorului și suntem încrezători că clienții noștri vor dori să-și îmbunătățească sistemul cu Dolby Atmos pentru a oferi divertismentului home theater."

În plus față de Dolby Atmos, receptorul STR-DN1080 A / V suportă de asemenea DTS: X, deci, indiferent de tipul de sunet surround pe care îl susține sursa, receptorul îl poate ocupa. Se acceptă și o varietate de formate de sunet surround vechi, inclusiv Dolby TrueHD și DTS-HD Master Audio. Ca și bara de sunet HT-ST5000, este acceptată și redarea audio de înaltă rezoluție, inclusiv redarea nativă Direct-Stream Digital (DSD).

O altă caracteristică unică a receptorului este tehnologia Sony "Phantom Surround Back", care permite emularea unei configurații de 7.1.2 canale cu o configurare reală a boxelor 5.1.2. Playerul are șase intrări HDMI și două ieșiri, toate suportând redarea de 4K 60P inclusiv HDR, spațiul de culoare 4: 4: 4 și BT.2020 Wide Color Gamut.

Receptorul beneficiază de suport wireless pentru mai multe camere, precum și de suport tradițional cu fir, cu capacitatea de a furniza în același timp imagini de 4K și de canale multiple în două zone diferite. Alte caracteristici includ funcțiile USB și Bluetooth, Spotify Connect și funcționalitatea Chromecast.

Nu a fost anunțată nicio prelevare de prețuri nici pentru bara de sunet, nici pentru receptor, dar Sony declară că ambele vor fi livrate în primăvară.