Sony și Disney au încercat să testeze filmele streaming în timp ce se află încă în teatre ca măsuri de combatere a pirateriei - Home Theater - 2019

Why Snow and Confetti Ruin YouTube Video Quality (Mai 2019).

Anonim

Un nou serviciu la cerere dezvăluit în Coreea de Sud este un teren de testare pentru a vedea dacă filmele care continuă să joace în teatre ar putea fi un instrument eficient de combatere a pirateriei agresive din Asia, ducând la întrebarea dacă un astfel de model ar putea funcționa și .

Potrivit Wall Street Journal, cele două companii au pionierat ideea că consumatorii aleg să cumpere un bilet de film pentru al viziona pe ecranul mare sau la domiciliu utilizând o opțiune de streaming, prin cablu sau prin satelit. Django Unchained, Wreck-It Ralph și Brave sunt trei filme care au fost oferite în acest fel ca parte a procesului.

Coreea de Sud este cea de-a opta cea mai mare piață de film din lume, și de vârf a penetrării internetului în bandă largă și a vitezei, făcându-l un teren de testare ideal pentru streaming de înaltă calitate. Fiind piața de film de top, SUA nu a făcut prea mult în acest domeniu, cu excepția timpului regizor Shane Carruth a pus filmul său, Upstream Culori pe iTunes și Amazon Instant la doar o lună după eliberarea sale teatrale. Steven Soderbergh a făcut unul mai bun prin lansarea filmului său, Bubbles, în teatre, DVD și la cerere în aceeași zi.

Singura încercare anterioară făcută de Disney la ceva de genul asta a fost în Portugalia în 2011, unde a fost o fereastră de șase săptămâni pentru mișcarea ei animată, Tangled. Fereastra tipică este de 17 săptămâni, iar studioul nu a încercat niciodată un test similar.

Este probabil ca mișcarea să fie foarte nepopulară cu lanțurile de teatru, dintre care niciunul nu ar beneficia de faptul că consumatorii vor merge mai puțin la filme. În prezent, există o fereastră exclusivă de 90 de zile pe care teatrele o au pentru a-și arăta filme noi, toate acestea asigurându-se că consumatorii care doresc să se uite la domiciliu se vor întoarce la piraterie pentru a le vedea. Studiourile încearcă să contracareze această tendință pentru a face pe oameni să urmărească în mod legal și să nu piardă veniturile.

Nu există nici un cuvânt despre cât timp va merge experimentul și ce metricile folosesc studiourile pentru a-și măsura succesul, dar alte studiouri se uită, probabil, îndeaproape pentru a vedea cum se desfășoară totul. Lanturile de teatru vor face același lucru și, probabil, în liniște, sperând să-și arate lipsa de spirit pentru a proteja acea fereastră pretențioasă de 90 de zile.