Solar Impulse completează zborul istoric din SUA - Emerging Tech - 2019

SCP-001 Past and Future | Keter Class | hostile / sapient SCP (Mai 2019).

Anonim

Aeronava Solar Impulse a alunecat în cărțile de istorie în weekend, devenind primul avion alimentat cu energie solară capabil să zboare zi și noapte pentru a traversa SUA.

Avionul a finalizat etapa finală a călătoriei sale când a aterizat la aeroportul JFK din New York, sâmbătă târziu, după ce a decolat la Washington, DC, mai devreme în aceeași zi. Aventura de la coastă la coastă a început în San Francisco la începutul lunii mai și a inclus opriri programate în Phoenix, Arizona, Dallas, Texas și St Louis, Missouri. Pe parcursul călătoriei sale, a preluat și recordul pentru cea mai lungă distanță pentru un zbor cu energie solară, care călătorește 958 mile (1 541 km) de la Phoenix la Dallas.

La controlul ultimei sale piese de la New York a fost André Borschberg, deși compatriotul elvețian Bertrand Piccard a pilotat, de asemenea, aeronava cu un singur loc pe alte picioare ale călătoriei

Fly-trecut avortat

Borschberg trebuia să facă sâmbătă o pasăre a Statuiei Libertății, dar o lacrimă mare în țesătura aripii stângi a Solar Impulse a condus pilotul să anuleze planul și, în schimb, să se îndrepte direct către destinația finală.

Vorbind despre zborul la scurt timp după aterizare, Borschberg a spus: "Acest ultim picior a fost deosebit de dificil datorită deteriorării materialului din aripa stângă. A obligat echipa să ia în considerare toate scenariile posibile, inclusiv salvarea peste Atlantic. Dar acest tip de problemă este inerent fiecărui efort experimental ".

Numit proiectul Across America, zborul a marcat că "prima dată când un avion capabil să zboare zi și noapte alimentat exclusiv de energia solară a traversat SUA de la Vest până la Coasta de Est fără a folosi o singură picătură de combustibil", echipa din spatele a declarat pe site-ul său.

Acționat doar de energia soarelui, Solar Impulse are o aripă de 63 de metri și cântărește doar 1600 kg. Aproape 12.000 de celule solare pe aripile avionului și stabilizatorul conduc cele patru elice și lucrează pentru a-și încărca bateriile litiu-ion de 400 kg pentru zborurile pe timp de noapte.

Înregistrări

Solar Impulse nu este străin cărților de înregistrare - în 2010 a finalizat primul zbor solar de 26 de ore pe zi și pe timp de noapte, în timp ce anul trecut a lovit titlurile când a devenit primul avion solare pentru a efectua un zbor intercontinental, de la Europa la Africa . Zborul, care a început în Madrid, Spania, și sa încheiat la Rabat, Maroc, a făcut ca Solar Impulse și pilotul Piccard să termine 19 ore.

Piccard a explicat în acel moment că scopul Solar Impulse este "să facă o revoluție în mentalitatea poporului când se gândesc la problemele energetice".

pionierat

"Solar Impulse este într-adevăr o aventură de pionierat", a spus Piccard. "Deschidem ușile noi. Nu suntem o industrie care intenționează să pună pe piață avioane solare ".

El a adăugat: "Vrem să demonstrăm cât de sexy și interesantă poate fi noua tehnologie care poate proteja mediul și poate reduce dependența de energia fosilă. Putem spune că "chiar dacă acest avion nu transporta pasageri, toate aceste tehnologii pot fi implementate în viața cotidiană, în mașini sau în sistemele de încălzire sau în construcția de case". Toată tehnologia există, ar trebui să o folosim mult mai mult în viața noastră de zi cu zi. "

Echipa din spatele Solar Impulse intenționează să se lanseze într-un zbor din întreaga lume în 2015.