Stați încă, Veebot încearcă să vă tragă sângele - Emerging Tech - 2019

NICOLAE GUTA - Stati cuminti ca inca nu m-am dus (NOU 2017) (Mai 2019).

Anonim

Obținerea de sânge tras nu este niciodată o experiență amuzantă, iar unii oameni sunt mai buni decât alții. Există cei care pot sta liniștiți și nu fac o piză, iar cei care hiperventilă, plâng, leșin la vederea sângelui. Apoi, există și cei care au condiții medicale reale, cum ar fi nevoie de ace fluture pentru venele mai mici sau o presiune mai grea pentru a evita vânătăi.

Un start Mountain View, pornind de la CA, încearcă să facă acest proces mai ușor. Cu Veebot, acest tehnician de robot medical poate scana brațul pacientului folosind un software de analiză a imaginii pentru a selecta venă care este ideală pentru a trage sânge. Pacientul ar trebui să introducă mai întâi brațul său printr-o arcadă căptușită, unde o manșetă gonflabilă pompează brațul pentru a limita fluxul de sânge. Apoi, Veebot va folosi ultrasunete și lumină infraroșie pentru a examina cea mai bună venă înainte de a alinia acul și de a îl introduce. Există chiar o prindere pentru pacientul de a ține pentru a ajuta pompa sânge (sau stoarce pentru nervozitate). Echipa estimează că Veebot durează doar un minut pentru a procesa toate aceste informații - singurul lucru pe care asistenta umană trebuie să îl facă este atașarea tubului de sânge și, desigur, supraveghează pacientul în cazul în care acesta va ieși.

În prezent, Veebot are o precizie de 83 la sută în selectarea celei mai bune vene, ceea ce este mai mult decât unii dintre noi pot spune despre asistente medicale care pătrund și prod de mai multe ori înainte de a găsi un spot util. Echipa lucreaza in prezent la cresterea acestei rate la precizie de 90 la suta inainte de a incepe studiile clinice. Veebot, Richard Harris, licențiat în programul de inginerie mecanică de la Universitatea Princeton, spune lui IEEE Spectrum că ideea a pornit pentru că a combinat dragostea lui atât pentru robotică, cât și pentru viziunea pe calculator. "Avea cerințe exigente pentru că ați fi complet automatizat ceva care este diferit de fiecare dată și se ocupă de oameni", a explicat el. Astfel de complexități nu au venit fără obstacole; prototipurile originale pentru Veebot datează până în 2009.

Acum că o versiune de succes este aproape gata, Harris se pregătește să vândă la spații medicale mari, cu o piață estimată de 9 milioane de dolari. Dar înainte de a vă scuzați gândindu-vă că acest robot va încerca probabil să te omoare în timp ce nu te uiți, uita-te în felul acesta: Roboții chirurgicale au existat de ani de zile și sunt destul de obișnuit în majoritatea spitalelor din zilele noastre. Un test de sânge este mult mai puțin complex decât chirurgia, deci procesul nu poate fi atât de rău … nu? În plus, dacă nu vă place Veebot, există o mulțime de alți roboți care vă pot ajuta să trageți niște sânge - și nu va fi frumos.