Stimularea implantului cerebral ne-ar putea transforma în mutanți - Emerging Tech - 2019

The brain may be able to repair itself -- with help | Jocelyne Bloch (Mai 2019).

Anonim

În comparație cu alte animale, unele dintre cele cinci simțuri umane pot fi considerate destul de slabe. De exemplu, câinii au un miros mai bun decât noi, iar liliecii sunt regele capacităților de auz extreme. Mai degrabă decât să ne luăm șansele să cădem într-o cuvă chimică pentru o mutație în stilul X-Men, oamenii de știință de la Universitatea Duke experimentează un nou implant de creier care ar putea îmbunătăți simțurile noastre existente.

Într-un studiu publicat pe revista științifică Nature Communication, echipa de la Universitatea Duke a implantat șoareci de laborator cu dispozitive speciale pentru ai învăța să vadă lumina infraroșie - o sursă care în mod normal este invizibilă pentru animal. În cadrul experimentului, oamenii de știință au învățat mai întâi soarecii să recunoască lumina LED-urilor și să-și bage nasul în interiorul unui port când luminile se aprind. Apoi, echipa atașată chirurgical și cabluri infraroșii în creierul șoarecilor pentru a ajuta la accelerarea procesării senzoriale. Când aparatul foto a detectat lumină infraroșie, firele ar declanșa și stimula creierul șobolanilor. Aceste stimulări s-au intensificat de fiecare dată când șobolanii s-au apropiat de lumina infraroșie și și-au întors capul în direcția.

După antrenament, șoarecii au fost readuși în mediul lor original și luminile cu LED-uri au fost înlocuite cu infraroșu. Experimentul a cerut încă o dată șoarecilor să-și bage nasul prin portul corect atunci când "vede" lumina infraroșie. La început, niciunul dintre șobolani nu a răspuns la luminile cu infraroșu care se aprind. Cu toate acestea, după 26 de zile, toți șase șobolani au învățat să recunoască lumina invizibilă anterior și au găsit porturile potrivite când luminile au aprins. În plus, rozătoarele au răspuns la stimularea neuronilor subțire, sugerând că neuronii senzorici pot fi capabili să răspundă diferitelor tipuri de indicii învățate.

În experimentele inițiale la începutul acestui an, echipa a observat că abilitatea de a preda șobolanilor o nouă stimulare senzorială poate ajuta cortexul cerebral deteriorat să învețe să primească și să proceseze declanșatoarele senzoriale tradiționale. Cu acest studiu extins, un raport al Scientific American afirmă că acest experiment ar putea duce la viitorul membrelor protetice mai bune, permițând purtătorului să aibă un control senzorial constant asupra noilor părți ale corpului. Constatările sugerează, de asemenea, că aceste implanturi ar putea spori cinci simțuri tradiționale ale omului, ceea ce înseamnă că s-ar putea să vedem, să atingem, să gustăm, să auzim și să miroasă lucrurile pe care nu le putem în prezent.

Cu mari puteri vin desigur mai multe responsabilități. Dacă am avea cu toții mai multă auz, lumea ar deveni un loc mult mai zgomotos - ca și când nu ar fi destul de greu să blocheze toate prostiile de acolo. Pe de altă parte, abilitatea de a vedea atât de bine, am putea spune care este direcția de nord, fără a avea nevoie de o busolă, ar face călătoria cu mult mai puțină durere. Sunteți pregătiți pentru o societate plină de mutanți?