Pachetul de medicamente cu auto-expiră își schimbă aspectul după ce medicamentele au dispărut - Emerging Tech - 2019

Our Miss Brooks: Another Day, Dress / Induction Notice / School TV / Hats for Mother's Day (Mai 2019).

Anonim

Pachetele de medicamente sunt destul de generice, ca să spunem cel puțin. Doar du-te la cabinetul pentru medicamente și verificați pachetele de blistere și vedeți cât timp este nevoie să identificați ce pilula face pentru boala dumneavoastră. Cu excepția cazului în care aveți un sistem eficient de etichetare, va trebui să citiți numele științific complicat, să vă amintiți de ce aveți acest lucru în primul rând, să găsiți puținul tipărit care spune data de expirare, apoi să decideți dacă este medicamentul corect pentru a vă trata condițiile . Medicamentul expirat poate avea efecte secundare de la fiecare capăt al spectrului - pilulele pot fi considerate nulă și nu sunt valabile sau devin extrem de fatale de consumat.

De aceea echipa de designeri și doctori ai soțului și soției a decis să vină cu un nou concept care să reimagine ambalajul medicamentelor. Gautam și Kanupriya Goel au spus că inspirația a venit la ei după ce i-au ajutat pe bunicii lor să curețe cabinetul pentru pilule. "În statele lor fragile, cu viziune și dexteritate atât de limitate, au fost extrem de provocatoare să citească datele de expirare tipărite în aceste mici fonturi de cinci puncte pe benzile lor de medicină", ​​a declarat Goels pentru Fast Co.Design. În schimb, ambalajul conceptului va conține benzi tratate special care se schimbă în ceea ce privește aspectul pe măsură ce medicamentul expiră. Mai degrabă decât folia proaspătă, curată, care de obicei vine standard, pachetul va arăta un avertisment cromatic care devine atât de haotic, pacienții nu vor putea citi detaliile medicamentului dacă au încercat. Aceste hârtii speciale se pot schimba în orice mod, companiile farmaceutice văd eficiente, cum ar fi o degradare lentă la mari X-uri sau întoarcerea de la gri la roșu pentru a indica expirarea.

"În afara Occidentului, există puțină conștiință față de conceptul de medicament care a devenit" expirat ", a spus Goels. "Nici măcar nu vorbim despre viața de piață a unei benzi medicamentoase aici. Este alarmant cat de putin persoana obisnuita intelege cat de repede un medicament devine periculos pentru consum.

În Statele Unite, consumatorii sunt obișnuiți să cumpere medicamente prin cutie sau sticlă. În altă parte, consumatorii pot prin medicamente prin blistere sau chiar prin pastile, ceea ce le face mai greu pentru utilizatori să găsească informații importante despre droguri. Cu noul concept de pachete, oamenii pot identifica rapid medicamentul care se aruncă chiar și fără citire. Acest lucru este util în special în întreaga lume, unde oamenii nu pot citi sau înțelege denumirile complicate de engleză pentru diverse medicamente.

În timp ce conceptul este aparent simplu, există o mulțime de obstacole de reglementare înainte ca ideea să poată fi aprobată vreodată. Medicina este una dintre industriile cele mai puternic reglementate acolo, având în vedere răspunderea enormă și toți avocații care sunt gata să pună pe noi produse orice șansă pe care o obțin. Nu putem estima cât timp va dura - dacă vreodată - conceptul Goels pentru a ajunge la realitate, dar este unul util care va aduce beneficii tuturor consumatorilor de droguri tineri și bătrâni.