Oamenii de știință inventează dispozitivul cu laser pentru a vă spune când veți muri. Mulțumesc, știință. - Emerging Tech - 2019

Jacque Fresco in Penn State (Full Lecture & QnA) [deutsche Untertitel] (Mai 2019).

Anonim

Oamenii vă pot spune adesea să trăiți ca și cum ați muri mâine, dar acest lucru are sens doar dacă sunteți diagnosticat cu boală terminală și decideți să renunțați la slujbă pentru a vă bucura de ultimele momente de pe pământ. Pentru oricine altcineva, acest concept doar încearcă să-l glorifice pe YOLOing în mod inedit sau să justifice că o noapte se află cu chelnerita de la Hooter. Nu! Nu e bine! Dacă nu aveți o estimare clară despre cât timp ați rămas în viață, nu există nici un motiv să se comporte periculos. Pentru a obține această estimare, totuși, este posibil să aveți nevoie să purtați unul din aceste ceasuri "de test de moarte" pentru a anticipa momentul în care veți da lovitura.

Creat de profesorii de fizică Aneta Ștefanovska și Peter McClintock de la Universitatea Lancaster din Anglia, endoteliometrul este un dispozitiv ceasuri care poate administra aceste așa-numite teste de moarte. Folosind tehnologia laser pentru a evalua condițiile de sănătate, ceasul trimite fascicule adânc în pielea purtătorului pentru a analiza celulele minuscule din interiorul capilarelor și pentru a determina cum corpul îmbătrânește.

"Tot ceea ce se întâmplă în sistemul dumneavoastră cardiovascular, indiferent dacă aveți de suferit un atac cerebral sau un atac de cord, începe ca pe ceva ce nu merge în endoteliu", a spus Stefanovska. Prin testarea țesutului sub piele, medicii vor putea vedea semnele precoce ale bolilor, cum ar fi cancerul, boala coronariană sau demența. Folosind datele colectate de la aceste fascicule laser, funcțiile celulare sunt evaluate între 0 și 100, pe baza nivelurilor optime. Acest număr este apoi utilizat pentru a calcula durata de viață rămasă a persoanei.

"Sper că vom construi o bază de date care va deveni tot mai mare, astfel încât fiecare persoană măsurată poate fi comparată împotriva acesteia", a spus Stefanovska. "Atunci vom fi în poziția de a le spune valorile [care] prezic un anumit număr de ani".

Prototipul este în prezent descris ca fiind "voluminos și experimental", dar echipa declară că lucrează pentru miniaturizarea mărimii la cea a unui ceas de mână. Ei estimează că dispozitivul va costa între 200 și 300 de lire sterline (aproximativ 310 până la 464 dolari) și speră să aibă produsul pregătit pentru piață în următorii trei ani. Doar să nu mori până atunci, dacă vrei să trăiești pe margine și poate să-ți tăieți câteva Oreos prajite.