Oamenii de știință descoperă o utilizare reală pentru viziunea AR, oferind focului o viziune termică - Emerging Tech - 2019

Crossroads: Labor Pains of a New Worldview | FULL MOVIE (Mai 2019).

Anonim

Este greu să discreditezi curajul autentic al pompierilor. La urma urmei, munca lor în mod regulat le cere să curgă în clădiri arzătoare și să se asigure că vor apărea cât mai puține daune posibil - la clădire sau la oricine din interior. Este o carieră care nu inspiră doar curajul, ci o cere - ia în considerare numărul de ocazii pe care pompierii o fac într-o situație în esență orb, fără să aibă nicio idee despre ceea ce îi așteaptă de cealaltă parte a ușii.

Pentru a le oferi o viziune suplimentară, oamenii de știință au venit cu un mod care ar putea elimina unele dintre cele mai periculoase necunoscute.

Cercetătorii de la Universitatea din Viena din Austria au creat ceva denumit ProFiTex, care utilizează informațiile colectate de la căștile de pompieri special modificate pentru a construi o hartă virtuală a oricărui mediu. Acest lucru va permite echipelor de pompieri să aibă o idee mai bună despre ceea ce se află la colț (atât literal, cât și metaforic) în fiecare nouă situație.

Senzorii de căldură din căști pot monitoriza temperatura în jurul unui pompier, în timp ce o cameră de tip casca poate alimenta imaginile mediului înconjurător celor din exteriorul focului, astfel încât corespondenții să poată cântări asupra oricăror decizii potențiale prin radiolink. Sistemul poate furniza, de asemenea, informații suplimentare afișate în interiorul căștii, spune cercetătorul de plumb ProFiTex, Hannes Kaufmann.

"Un [mediu fizic] poate fi invizibil pentru pompier [ca urmare a întunericului sau fumului], așa că îi dăm un model care este vizibil și îl îmbunătățim cu date termice", a declarat Kaufmann pentru New Scientist, care a spus că sistemul poate "să reproducă practic mediul real", dacă este necesar. "Dacă un zid de cameră [apare pe ecran ca] roșu închis din exterior, atunci este periculos în interior".

Kaufmann a prezentat o lucrare despre ProFiTex la conferința umană Augmented Human Last March din Stuttgart, Germania, iar el și echipa lui au deja idei despre cum să îmbunătățească sistemul pentru ao face și mai util pentru pompieri. Echipa planifică în prezent să cerceteze cât de multe informații suplimentare pot fi afișate pentru pompieri în mediile reale, înainte de a deveni copleșitoare sau distragătoare. În plus, doresc să analizeze cum ar putea fi utilizate laserele infraroșii pentru a tăia camerele umplute cu fum și pentru a oferi informații mai detaliate chiar și asupra celor mai densi medii umplute cu fum.

Fără îndoială, ideea de a lansa o astfel de tehnologie la scară largă ar fi o propunere costisitoare. Cu toate acestea, nu există nici o îndoială că potențialul de a îmbunătăți șansele de succes pentru pompieri cu acest tip de informații merită.