Oamenii de știință creează un robot de pisică fără cap pentru a fi folosit în misiuni de căutare și salvare - Emerging Tech - 2019

Week 0, continued (Mai 2019).

Anonim

Desi lipseste un cap, blana, mușchi și un sunet mic, robotul "ghepard-cub", dezvoltat de cercetători la Elle Polytechnic Federation of Lausanne (EPFL) din Elveția, a fost în mod inconfundabil modelat pe o pisică. Numele este un pic de dăruire, de asemenea.

Scopul proiectului în curs de desfășurare, care este condus de Laboratorul de Biorobotics al EPFL (Biorob), este de a construi un robot mic, ușor și rapid, cu cercetători care se îndreaptă spre inspirație pentru regnul animal.

Echipa Biorob speră că activitatea sa va încuraja cercetările viitoare în domeniul biomecanicii. Tehnologia, concepută pentru a da roboților viteză, agilitate și stabilitate, ar putea fi folosită pentru a construi mașini similare pentru misiuni de căutare și salvare.

Rapid

"Suma morfologiei și a controlului ne permite să executăm acest robot foarte repede, până la 1, 4 metri pe secundă (3, 1 mph), ceea ce înseamnă aproximativ șapte lungimi ale corpului pe secundă", a spus Alexandru Sproewitz de la Biorob.

E destul de repede, deși pare să fie destul de lent în comparație cu Usain Bolt din lumea robotului, Ghepardul de 29 mph - o altă creație inspirată de pisică - construită de Boston Dynamics, specializată pe robotul de la Massachusetts. Inginerii care lucrează la Cheetah cred că are potențialul de a atinge viteze de 40 km / h.

EPFL declară că creația sa mai mică este "bazată pe observarea meticuloasă și reproducerea fidelă a piciorului felinar". Fiecare dintre picioarele robotului ghepard este alcătuită din trei segmente, cu putere generată de arcuri și acționări în loc de mușchi.

"Această morfologie îi conferă robotului proprietățile mecanice de care beneficiază pisicile, adică o abilitate și o elasticitate marcantă în locurile potrivite, pentru a asigura stabilitatea", a explicat Sproewitz. "Robotul este deci în mod natural mai autonom."

Directorul Biorob, Auke Ijspeert, a declarat că obiectivul pe termen lung al robotului de ghepard este "să dezvolte mașini rapide, agile și de îmbrăcat la sol pentru a fi utilizate în explorare, de exemplu pentru căutare și salvare în situații de dezastru natural".

Puteți vedea mișcările sale asemănătoare pisicilor din videoclipul de mai jos.

[prin engadget]