Rumor: Sony pregătește un telefon Android cu captura video de 4K? - Home Theater - 2019

Samsung Galaxy S9, anunţat oficial. Toate detaliile despre telefonul anului 2018 (Mai 2019).

Anonim

Este doar un zvon în acest moment, dar este posibil ca Sony să vină pe piață cu un nou smartphone Android cu un senzor de 20 de megapixeli capabil să capteze un videoclip cu rezoluție de 4K destinat televizoarelor Ultra HD.

După cum a raportat blogul Xperia, software-ul de sistem pentru telefonul numit "Honami" a fost descoperit, ceea ce a indicat faptul că capacitatea video se va ocupa de standardul mai înalt de 4K din cauza puterii inerente în chipul Qualcomm Snapdragon 800. Specificațiile cipului indică faptul că se pot ocupa atât de imagini video și de imagini stereoscopice de 4K, cât și de imagini statice, la o rezoluție totală de 55 de megapixeli.

Noile moduri de cameră sunt așteptate să fie introduse pentru a face uz de aceste caracteristici avansate, deși nu este clar ce va ajunge în final la produsul final. De asemenea, zvonurile sugerează că Sony va pune amprenta proprie pe Android pentru a se diferenția mai mult de piața aglomerată și competitivă Android. Dar din nou, detaliile sunt vagi, altele decât o interfață reînnoită, aplicații și noua cameră.

Dacă acest lucru va fi realizat, acesta ar fi primul smartphone raportat pentru a oferi captarea video 4K Ultra HD, deși există camere video independente care pot face deja acest lucru. Ultra HD este încă foarte nou și, în ciuda eforturilor de scădere a prețurilor, conținutul rămâne evaziv, discurile Blu-ray cu rezoluție reală de 4K vin doar pe piață anul viitor cel mai devreme. Sony a declarat că un serviciu de streaming de 4K este programat pentru lansarea în această vară, dar nu a existat niciun cuvânt încă la o dată exactă pentru aceasta, și nici cât va fi disponibil conținutul și ce va costa să-l transmită în flux.

La fel ca primul model 3D care a venit pe piață, acest lucru poate fi un impuls pentru a promova adoptarea de 4K prin conținut generat de utilizatori care poate fi redat direct pe un televizor 4K Ultra HD. Există, de asemenea, posibilitatea ca concurenții să facă același lucru, mai ales că Samsung, LG și Toshiba lucrează, de asemenea, la televizoarele 4K Ultra HD.