RIDEYE este un sistem de înregistrare cu cutie neagră pentru bicicliști - Emerging Tech - 2019

MUNCHIES: Momofuku Toronto (Mai 2019).

Anonim

Oarecum similar cu conceptul de Casca de Justiție, RIDEYE este un sistem de cameră legat în fața unei biciclete, care permite cicliștilor să capteze imagini ale potențialelor accidente, precum și identificarea informațiilor privind plăcuța de înmatriculare într-un scenariu de hit-and-run. Oferind funcții identice cu sistemele de tip dash-cam în crucișătoarele de poliție, RIDEYE înregistrează imagini video de înaltă definiție de 720p la un câmp larg de vizualizare de 120 de grade. Înregistrând câte 2, 5 ore de înregistrare video, RIDEYE face automat spațiu pe cartela de memorie internă, ștergând cele mai vechi videoclipuri pentru a continua înregistrarea în timpul călătoriei.

În plus, RIDEYE are un accelerometru intern cu trei axe care detectează momentul în care bicicleta a avut un accident. Când senzorul este declanșat în urma unui impact cu un vehicul, materialul curent este marcat în mod special pentru a nu fi suprascris, deoarece RIDEYE continuă înregistrarea. În cazul în care ciclistul nu a fost rănit în incident, aceștia pot lovi de asemenea butonul de argint din partea de sus a unității pentru a opri înregistrarea și a salva fișierul.

Când ciclistul ajunge la un computer, îl pot conecta prin USB pentru a viziona înregistrările înregistrate. Acest lucru ar putea fi de asemenea util pentru ca poliția să răspundă la un accident, deoarece ar putea revizui imediat materialul video cu un laptop pentru a identifica un șofer responsabil pentru accident.

În ceea ce privește specificațiile de înregistrare, rezoluția video de 1280 x 720 este înregistrată la 30 de cadre pe secundă și include o pistă audio mono de 512 Kbps a mediului înconjurător. Pachetul de acumulatori litiu-ion de 6, 800 mAh ar trebui să furnizeze energia bateriei pentru ca RIDEYE să funcționeze timp de 24 de ore din timpul total de înregistrare. Cu navele care ar putea să ia o oră sau mai puțin în fiecare mod, un ciclist tipic ar trebui să perceapă RIDEYE doar în fiecare săptămână.

Pentru a stoca 2, 5 ore de înregistrare video, dispozitivul este dotat cu memorie internă de stocare de 8 GB pentru video. Cu toate acestea, nu se pare că există planuri de a permite utilizatorilor să actualizeze memoria pentru a înregistra mai multe date. Carcasa care protejează camera foto este realizată din aluminiu de calitate pentru aeronave, iar cureaua de cauciuc este reglabilă în funcție de dimensiunea ghidonului bicicletei.

Un dezavantaj al RIDEYE este că nu va putea înregistra impactul care are loc în spatele unui ciclist. În plus, în cazul în care un ciclist este rupt de pe șosea, camera poate ajunge într-un unghi incomode și pierde complet informații cruciale care identifică partea la vina. Cu toate acestea, bicicliștii ar putea monta ipotetic un al doilea RIDEYE pe spatele bicicletei, pentru a capta imagini ale șoferilor în spatele lor.

În prezent, creatorul RIDEYE caută o investiție inițială de 32.000 de dolari pe Kickstarter pentru a finanța acest sistem de cutii negre pentru bicicliști. Întreprinzătorii timpurii pot asigura un sistem de 119 USD cu o fereastră de livrare propusă în martie 2014. Presupunând că proiectul este finanțat în întregime, echipa din spatele RIDEYE intenționează să înceapă producția încă din octombrie, cu testele finale și asamblarea care au avut loc în noiembrie și decembrie. Ca și în cazul tuturor proiectelor de la Kickstarter, trebuie să știți că problemele de fabricație întârzie adesea fereastra de livrare a produsului final cu câteva săptămâni sau chiar luni.