Amintirea inovatorului audio și pionierul tehnologiei Ray Dolby - Home Theater - 2019

Why should you read Edgar Allan Poe? - Scott Peeples (Mai 2019).

Anonim

Ray Dolby, marele inovator audio și fondator al Dolby Laboratories, a decedat joia trecută de complicațiile leucemiei la domiciliul său din San Francisco. Avea 80 de ani. Dolby a lăsat în urmă o moștenire gravată în analele industriei audio și de film, schimbând fața înregistrării studioului și aprinderea unei căi pentru un sunet de înaltă fidelitate și surround în ambele cinematografe și în casa care este încă urmărită astăzi.

Tava de lansare a carierei remarcabile a doctorului Dolby a fost construită din același catalizator ca cel al celor mai mari inovatori: o problemă. În cazul lui Dolby, problema a fost sâmbătă.

Dolby și-a petrecut primii ani lucrul intim cu prototipurile de înregistrare pe bandă, în calitate de consultant la Ampex, urmărind în același timp și BS în inginerie electrică de la Stanford. După ce a obținut doctoratul în fizică de la Universitatea din Cambridge în 1961, a lucrat ca consultant tehnic al Organizației Națiunilor Unite în India. Sa întors în Anglia în 1965 și a decis să-și pună amplu cunoștințele despre tehnologia audio pentru a lucra prin înființarea Dolby Laboratories în același an. În 1966, el a pus bazele succesului prin crearea sistemului istoric de reducere a zgomotului, Dolby NR.

Dolby NR folosește principii sonice pentru a comprima sunete de bandă la frecvențe mai mari, ceea ce a permis obținerea unui nivel fără precedent de fidelitate în înregistrarea și redarea pe bandă. Procesul a generat mai multe variante, inclusiv sistemul Dolby B pentru consumatori, și Dolby SR, care a transformat industria filmului cu sunetul său clar, făcând un debut impresionant în filmul Kubrick A Clockwork Orange .

De acolo, succesele continuau să se înrăutățească. Tehnologia de reducere a zgomotului de la Dolby Laboratories a fost adoptată în aproape fiecare aspect al industriei audio, iar ulterior invenția Dolby Stereo a pus bazele sunetului surround modern, ajutând la transformarea filmelor cu buget mare în experiențe viscerale. Dr. Dolby a primit peste 50 de brevete americane în timpul mandatului său și pentru eforturile sale a fost prezentat cu mai multe premii pe tot parcursul carierei sale, inclusiv un Oscar, un Grammy și medalia națională pentru tehnologie și inovare de la președintele Clinton.

Moștenirea lui Ray Dolby continuă astăzi în lumea digitală, cu inovațiile continue ale Dolby Laboratories în domeniul sunetului digital profesionist și al consumatorului. Ne vom aminti de om pentru impactul său incomensurabil asupra industriei de divertisment, schimbând ideea despre ceea ce ar putea fi înregistrat în audio și schimbând pentru totdeauna lumea sunetului.