Refacerea palatelor de film opuse de ieri la domiciliu, cu tehnologia de astăzi - Home Theater - 2019

Suspense: Mortmain / Quiet Desperation / Smiley (Mai 2019).

Anonim

Câteva experiențe din viața contează ca o impresie de durată ca și prima dată când vedeți un film într-un teatru. În cazul meu, această primă experiență a fost punctată tehnic într-o unitate - la nord de Toronto, unde am vizionat uluitorul, Swashbuckler, cu Robert Shaw, care se pare că nu a făcut destul de la Jaws anul trecut. Dar prima mea experienta autentica la un teatru a fost la Teatrul Eglinton, unde am vazut Star Wars in 1977.

Eglintonul deschis în 1936 și arta deco frumoasă, sala de spectacol cu ​​un singur ecran ar servi ca refugiu și teatru de film favorit până la închiderea la 1 aprilie 2002. Între anii 1977 și 2002 am vizionat mai mult de 500 de filme la acest mare teatru, și în timp ce încă există ca un eveniment și o facilitate de nuntă, camera de proiecție a dispărut de mult.

Una dintre cele mai mari tragedii ale multi-plexului (sunt atât de multe și este aproape greu de știut de unde să înceapă) este că sute de palate de film clasice au fost demolate în America de Nord pentru a face loc pentru spațiile comerciale, condominium-uri și săli de nunta. Nu numai că spectatorii au pierdut accesul la teatre cu sisteme de proiecție și sonorizare de ultimă oră, dar comunitățile au pierdut pentru totdeauna structuri arhitecturale frumoase.

Odată cu apariția casei de cinema, cinefilii au prezentat brusc o oportunitate interesantă: șansa de a retrăi epoca de aur a cinematografiei în confortul casei lor. Pentru Theo Kalomirakis, un designer cu sediul în Brooklyn, care și-a petrecut copilăria în cinematografele de la palatele de film din Grecia, Atena a fost o ocazie pe care o va face în cele din urmă să devină o poveste de succes la nivel mondial.

Kalomirakis este considerat pionier în proiectarea și dezvoltarea teatrelor de domiciliu opulente, dar contribuția sa în ultimii douăzeci și trei de ani a ajuns mult mai departe. Activitatea lui Kalomirakis a fost prezentată în revista Architectural Digest, Playboy, Robb Report și în întreaga lume în mai multe reviste și ziare. De asemenea, a primit numeroase premii pentru conceptele și arhitectura sa de ultimă oră.

Prin firma sa de design, Teatrele TK, Kalomirakis a creat o industrie. Și în timp ce alți designeri au apărut de-a lungul anilor și au făcut o treabă minunată de a construi teatre unice pentru clienți de pe tot globul, el este încă considerat a fi nașul de design de home theater.

Ședința într-unul din teatrele sale terminate, puteți învăța multe despre om și cum îi interesează fiecare detaliu.

Baza de clienți a lui Kalomirakis include vedete de film, legende sportive și chiar lideri mondiali care l-au angajat să reconstruiască în interiorul locuințelor palatele clasice de film ale lumii, deși la o scară mult mai mică; dar și la un preț foarte ridicat.

Chiar și cu prețuri mai mari de 1 milion de dolari pentru un home theater, Kalomirakis a construit o carte constantă de clienți în Statele Unite. Ceea ce îi distinge munca este pasiunea sa și atenția aproape obsesivă la detalii. După ce am inspectat mai mult de un proiect de teatru TK în New Jersey, atât în ​​faza de construcție, cât și după finalizare, cred că este corect să spun că omul își ia munca în serios.

Kalomirakis are de-a face cu o experiență completă pentru clienții săi. Atenția la tranzițiile spațiale, lucrările de cea mai bună calitate, iluminatul la comandă, mobilierul și țesăturile creează iluzia că locuiți în holul exterior al unui teatru de artă deco, cum ar fi Eglinton.

Un lucru care impresioneaza imediat despre Theo Kalomirakis este cat de mult ii place cinematograful. Chiar dacă posedă un nivel enciclopedic de cunoștințe despre cutiile care se instalează în teatrele sale superbe și bogate, ar fi mai degrabă să discute despre filmele obscure sau cele mai mici detalii din coloanele care-i împodobesc camerele de vizionare.

Ședința într-unul din teatrele sale terminate, puteți învăța multe despre om și cum îi interesează fiecare detaliu. Fiecare aspect al designului (chiar daca el nu vinde echipamente electronice) trebuie sa indeplineasca cele mai inalte standarde posibile, incluzand totul, de la LED-urile de pe marcaj la tratamentele acustice din spatele fiecarui panou de perete si tavan. Ceea ce face teatrele sale atât de reușite este că clienții se simt de fapt ca și cum nu ar fi în interiorul casei lor, ci în interiorul unui teatru real. Este un sentiment de izolare totală de realitatea care există pe etaj sau pe hol; iar calitatea imaginii și a sunetului nu este nimic de strănut de la nici unul.

Când Kalomirakis nu se grăbește de la un aeroport din Hong Kong la altul din India, este ocupat să contribuie la noul său forum online "Theo's Roundtable" unde discută subiecte în cinematografie și ultimele tendințe în home cinema. Am fost destul de norocoși să ne prindem cu el și să logăm următorul interviu.

Unde și cum ați început în segmentul home theater?

De fapt, a fost accidental. În 1986, am început să construiesc un teatru pentru mine în casa mea din Brooklyn și, după ce am trecut prin acest proces, mi-am dat seama că am avut o adevărată pasiune pentru el și că a evoluat într-o afacere în 1990.

A existat un anumit eveniment sau film care te-a inspirat pentru a crea unele dintre cele mai ornamentate și opulete teatre de acasă din lume?

Atâta cât îmi place să vă uit la filme, de fapt am fost pasiunea mea pentru arhitectură și palatele clasice de film care au servit ca inspirație. Scopul meu este ca fiecare proiect să recreeze acel loc special pentru client în limitele propriei locuințe.

Sunt anumite teme mai populare printre clienți?

Clienții noștri preferă în general temele noastre tradiționale, cum ar fi Paramount, Century și Digital Palace, dar în ultimii ani teatrul Art Deco a devenit extrem de popular. Avem multe cereri acum pentru temele noastre Oakland, First Run și Greenwich .

Dar cum rămâne cu clienții care doresc ca teatrul lor să reflecte filmul sau genul preferat sau chiar un loc specific?

Portofoliul nostru de lucru de-a lungul anilor include o serie de proiecte tematice cu adevărat interesante care au ținut cont de aceste criterii, dar ele nu sunt la fel de populare pe cât credeți. Am făcut un teatru cu tema chineză și în timp ce sa dovedit dincolo de așteptările mele, a fost un proces lung și costisitor.

Care este intervalul de preț tipic pentru sistemele dvs.?

Una dintre concepțiile greșite despre afacerea mea este că vindem "sisteme". Când oamenii folosesc acest cuvânt, se referă la electronică și acea parte a proiectului este gestionată de integratorii A / V care îi recomandă clienților noștri. Rolul nostru este de a sprijini integratorul A / V și alegerile pe care le fac pentru client.

Dacă am vândut și echipamentul, ar fi o mângâiere a mâinii care ne hrănește. Alegerea echipamentului este evident importantă ca parte a proiectului general, dar ne concentrăm în primul rând pe spațiul fizic; camera de teatru, țesături, iluminat, mobilier, podele și acustică.

Costul construirii depinde de amploarea și complexitatea proiectului, locația și de ceea ce antreprenorul îi percepe și clientului.

Deci, excluzând echipamentul care, pe baza unor sisteme pe care le-ați construit, ar putea costa clientul de oriunde, de la 50 000 000 - 500 000 dolari, care ar fi intervalul mediu pentru partea dvs. din proiect?

Pe baza criteriilor pe care le-am menționat mai sus, prețul mediu pe pătrat pătrat ar fi de aproape 450 de dolari.

La aceste prețuri, există încă o piață pentru aceasta în Statele Unite? Cât de greu a fost recesiunea asupra industriei și a făcut-o să vă forțeze să vă reorientați afacerea în străinătate?

Anul 2008 a fost un an prost pentru toată lumea, inclusiv pentru industria noastră. Din fericire, în 2010, am văzut o creștere bruscă a afacerii de home theater din străinătate, care a compensat mai mult pierderea internă a afacerilor. Home Theater (care se referă la un spațiu dedicat) se contractă în general în Statele Unite în timp ce se extinde în străinătate. Prăbușirea locuințelor în Statele Unite a avut un impact profund asupra industriei și am înregistrat o creștere extraordinară în China, India, Rusia și Golful Persic.

A fost 3D un eșec? Asta explică de ce industria împinge Ultra HD 4K atât de greu, fără conținut real sau jucători?

Pentru mine, 3D a făcut experiența de vizionare și mai plăcută. Nu o văd ca un eșec. Din ce în ce mai multe filme 3D vin la teatre și ceea ce vine într-un teatru îl face în cele din urmă la domiciliu. Ultra HD 4K și 3D sunt viitorul - în măsura în care îl văd. Consumatorii urmăresc un film 3D la teatrul lor local și sunt înțeleși copleșiți când îl urmăresc acasă pe un HDTV de 60 de inci. Este o experiență care trebuie văzută pe cel mai mare ecran posibil. 3D este, de asemenea, mult mai popular în Asia și Europa și clienții noștri o cer.

Du-te prin procesul. Cât timp durează un teatru de acasă TKT pentru a fi proiectat și construit?

Procesul de proiectare durează de obicei în jur de 2 luni, în funcție de disponibilitatea clientului și de gradul de implicare a acestuia în proiect. Timpul de construcție depinde într-adevăr de antreprenorul, de sfera și complexitatea proiectului și de casa în sine. De multe ori avem de-a face cu case care se construiesc de la zero și care prelungesc munca în unele cazuri până la doi ani.

Ați avut vreodată să spuneți "nu" unui client?

De multe ori trebuie să spunem nu unui client și să trecem la un nou proiect. Dacă proiectul nu este inspirat, ceea ce înseamnă că nu voi face o treabă bună, nu am nici o problemă spunând nu. Design-ul home theater este o pasiune pentru mine - nu o afacere. Trebuie să fiu entuziasmat de viziunea clientului (sau dacă nu am nimic substanțial de adăugat), nu are nici un rost să-l încurajezi să cheltuiască bani. Rezultatul final nu va justifica cheltuielile care sunt substanțiale pentru majoritatea oamenilor și consider că sunt foarte cinstiți.

Ce credeți că este cea mai importantă parte a unui home theater?

Este integrarea corectă a designului și a tehnologiei. Nu poți avea una fără cealaltă. Dacă ignorați designul, teatrul poate suna bine, dar nu va arăta bine. Dacă acordați atenție proiectării și nu tehnologiei care include acustica, vizionarea și izolarea de restul casei, nu veți avea decât o cameră destul de subevaluată.

Pentru mine, 3D a făcut experiența de vizionare și mai plăcută. Nu o văd ca un eșec.

Orice sfaturi speciale pentru consumatori înainte de a începe?

Pentru început, cred că consumatorii trebuie să înțeleagă că camera este la fel de importantă ca și echipamentul. Ne petrecem mult timp proiectând teatre de domiciliu, care nu numai că recreează experiența fizică de vizionare a unui film într-unul dintre palatele de film clasice ale trecutului, dar și la cele mai înalte nivele de fidelitate. În spatele tuturor panourilor și coloanelor ornamentate, creăm un spațiu acustic perfect, după cum putem. Dacă produsul final sună mai bine decât orice sistem de sunet surround pe care clientul l-a mai auzit vreodată - ne-am făcut treaba.

În funcție de locația camerei, încurajez adesea clienții noștri să excavăm; mai ales dacă proiectul este construit în subsol. Nu există nicio îndoială că acest lucru adaugă la costul total al proiectului, dar uneori această înălțime suplimentară face o diferență enormă în rezultatul final.

Nu creați platforme din ciment turnat. Nu acoperiți difuzoarele cu materiale grele de tapițerie care nu sunt destinate a fi așezate în fața difuzoarelor. Asigurați-vă că pereții nu sunt complet reflectorizanți; utilizați un amestec adecvat de materiale de absorbție, difuzie și reflexie.

Două cutii foarte scumpe de popcorn.

Indiferent de abordarea pe care o găsiți mai rațională sau mai atrăgătoare, nu există nici o îndoială că atât Kipnis Sound Standard, cât și Teatrul TK oferă experiența de ultimă oră la domiciliu că foarte puțini oameni vor avea vreodată norocul să experimenteze vreodată,

Dacă am avea mijloacele de a alege și răbdarea de a urmări fie unul dintre cei doi designeri pasionați construind casa noastră de vis, ar trebui să votăm pentru Theo Kalomirakis la sfârșitul designului și Jeremy Kipnis pe partea echipamentului. Ambii bărbați oferă o experiență de viață și o atenție aproape fanatică la detalii care ar face procesul de consultare și proiectare să merite prețul de admitere.

Se poate visa mereu.