Patentul recent acordat Apple ar putea transforma iPhone-ul într-o telecomandă de la distanță - Home Theater - 2019

La propiedad intelectual y el desarrollo económico | Stephan Kinsella (Mai 2019).

Anonim

Puteți utiliza deja iPhone-ul pentru a vă controla streaming-ul Netflix, camerele de securitate de acasă și sistemul de aspersoare, dar în viitor, smartphone-ul inteligent ar putea deveni și mai puternic. Un raport recent al AppleInsider arată că Apple a obținut un brevet care i-ar permite să transforme dispozitivele mobile în telecomenzi universale supraîncărcate.

Patentul securizat recent conturează un sistem larg de control al iPhone-ului, care se va integra nu numai cu componentele home theater, cum ar fi televizoarele, receptoarele A / V și consolele de jocuri, dar și sistemele de mediu și dispozitivele inteligente de acasă. Interfața va fi capabilă să "reamintească, să stocheze și să fixeze lucruri precum iluminare, canale, muzică și nuanțe de fereastră" sub "scene" care ar putea fi denumite de utilizator.

Deci, dacă ați vrea să jucați Halo, telecomanda ar putea să diminueze lumina, să aprindă o consolă Xbox, să pornească sistemul dvs. surround și să închidă nuanțele. Cu tot mai mult conținutul TV și media fiind codificat pentru a fi utilizat cu aplicații pe ecran secundar, mass-media ar putea chiar "să vorbească" cu iPhone-ul dvs., lăsând posibilități nelimitate pentru o integrare ulterioară.

Expansiunea Apple în controlul multimedia declanșează cu siguranță presupuneri că compania ar putea construi mai multe opțiuni atrăgătoare pentru o televiziune Apple, dacă și când va intra în producție. Deocamdată, noul sistem la distanță ne cere să punem o întrebare mai practică: Cum ar funcționa? IPhone 5 nu are un blaster infraroșu (IR) sau un transmițător de frecvență radio (RF), care limitează sever abilitatea sistemului propus de a controla dispozitivele care utilizează aceste protocoale pentru funcții de bază cum ar fi pornirea, controlul canalelor și așa mai departe .

O soluție simplă ar fi un dispozitiv hub (cum ar fi Harmony Ultimate Hub), care se conectează la o rețea locală, primește comenzi de la iPhone prin Wi-Fi și le retransmite la domiciliu prin exploziile IR și RF. Folosind hub-ul ca "translator", iPhone-ul ar putea vorbi eficient cu console de jocuri, playere Blu-ray, televizoare și aproape orice alt dispozitiv care poate folosi o telecomandă. Fie că, fie iPhone 5S va trebui să vină cu unele upgrade-uri hardware foarte specifice.

Un lucru este sigur: la fel ca cele mai multe zvonuri despre Apple, propunerea companiei în domeniul controlului multimedia aduce mai multe întrebări decât răspunsuri. Apple a aplicat pentru brevet de invenție acum cinci ani, astfel încât punerea în aplicare ar fi putut fi deja anulată - sau încă ani. Între timp, încă mai există speranță. Alte dispozitive noi, cum ar fi iluminarea LED-urilor de culori Philips, fac din ideea o dată neclară de a manipula o cameră întreagă dintr-un singur dispozitiv mult mai fezabilă - și nu doar pentru cei super-bogați.