Profesorul construiește un robot LEGO care strivește DRM din cărți Kindle - Emerging Tech - 2019

7toys.ro Stiinta si tehnica BUKI - Ecovehicule (Mai 2019).

Anonim

Creat de profesorul Peter Purgathofer de la Universitatea de Tehnologie din Viena, acest scanner automatizat Kindle Kindle permite profesorului să "scaneze" o întreagă carte digitală utilizând un MacBook, un e-Reader Amazon Kindle e-Reader și o combinație robotică construită dintr-un kit LEGO Mindstorms. Înfipt în fața camerei digitale din MacBook, robotul Mindstorms apasă mai întâi butonul "Pagina următoare" din partea dreaptă a dispozitivului Kindle. După aproximativ o secundă, contrabanda robotică declanșează o pârghie care împinge bara de spațiu pe MacBook pentru a declanșa o fotografie cu camera.

Toate aceste imagini sunt colectate și procesate prin programul de recunoaștere optică a caracterelor transformând cartea digitală Kindle într-un fișier text care poate fi imprimat pe hârtie. Purgathofer nu identifică software-ul pe care îl folosește pentru a converti fotografiile în text, dar există o serie de opțiuni gratuite disponibile pentru utilizatorii de Mac. Profesorul a spus că a testat conceptul doar cu o singură carte, dar pare să funcționeze perfect fără nici o interacțiune umană, în afară de a începe o carte la prima pagină.

Într-un interviu acordat lui AllThingsD, profesorul a indicat că configurația robotică a fost concepută pentru a atrage atenția asupra limitelor drepturilor de autor asupra conținutului, cum ar fi cărțile. Mai exact, Purgathofer a spus: " Sa încheiat fiind o reflecție asupra pierderii drepturilor de lungă durată atunci când cumpărați o carte electronică. Faceți o copie a acelei cărți, dar la nivelul ochilor, astfel încât rezultatul să nu fie un teanc de hârtie, ci o altă carte electronică " . El nu este interesat să împărtășească mai multe detalii cu privire la proiectarea și configurarea proiectului, mai ales pentru că nu dorește să primească probleme pentru a încuraja eludarea DRM.

Purgathofer nu trage nici o lovitură în descrierea de pe pagina Vimeo care găzduiește videoclipul. Purgathofer afirmă că " scanerul de tip " Kindle "este o instalație de artă care reflectă această pierdere a drepturilor Jeff Bezos a apărat pentru noi, dar a ales să îl elimine. De asemenea, este o declarație despre inutilitatea DRM . "