Ceasul atomic nou dezvoltat "redefinește" al doilea, dar de ce contează? - Emerging Tech - 2019

V.M. Kwen Khan Khu: Revelaciones de la Gnosis // Entrevista N13 (con Subtítulos) (Mai 2019).

Anonim

IWatch poate fi mare în moara de zvonuri, dar în ceea ce privește persoana medie, ceasurile de pe smartphone-urile noastre și playerele de muzică funcționează foarte bine. Ele pot denumi timpul doar cu ora și minutul, dar hei, ce valoare este a doua, oricum? Înseamnă ceva dacă ești întârziată cu 20 de secunde față de un minut complet? Dacă era vorba de o echipă de cercetători parizieni, atunci da, chiar și milisecundele contează. De aceea au dezvoltat un ceas atomic care susține că este atât de precis, încât poate "redefini cel de-al doilea".

Mijloacele cu laser cu fascicul optic din latex

Ce anume înseamnă să redefiniți al doilea? Nu vă faceți griji, realitatea noastră actuală nu a fost o minciună. Din 1967, standardul pentru măsurarea o secundă a Comitetului Internațional de Masuri și Măsurători implică arderea radiațiilor cu microunde la atomii de cesiu și numărarea vibrațiilor. Observatorul Paris, proiectat recent, utilizează fascicule laser pentru a trage atomii de stronțiu, făcându-i să oscileze 40 000 de ori mai repede decât ceasurile cu microunde. Această nouă metodă permite oamenilor de știință să împartă timpul în intervale mai scurte, măsurând-o la un nivel și mai precis. Standardul anterior de măsurare pierde o secundă la fiecare 100 de milioane de ani, în timp ce OLC ultrastabil pierde doar o secundă la fiecare 300 de milioane de ani.

"Chiar și o precizie de o secundă în 300 de milioane de ani înseamnă încă o întârziere de aproximativ 0, 01 o nanosecundă pe parcursul unei zile, " spune dr. Jerome Lodewyck din Observatorul de la Paris către National Geographic. "Și acest lucru nu este chiar atât de mic când vă gândiți la comunicațiile cu fibră optică și dați seama că un singur slot de telecomunicații este de 0, 1 nanosecunde."

O clipă de ochi, sau aproximativ 400 de milisecunde, a fost considerată prea lungă pentru ca utilizatorii să aștepte un răspuns la computer după ce atingeți un mouse sau atingeți tastatura.

Pentru persoana obișnuită, ideea Dr. Lodewyck de 0, 01 nanosecunde considerată un moment lung de timp poate suna complet absurdă, dar acele mici fracțiuni de secundă pot avea un efect enorm. S-ar putea să nu vă confruntați cu pierderea fizică a unei secunde în viața de zi cu zi - să zicem, în timp ce sunteți visător sau vizionați videoclipuri de pisică - dar în sport, diferența de doar 0, 4 secunde poate costa o medalie olimpică de aur. La Google, o clipită a ochiului, sau aproximativ 400 de milisecunde, sa dovedit a fi prea lungă pentru ca utilizatorii să aștepte un răspuns de la computer după atingerea unui clic de mouse sau tastatură. Microsoft a concluzionat, de asemenea, din propria cercetare că oamenii vor vizita site-uri web mai rar dacă se încarcă cu 250 milisecunde mai lent decât concurenții. Și da, asta e subconștientul tău vorbind.

Același lucru se poate spune și pentru serviciile de telecomunicații cum ar fi Skype, Google Hangouts și chiar apelurile telefonice obișnuite. Conform cercetării integrate, suntem receptivi la răspunsurile vocale și vizuale care se produc în mai puțin de 150 de milisecunde. Creierii nostri se pot adapta ritmului si pot compensa pauzele. Dar când latența este neregulată - la fel ca în jitter, este mai greu să tolerăm ", scrie IR. "Congestiile rețelei și bruiajul pot cauza că pachetele de voce sosesc neuniform sau în afara secvenței, perturând conversația și provocând fraze deformate, voce încurcată și pierdut sunetul." Amintiți-vă: o milisecundă este de 1 000 de secunde, deci orice peste 0, 15 secunde devine distorsionate de ochii și de urechile noastre.

Dacă OLC poate capta o măsurătoare mai precisă a timpului, aceste linii devin și mai subțiri. Din punct de vedere ipotetic, înregistrările atletice ar putea fi urmărite până la oscilații, făcând înregistrări mondiale mult mai greu de atins (sau bate). Chiar și îmbrăcămintea sport ar putea determina punctul în care un concurent lovește linia de sosire. "Precizia acestor ceasuri este de așa natură încât lungimea pantofilor de alergători contează", ne spune dr. Lodewyck. "Ar însemna foarte mult faptul că adăugarea unui 1000 de atomi la vârful pantofului ar schimba înregistrarea cu o singură bifă a unui ceas optic".

Și dacă oamenii de știință pot să-și dea seama cum să scadă aceste ceasuri atomice pentru a se încadra în computere și dispozitive mobile, o denominație a timpului hiper-precisă poate însemna progrese tehnologice semnificative. Pachetele de date ar putea fi programate pentru transfer într-un punct mai precis în timp, permițând transmiterea și recepționarea semnalelor de telecomunicații într-un mod mai eficient. Acest lucru ar putea duce la creșterea calității apelurilor telefonice, scăderea ratei de observație și îmbunătățirea răspunsurilor în timp real. Semnalele GPS ar beneficia, de asemenea, de acest proces de hiper-precizie, deoarece necesită o sincronizare puternică cu sateliții pentru a cartografia locația în timp real a unui dispozitiv. Aceste exemple conduc la o eficiență mai mare, ceea ce înseamnă o utilizare mai redusă a energiei și o viață mai bună a bateriei gadget.

Desigur, acest tip de aplicație ar dura zeci de ani, dar implicațiile ar putea oferi noi standarde pentru evoluțiile fizicii tehnologice și experimentale.