Tunelul subteran al New York-ului este un memento audiovizual care povestea trăiesc pentru totdeauna - Emerging Tech - 2019

Words at War: White Brigade / George Washington Carver / The New Sun (Mai 2019).

Anonim

Este rar să vezi New York City, orașul care niciodată nu doarme, arată atât de gol. Chiar la ora 6:30, într-o dimineață de sâmbătă, puteai să-i vezi pe părinți de petreceri care se împiedicăau acasă, pe oameni care călătoresc la lucru și pe coșuri de mâncare pentru ziua respectivă. În timp ce ieșisem din gara 33 de pe strada 6, străzile erau tăcute. Nu există taxiuri, nici mulțimi - doar o singură linie de fișiere care așteaptă deschiderea Tunelului Voce, cea mai recentă instalare de artă interactivă de la Rain Room-esque din New York.

În ultimele trei zile de sâmbătă, Tunelul Voce a reprezentat o atracție uriașă la Summer Streets, un eveniment anual în care Departamentul de Transport al orașului închide strazile în jos timp de șapte mile consecutive pentru a găzdui diverse activități între Central Park și Podul Brooklyn. Dar, în comparație cu yoga de Astor Place și căptușeala cu zip peste Piața Foley, Tunelul Voce se simțea mai exclusivist. În istoria sa apropiată de 200 de ani, tunelul Park Avenue care a trecut peste centrul orașului nu a fost niciodată deschis publicului - până când artistul Rafael Lozano-Hemmer a preluat-o și la transformat într-un muzeu interactiv.

În interiorul cavernei de 1, 394 de metri, care a avut loc între strada 33 și 40, Lozano-Hemmer a instalat 300 de spoturi teatrale și 150 de difuzoare "alimentate" de voci umane. "Ceea ce facem este o cartografie foarte directă a vocii în lumină", ​​spune artistul. "Și meritul acestei interacțiuni particulare este să-l facem arhitectural, să-l transformăm într-o narațiune. Tunelul în sine, liniaritatea lui vă ajută să treceți de la poveste la poveste, aproape ca și cum ați fi putut să vă potriviți cu realitățile diferite ale oamenilor ".

Puterea de a mărturisi orice secret și de a ști că nu va părăsi niciodată limitele acestui tunel subteran a fost eliberată.

La intrare, există semne care avertizează împotriva persoanelor care au încălcat legea. Astăzi în mod evident nu era cazul. Când am coborât în ​​întuneric, m-am îndreptat spre linia formată în mijlocul tunelului. Sub lumina reflectoarelor, interfonul se afla în fața mulțimii. Participanții au fost încurajați să înregistreze câteva secunde din vocea lor, astfel încât vorbitorii să poată rula și să-și repete vocea pe fiecare dintre cei 150 de vorbitori. Pe măsură ce următoarea persoană își adaugă piesa, înregistrarea anterioară se mută către următorul set de difuzoare din tunel. Mesajul se repetă de 75 de ori până la preluarea noilor înregistrări.

Puteați vedea oameni care se gândesc la ceea ce voiau să spună, în timp ce alții păreau încrezători în mesajul ales. Nu mi-am putut imagina să-mi difuzez cuvintele cu voce tare într-un tunel plin de oameni.

"Ceea ce face experiența valoroasă este faptul că este efemer", a declarat Lozano-Hemmer pentru New York Times. Acest proiect "ne permite să ne amintim că suntem pe pământ pentru o perioadă foarte scurtă de timp și apoi vom muri. Și ne ajută să trăim mai intens. Suntem mai atenți la faptul că se termină, că suntem reciclați, că există un flux. "

Nu numai că difuzoarele vor econa fiecare clip, lumina intermitentă corespunde, de asemenea, cu sunetul în timp ce se învârte. Frecvența este cheia în tunelul vocal - cu cât este mai intensă vocea persoanei, cu atât lumina luminoasă este mai luminată. În același timp, cu cât persoana vorbea mai repede, cu atât mai rapidă luminile se strecurau în tunel. Experiența este o asomare senzorială și ați putea simți cuvintele care călătoresc prin voi în timp ce vă deplasați prin cameră. În ciuda mesajelor care se amestecau și s-au suprapus reciproc, ați putea auzi mereu unul mai clar decât celălalt în funcție de difuzoarele la care vă aflați cel mai aproape.

"Adevărul este acolo", a murmurat o înregistrare. "Să știți că sunteți o creatură misterioasă", a mai spus un altul. "Ai auzit asta?", Se gândi o voce asemănătoare copilului. "Trezește-te, New York!" Strigă ultimul.

Și trezește-ne. Ca și cele mai multe alte atracții de timp limitate din New York City, linia de a experimenta această instalare unică înfășurată în jurul blocului de ore înainte de deschiderea tunelului la ora 7 dimineața. Deși Tunelul de voce se închide tehnic la ora 13, voluntarii de la Summer Streets au trebuit să închidă linia ca 11 am să vă asigurați că toată lumea în coada de așteptare va putea intra înainte de încheierea evenimentului.

Este ușor să te simți ca o față în turmă într-un oraș la fel de mare ca New York, dar pentru aceste sâmbătă trecut, vizitatorii au fost vedeta spectacolului. Puterea de a mărturisi orice secret și de a ști că nu va părăsi niciodată limitele acestui tunel subteran a fost eliberată. Lozano-Hemmer nu crede în cenzură și crede că participanții vor fi conștienți de mesajele pe care doresc să le împărtășească. Odată ce zgomotele au devenit agitate în repetările lor, am decis că am avut destule. Chiar în timp ce mă pregăteam să ieșesc, vocile dansau în jurul unei serii de lumină ca o sărbătoare pentru o singură înregistrare.

"Da."

Tunelul erupe într-un aplauze. Undeva, există un cuplu nou angajat, al cărui moment va trăi pentru totdeauna în cadrul tunelului Park Avenue.

Credit: GIF de Dylan DeRose