Nouă tehnologie de coardă pentru a dubla înălțimile de călătorie ale ascensorului în cele mai înalte zgârie-nori de astăzi - Emerging Tech - 2019

Viktor Schauberger - Die Natur kapieren und kopieren (Dokumentarfilm, 2008) (Mai 2019).

Anonim

Există o cursă constantă între orașe și țări din întreaga lume pentru a vedea cine poate construi cea mai înaltă clădire în gâtul geografic al pădurii. Cea mai lungă perioadă de timp, Turnurile Petronas din Kuala Lumpur, Malaezia au susținut acest record - doar pentru a fi spulberate de cei de la Taipei 101, Tokyo Skytree și, bineînțeles, Burj Khalifa. Arhitecții de pretutindeni vizează acum să ajungă la noi înălțimi - dar, indiferent cât de înalți vor fi acei zgârie-nori, înregistrarea nu va dura prea mult timp. Producătorul finlandez al ascensorului KONE a dezvăluit o nouă tehnologie de ridicare care ar putea permite ascensoarelor să călătorească la o distanță de două ori mai mare decât cea posibilă.

Lăzile tradiționale de ridicare sunt realizate cu cabluri din oțel. În timp ce materialul este durabil, este destul de greu, ceea ce limitează călătoria liftului la o distanță între 500 și 828 de metri (1, 640 la 2, 716 picioare) deasupra solului - cea din urmă fiind înălțimea actuală a Burj. Cu ajutorul Ultra Kope, materialul este fabricat din fibră de carbon ușor, cu o acoperire cu frecare ridicată. Combinația permite un lift care nu numai că poate călători mai departe, ci și mai repede.

În prezent, cel mai rapid ascensor din lume poate fi găsit în Taipei 101. Acest lift dezvoltat de Toshiba poate zbura cu o viteză de 33, 7 mph, transportând pasagerii de la sol la acoperiș (și invers) într-o perioadă de 30 de secunde. Tehnologia UltraRope a KONE implică faptul că nu numai că liftul se va deplasa peste 2, 700 de metri deasupra solului, dar poate face acest lucru în mai puțin de un minut.

"UltraRope de la KONE va prelua elevatoare mai mari decât au fost vreodată. În viitor, poate permite o înălțime de călătorie de până la 1 000 de metri ", se estimează site-ul web. Este de 172 de metri mai sus decât liftul Otis al lui Burj Khalif, care călătorește ușor mai încet decât Taipei 101.

Compania are, de asemenea, alte beneficii pentru UltraRope, susținând că materialul are o dublă durată de viață a cablurilor de ridicare convenționale din oțel și consumă cu 15% mai puțină energie. Tehnologia poate fi un progres în fabricarea liftului, dar ne vom ține pe stomacul nostru că aceste plimbări nu sunt doar rapide, ci sigure și confortabile.