Noua pornire biomedicală pentru a revigora animalele dispărute, deschizând ușa unui posibil parc Jurasic - Emerging Tech - 2019

Suspense: Lonely Road / Out of Control / Post Mortem (Mai 2019).

Anonim

La o discuție de la TEDxDeExtinction, săptămâna trecută, un duo care a co-fondat o pornire biomedicală își propune să facă imposibilul posibil prin readucerea la viață a creaturilor dispărute. Parcul Jurassic nu v-ati mai vazut niciodata, unul care poate fi umpluta si cu mamuturi de lumanari, cu broaste aurii, cu pasari Dodo si cu alti prieteni plecati in trecut. Pe scurt, un Muzeu de Istorie Națională a adus la viață.

Compania, compania Ark, condusa de cercetatorii de celule stem si ADN, Robert Lanza si George Church, spune ca tehnologia se bazeaza foarte mult pe celule stem pluripotente (celule iPS). Pentru a face celulele stem foarte puternice, echipa va injecta substanțe chimice și va modifica celulele pielii obișnuite, astfel încât să poată reproduce țesuturile corporale - inclusiv spermă și ouă. Odată ce celulele iPS sunt capabile să reproducă sperma și oul, aceste celule artificiale se pot uni pentru a revigora practic orice specie vii indiferent de momentul morții.

"Vom face celule IPS de la un porumbel de coada-bandă, vom îmbina ADN-ul porumbeilor de pasageri, apoi vom încerca să facem spermă și poate ouă", a declarat Lanza la evenimentul TEDx de la Washington, DC săptămâna trecută, potrivit revistei Technology Review. Alte animale pe care echipa este interesată să le revigoreze includ ibexul Pyrenean care a dispărut recent, o capră de munte. Piraeanul ibex va fi un pic mai ușor de recuperat, deoarece probele de piele sunt mult mai accesibile decât porumbeii pasagerilor, care au ajuns la dispariție la începutul secolului al XX-lea.

Aceasta nu este prima dată când cineva a încercat să cloneze animalele dispărute. În 2011, un profesor de la Universitatea din Kyoto din Japonia a vrut să reînvie mamul lătos prin injectarea celulelor neîncălzite într-o celulă de ouă de elefant modern. Încă nu am auzit actualizări, ceea ce înseamnă că provocările sunt probabil în curs de desfășurare.

Va dura mult până când vom vedea semnele unui animal stins din nou, dar dacă Biserica și Lanza ar putea aduce înapoi clonele acestor animale uitate, tehnologia lor se va deschide într-o fereastră extrem de umană. De exemplu, dacă celulele iPS pot regenera sperma și ouăle de la un donator uman, atunci cuplurile teoretic de același sex ar putea reproduce un copil care a purtat genele ambilor părinți, indiferent de sexul lor. În mod similar, cei care sunt infertili din cauza problemelor de reproducere sau de vârstă ar putea, în continuare, să ofere celulelor să creeze un pui cu ADN-ul propriu. Sau, obțineți acest lucru, dacă eșantioanele de piele erau disponibile, o persoană ar putea încerca să reproducă un copil cu un soț decedat dacă își poate clona celulele reproducătoare. Întregul concept este mintea care suflă dincolo de imaginație, dar nu este scopul lui Ark Corporation per se. "Nu face parte din companie. Și dacă ar fi, nu am fi vrut să spunem asta ", a declarat Biserica pentru revista Tehnologie.

Încă am putea visa la un muzeu în stil Jurassic Park.

Imagine prin Shutterstock / Computer Earth