Prima bibliotecă digitală, fără cărți, se deschide în Texas - Emerging Tech - 2019

JW Broadcasting – Programul lunar Martie (Mai 2019).

Anonim

Deschiderea ieri în San Antonio, Texas, biblioteca digitală Bexar County, numită BiblioTech, este prima bibliotecă din Statele Unite, care furnizează numai copiile digitale ale cărților către patroni, mai degrabă decât copiile pe hârtie. Folosind un design al magazinului, care este o combinație între o cafenea la modă și un magazin Apple, publicul este liber să răsfoiască catalogul de cărți electronice pe unul dintre mesele mari cu ecran tactil și să descarce o copie pe e-cititorul personal ca un Amazon Kindle . În plus, orice locuitor al județului Bexar poate verifica unul dintre cei 600 de cititori de e-mail și îl poate lua acasă pentru a citi cărți verificate la bibliotecă.

În ceea ce privește alte tehnologii din cadrul locației, biblioteca digitală este dotată cu 48 de stații de calcul iMac, 10 laptopuri Macbook și 40 iPads pentru a fi utilizate în bibliotecă. Biblioteca intenționează să organizeze evenimente speciale, cum ar fi cursuri de învățare pe calculator, pentru a educa publicul cu privire la cititorii electronici și alte tehnologii noi.

Biblioteca încearcă, de asemenea, să îngrijească copiii din zonă cu 200 de cititori suplimentari formatați cu conținut de copil special, precum și cu o oră regulată de timp și cu un sistem de jocuri Xbox 360 conectat la un televizor HD.

Pentru a verifica cărțile de la BiblioTech, locuitorii din Bexar County pot accesa catalogul digital online pe dispozitivul mobil după descărcarea aplicației 3M Cloud Library. Această aplicație mobilă permite locuitorului să le conecteze la sistemul BiblioTech. După ce selectați o carte disponibilă pentru a fi verificată prin intermediul aplicației, acea carte va fi afișată în secțiunea "Cărțile mele" a aplicației, împreună cu numărătoarea inversă a numărului de zile în care este disponibilă cartea. La lansare, BiblioTech face 10 000 de titluri disponibile publicului în formă electronică de cărți electronice, iar aceste cărți pot fi verificate pentru două săptămâni odată.