Media Streamer Showdown: PlayStation 3 versus Xbox 360 - Home Theater - 2019

Xbox One Vs PS4! Which is the Best Console? (Mai 2019).

Anonim

Dincolo de jocurile de noroc, un avantaj major pentru a deține fie PlayStation 3, fie Xbox 360 este abilitatea de a accesa o mulțime de aplicații video streaming precum Netflix, Hulu Plus, Vudu și Amazon Instant Video. Dacă locuiți într-o casă de tăiere cordon, sistemul dvs. de jocuri se poate dubla ca metodă principală de a viziona streaming video în home theater. Acesta vă poate economisi pe costul adăugării unui set de box-uri suplimentare de streaming media precum Roku 3. Nu va fi cu siguranta cateva interesante marcari ale pretului ambelor console in urmatoarele douasprezece luni, pe masura ce PlayStation 4 si noul Xbox au intrat pe piata.

Dacă sunteți pe gardul dintre cele două console, trebuie să cântăriți avantajele și dezavantajele fiecărui dispozitiv atunci când vine vorba de streaming video. De exemplu, care consola vă va da cel mai mult bang pentru buck dvs. atunci când vine vorba de interfața cu utilizatorul de aplicație, stabilitatea și viteza de pornire?

Ce consola va oferi soluția cea mai puțin costisitoare pentru nevoile dvs.? Ce consola vă oferă experiența superioară atunci când vine vorba despre streaming video de calitate a imaginii și sunet surround de performanță audio? Ce consola oferă cel mai mare volum de aplicații video streaming? Care consolă este mai ușor de gestionat cu o telecomandă media?

Am distrus totul și mai mult. Aruncati o privire la showdown-ul media streaming dintre Sony PlayStation 3 si Microsoft Xbox 360.

Viteza aplicației: PlayStation 3

Când mă refer la viteză, mă refer la timpul necesar să mă duc să mă plimb pe canapea pentru a viziona un film sau o emisiune de televiziune. În cele din urmă, chiar vreau o experiență asemănătoare cu a viziona televiziunea. Vreau ca cineva din familia mea să poată răsturna televizorul și să urmărească ceva în câteva secunde.

Unul dintre motivele pentru care ador pe Roku 3 este că pot să mă așez, să apăs butonul de acasă de pe telecomanda Roku 3, să lansez aplicația Netflix și să încep să urmăresc ceva în aproximativ 15 secunde.

Evident, Roku 3 are un avantaj clar față de console datorită funcționalității sale permanente. Probabil nu doriți să vă lăsați consolele în permanență pentru a vă păstra viața hardware-ului și pentru a menține factura de alimentare.

Pentru a echilibra câmpul de joc pentru acest test de viteză, mi-am fixat toate aplicațiile video sub My Pins pe tabloul de bord Xbox 360. Această sub-secțiune a meniului este destul de similară cu secțiunea Aplicații video a interfeței utilizator PS3. Pentru a începe, am măsurat timpul necesar pentru a trece de la pornirea consolei pentru a naviga la acea secțiune de pe fiecare consola. Xbox 360 a cronometrat la 32 de secunde, iar PlayStation 3 a durat aproximativ 27 de secunde. În ceea ce privește lansarea fiecărei aplicații individuale, aici sunt rezultatele pentru câteva dintre cele mai populare aplicații:

  • Netflix: PS3 - 30 secunde / Xbox 360 - 41 secunde
  • Hulu Plus: PS3 - 40 secunde / Xbox 360 - 30 de secunde
  • Amazon Video: PS3 - 28 secunde / Xbox 360 - 29 secunde
  • Vudu: PS3 - 17 secunde / Xbox 360 - 25 de secunde

Cu excepția Hulu Plus, PlayStation 3 este cel mai rapid atunci când porniți de la pornire până la încărcarea completă a unei aplicații. De asemenea, este extrem de rapid la comutarea între aplicații. Prin ridicarea pur și simplu a meniului suprapus pe PS3, puteți trece de la Netflix la Hulu Plus rapid și fără probleme. Pe Xbox 360, ați ieșit din nou pe tabloul de bord Xbox Home înainte de a încărca o nouă aplicație video streaming, cu siguranță un proces greoi.

Interfața de utilizare a aplicației: PlayStation 3

Cu excepția aplicației Netflix (mai multe despre cea de mai jos), marea majoritate a aplicațiilor video streaming dezvoltate pentru Xbox 360 utilizează interfața de stil de metrou identică cu tabloul de bord Xbox Home. Unul dintre principalele dezavantaje ale acestui design este volumul redus de conținut care este vizibil pe ecran la un moment dat. Dacă caut ceva nou de urmărit, aplicațiile de pe PS3 umple întregul ecran HDTV cu opțiuni de conținut. În cadrul designului Metro, descoperirea conținutului durează în general mai mult timp și necesită mai multe clicuri pentru a ajunge acolo.

Alternativ, Sony permite dezvoltatorilor să creeze aplicații video streaming care să reflecte designul partenerilor Web. Oricine care este folosit pentru a viziona Netflix sau Hulu Plus pe laptopul lor nu va avea probleme cu interfața de pe PlayStation 3. Este util pentru oaspeții de acasă, presupunând că folosesc și Netflix sau Hulu Plus. În general, aplicațiile PS3 sunt mai bune pentru descoperirea de conținut, precum și pentru găsirea mai rapidă a conținutului specific.

Revenind la aplicația Netflix, designul de pe Xbox 360 este absolut oribil în comparație cu PS3. În timp ce nu folosește designul Metro, aspectul "Staircase of Content" împiedică descoperirea de conținut și pur și simplu nu funcționează bine pe Xbox 360. Există un decalaj considerabil atunci când trece prin conținut și aplicația încarcă detaliile despre conținut lent. Nu e de mirare că Netflix a anunțat recent că PlayStation 3 domină Xbox 360 în sufragerie, în ciuda faptului că aplicația Netflix a debutat pe Xbox 360 cu un an întreg înainte de a atinge PS3.

Stabilitatea aplicațiilor: Xbox 360

În ultimul an, am observat că înregistrez mai puține accidente atunci când folosesc aplicații pe Xbox 360 (cu excepția Netflix). Cred că este necesar ca dezvoltatorii să-și modeleze aplicația în cadrul designului în stilul Metro permite Microsoft să controleze compatibilitatea acestor aplicații cu hardware-ul Xbox 360. În mod alternativ, câteva aplicații de pe PlayStation 3 îmi dau câte ceva din când în când. A trebuit să-mi reinițializez hard-ul PS3 de câteva ori pe parcursul ultimului an datorită faptului că Hulu Plus și Netflix au fost înghețate complet. Este o mică provocare, dar totuși suficientă pentru a da marginea Microsoft în această categorie.

Selecția aplicației: Toss-Up

Dincolo de aplicațiile deja menționate, consolele au aplicații majore destul de mult acoperite. Puteți găsi EPIX, YouTube, CinemaNow și Crackle pe ambele console. Dacă sunteți un fan avid pentru fotbal și aveți DirecTV, PlayStation 3 este cel mai bun pariu datorită aplicației NFL Sunday Ticket. Dacă sunteți într-adevăr în ESPN sau HBO și aveți un abonament TV premium, Xbox 360 este cea mai inteligentă alegere. Xbox 360 este, de asemenea, platforma pe care ar trebui să o investiți dacă vă place meciurile UFC.

Din perspectiva unui cutter de cabluri, nu pot profita de nimic pe care Microsoft sau Sony îl face cu aplicații care implică un abonament la un cablu premium sau un serviciu prin satelit. Dacă volumul mare de aplicații bazate pe Web este obiectivul dvs., veți fi mai bine cu Roku 3 față de console.

Performanță video: PlayStation 3

Dacă ar fi fost anul trecut, aș fi numit această categorie o aruncare. Cu toate acestea, recent am accesat fluxurile Net HD de la Netflix prin PlayStation 3 (la fel ca și Roku 3). Pe un televizor de 1080p, puteți spune clar diferența îmbunătățită a calității imaginii în comparație cu fluxul 720p de pe Xbox 360.

Fluxul video mai detaliat și mai detaliat este evident în special în noul conținut, cum ar fi SyFy, sezonul unu al lui Continum sau casa Netflix's House of Cards, în special mai puține artefacte de compresie pe scene întunecate. Interesant, am constatat că schimbările de calitate a videoclipurilor sunt mult mai scăzute atunci când vizionați fluxuri Super HD. Este probabil ca procesul de optimizare necesar pentru ca end-ul ISP să suporte Super HD îmbunătățește procesul de streaming.

În ceea ce privește celelalte aplicații, nu văd o diferență semnificativă în calitatea video între console. Fluxurile video de la Vudu sunt de obicei superioare celorlalte aplicații, dar relativ similare între cele două console. De fapt, de multe ori voi opta pentru inchirierea Vudu pe un inchiriere de disc Blu-ray. Puteți verifica o comparație solidă a lui Skyfall pe Blu-ray versus Vudu pe AVSForum aici.

Performanță audio: Încărcare

Am inca upgrade la un sistem 7.1, deci toate concluziile mele se bazeaza pe stream-urile Dolby Digital Plus 5.1 care au trecut prin HDMI. Nu am auzit o diferență semnificativă între cele două console în ceea ce privește fluxurile audio 5.1. Toate aplicațiile par să treacă corect fluxul 5.1 prin sistemul meu. Dacă trebuia să aleg o aplicație care pare să aibă un număr mai mare de mixe surround, aș merge cu Vudu. Netflix pare să se prindă, dar principalul accent al lui Vudu pare să fie pe calitatea audio și video în raport cu volumul de conținut.

Telecomandă Accesibilitate: PlayStation 3

Unul dintre avantajele unui set-top box ca Roku 3 sau Apple TV este că telecomanda este accesibilă oricui. Pe de altă parte, controlorii de jocuri video par a fi descurajători pentru unii membri ai familiei mele, precum și pentru oaspeții din casa mea. În timp ce mă simt confortabil prin intermediul meniurilor cu un controler PS3 sau Xbox 360, trebuie să învăț pe cineva cum să utilizeze controlerul pentru a lansa ceva la fel de simplu ca Netflix.

Atunci când familia se întoarce acasă sau am petrecut noaptea oaspeții, am pus de obicei pe masă de cafea atât negrul Xbox 360 Media Remote, cât și Sony PS3 Media Remote.

Am observat că majoritatea oaspeților mei par să atace controlul PS3 și pot lansa o aplicație de streaming video mult mai rapid decât încercarea aceluiași proces folosind Xbox 360 Media Remote. Sony are în mod clar un avantaj cu familiaritatea brandului, deoarece designul de control al telecomenzii PS3 este destul de identic cu telecomanda inclusă în liniile de televiziune și audio Sony.

Cost: PlayStation 3

Deși nu există nicio diferență în costul prețurilor de abonament pentru fiecare aplicație video streaming, există un cost în avans pentru vizionarea conținutului de pe Xbox 360 versus PlayStation 3.

Proprietarii Xbox 360 trebuie să aibă un abonament Xbox Live Gold pentru a accesa aplicații video precum Netflix și Hulu Plus. În mod alternativ, nu există costuri suplimentare de abonament pentru PlayStation 3, care sunt necesare pentru accesarea aplicațiilor video.

Costul în avans va fi aproximativ același. 200 de dolari pentru cardul de abonament de 4 GB și de 12 luni pentru abonamentul Xbox Live, de obicei găsiți în vânzare pentru 50 de dolari, comparativ cu o PlayStation 3 de 160 GB, care poate fi găsită în mod regulat la vânzare pentru 250 de dolari. Cu toate acestea, veți continua să plătiți încă 50 de dolari pe an pentru a continua accesarea aplicațiilor video. Evident, există un număr foarte mare de beneficii pentru Xbox Live dacă sunteți în joc. Dar dacă sunteți strict în streaming media, PS3 este cea mai bună afacere.

De ce nu Wii U?

Am renunțat intenționat la Nintendo Wii și Wii U din acest ghid datorită cotei de piață scăzute, dar puteți găsi suport pentru Netflix, Hulu Plus, YouTube și Amazon Instant Video pe consola. Folosirea Wii U GamePad ca ecran pentru vizionarea clipurilor video atunci când televizorul este în uz este cu siguranță o idee inteligentă. Cu toate acestea, același lucru se poate realiza și cu un smartphone sau o tabletă.

Ca streaming media, veți găsi opțiuni de conținut mult mai importante pe Xbox 360 sau PS3. Acest lucru se poate schimba în timp, dar, în mod tradițional, Nintendo a fost lent la lansarea de suport pentru aplicații terțe.

Ce ați putea cumpăra?

În ansamblu, atât jocurile Xbox 360, cât și PlayStation 3 au avantaje pro și contra atunci când vine vorba despre streaming video. Dacă aș fi cumpărat unul din aceste console pentru un membru al familiei care dorea să intre în fluxuri video, aș fi ales PlayStation 3 cu o telecomandă media. Ca dispozitiv media streaming, este superior atunci când vine vorba de viteza, accesibilitatea utilizatorilor, calitatea video și costul total.