Trăiți unde vă duci cu lampa Axor WaterDream - Smart Home - 2019

Dani Mocanu - Voi nu ma haliti ( Oficial Video ) (Mai 2019).

Anonim

Am devenit atât de obișnuiți cu gadget-uri multifuncționale încât a devenit o așteptare ca majoritatea lucrurilor să conțină două sau mai multe utilități. Care este punctul unui telefon acasă care poate efectua apeluri numai atunci când puteți cumpăra unul care permite și conversația prin chat video? De ce să cumpărați o cameră în zilele noastre dacă nu are capabilități Wi-Fi? Tărâmul gadget-urilor este, fără îndoială, mai ușor pentru designeri de a aborda: Asigurați-vă că acel dispozitiv poate face aproape tot ce puteți pe computer. Dar când vine vorba de mobilier și aparate de uz casnic? Aceste dispozitive au nevoie de mai mult decât Web pentru a ieși afară.

Acest sentiment de hibrid este exact inspirația din spatele lămpii de duș WaterDream de către compania japoneză Nendo. Designerul Oki Sato a văzut o oportunitate între un cap de duș și un bec și le-a combinat pentru a crea o lampă de podea care poate produce o cascadă de apă. Designul a fost creat pentru linia de finisaje de baie Axor, o filială a producătorului german Hansgrohe. Sato spune că dorește ca designul să ilustreze viitorul a ceea ce ar putea arăta băile.

"Scopul meu a fost acela de a combina ceea ce este cel mai arhetipal cu privire la spațiul de locuit, la iluminat, cu apă, pentru a da dușului o dimensiune senzuală îmbunătățită într-un mod pe care încă nu l-am văzut", spune Sato lui Dezeen. "Rezultatul este ceva care nu este doar un duș, nici doar o lampă, ci un hibrid - un truc magic cu lumină și apă disponibilă zi de zi".

Philippe Grohe, șeful mărcii Axor, este puțin mai abstract cu viziunea sa asupra luminii de duș hibride WaterDream. "Ajungerea naturală a luminii și a apei este eliberată de constrângerile spațiale", descrie Grohe. "Ceea ce a avut loc în mod tradițional în camere separate - citirea sub o lampă în sufragerie, luarea unui duș în baie - poate acum să fie experimentată fără alocări spațiale sau limite".

Ideea de a fi dus si de a citi in aceeasi camera, incalcand astfel modelele comportamentale, este un pic prea mult acolo pentru noi - dar trebuie sa recunoastem ca o lumina deasupra capului de dus ar putea fi folositoare pentru bai mici mai mici gasite in mini-hoteluri sau bai în interiorul cabinelor de tren (știi, cele în care te duci peste scaunul de toaletă). Designul ar fi uimitor de utilizat de către piscină, luminând noaptea, permițând în același timp înotătorilor să clătească clorul.

Momentan nu sunt disponibile informații despre vânzări, dar dacă vă place ideea de mobilier multifuncțional, verificați această masă de cafea cu schimbarea formei sau colecția extinsă a lui Axor.