Imaginați-vă că: Medicul dentist nebun dorește să-l cloneze pe John Lennon folosind dintele - Emerging Tech - 2019

СУИЦИД. ПОСЛЕСМЕРТНАЯ СУДЬБА (Mai 2019).

Anonim

John Lennon tooth dot com. Da, este un adevărat site web, dar nu este doar o pagină dedicată dintelui faimosului muzician englez. O vizită la acea adresă URL vă va ateriza pe o pagină a proiectului care descrie detaliile despre modul în care un dentist canadian Michael Zuk dorește să-l cloneze pe el însuși folosind un dinte pe care la cumpărat de la o licitație de 31 000 de dolari.

"Dacă oamenii de știință cred că pot clona Mammoths, atunci John Lennon ar putea fi următorul", a spus Zuk. O inferență total legitimă! Zuk a lucrat cu o echipă de oameni de știință pentru a secvența ADN-ul complet, sperând că codurile genetice ar putea reînvia unul dintre cei mai legendari artiști ai tuturor timpurilor. Oportunitatea ar fi "suflare mintea", spune el, deși încă mai este liniștit în privința detaliilor proiectului ambițios.

O clonă științifică a animalelor a fost destul de reușită în trecut; în pofida controversei sale la momentul respectiv, Dolly oile a fost considerată o piatră importantă medicală. De asemenea, FDA spune că produsele provenite de la animale clonate sunt sigure de mâncare, făcându-le utile pentru producția de alimente alternative. Cel mai recent, oamenii de știință au reușit să cloneze embrioni umani pentru recoltarea celulelor stem. Cu toate acestea, în ciuda acestor progrese, gândul de a clona un om real, viu pentru a învia entitatea individuală pare puțin cam atras de capacitățile tehnologice actuale. Dar nu poți să-l rănești lui Zuk pentru optimismul lui.

Povestea despre cum a apărut dintele este aproape la fel de ciudat ca și proiectul de clonare. În anii '60, după ce Lennon și-a extras dintele, a dat-o menajerii Dot Jarlett să-i dea fiicei iubitoare de Beatles. De atunci, dintele a văzut zile mai bune, de la a face televiziuni și apariții documentare la întâlniri de informare despre cancer în jurul Regatului Unit. Familia fiicei sa ținut în molarul putred până când au vândut-o la Zuk la o licitație din 2011. Acum, dintele se limitează la o viață de cercetare microscopică pentru o aventură prea ambițioasă.

Deși este greu de crezut că proiectul va aduce vreodată Lennon înapoi la viață, cel puțin, oamenii de știință vor putea secvența pe deplin ADN-ul muzicianului … care ar putea fi util pentru studii viitoare.