Fanii lui Hulu sunt avertizați: vânzarea iminentă nu este o veste bună pentru dvs. - Home Theater - 2019

Top 10 Action Comedy Movies (Mai 2019).

Anonim

Site-ul favorit de streaming video al fiecăruia (sau este doar noi?), Hulu, a fost scos la vânzare din 2011. Vineri, a fost anunțată o extindere "soft" de șapte zile la un termen limită pentru licitații, cu DirecTV, Time Warner Cable, și Grupul Chernin toate raportate în alergare. Viitorul serviciului - și dacă acesta își poate menține viziunea și scopul original - este foarte mult în aer.

Jocul de scaune muzicale de la suitorii inițial a inclus și monștrii digitali. Suma licitată de Google a ajuns la 4 miliarde de dolari, când Hulu a intrat în bloc, dar termenii erau considerați prea restrictivi pentru fluxurile tradiționale de venituri ale proprietarilor. Apoi, Yahoo și-a exprimat interesul pentru undeva între 600 și 800 de milioane de dolari, însă achiziționarea de Tumblr de către compania media a companiei online, moștenită, pare să pună capăt ofertei. În prezent, Hulu este evaluat la aproximativ 1 miliard de dolari.

Indiferent dacă Yahoo ar putea fi interesat în continuare, este necunoscut, dar ofertanții rămași sunt formați în mare parte din operatorii de televiziune tradiționali, ceea ce înseamnă că există o posibilitate foarte reală ca un furnizor de cablu să poată apărea pe victorie. Grupul Chernin, condus de fostul președinte al News Corp și care a admis admiratorul lui Hulu, Peter Chernin (News Corp. este parte a lui Hulu), este probabil singurul ofertant fără o legătură directă cu marile companii de cablu. Dacă există și alții, au păstrat un profil foarte scăzut.

Hulu a suferit dintotdeauna de lipsa de consens asupra modului în care ar trebui să fie modelul său de afaceri.

Privind numerele, credeai că Hulu ar fi într-o dispoziție optimistă. Există acum patru milioane de abonați care streaming conținut pe serviciu, dublu ce a fost anul trecut. Veniturile (695 milioane de dolari în 2012) au crescut și multitudinea de conținuturi disponibile, în special pentru emisiuni TV, îl clasifică printre topul serviciilor de streaming la nivel național.

În prezent, rata de abonament a lui Hulu este de 7, 99 USD. Combinați-le cu serviciul Netflix de streaming numai la aceeași rată, iar cele două se ridică la o mulțime de conținut pentru mult mai puțin decât un abonament prin cablu sau satelit.

Toate acestea ridică întrebarea: de ce site-ul este chiar de vânzare? Deținut în comun de NBC, Fox și Disney - și inițial condus de Jason Kilar, un veteran de la Amazon, cu un background tehnologic - Hulu a suferit mereu de lipsa de consens asupra modului în care ar trebui să fie modelul său de afaceri. Disputele variază de la prețurile corespunzătoare pentru serviciul său de abonare la conținutul pe care cele trei companii media le pun la dispoziția abonaților Hulu și ce conținut este rezervat - sau oferit la un alt preț - de alte servicii precum Apple, Microsoft sau … furnizorii de cablu și prin satelit .

Hulu a fost conceput inițial pentru a fi o modalitate inovatoare de a atrage oamenii ceea ce voiau să vadă și o alternativă la plata pentru cablurile la prețuri ridicate, dar Kilar a părăsit Hulu în martie și un număr de directori la nivel înalt l-au urmat.

"Hulu (porțiunea gratuită) a fost o extindere a conținutului difuzat în aer liber, în timp ce Hulu Plus (porțiunea de abonament) a fost un serviciu premium de la cel mai înalt nivel, care poate înlocui un abonament Pay TV" spune Michael Inouye, analist senior la ABI Research. "Între timp, proprietarii lui Hulu (în special, Fox) au fost îndemnați să mențină televiziunea cu plată prin intermediul modelelor de autentificare TV All Over."

Serviciile TV Allover, cum ar fi WatchESPN, HBO Go și MLB.TV, au apărut ca pe jumătate de către producătorii de conținut care doresc să satisfacă cerințele clienților de flexibilitate fără a se transforma în prețuri ala carte complete pentru emisiunile lor.

Atunci, ce se întâmplă dacă o companie de cablu achiziționează și absoarbe Hulu? Va fi diluat într-o roată mai mare sau re-intenționat într-un fel să se concentreze mai mult pe canalele de conținut în loc de emisiuni și filme la cerere?

"O achiziție de către o companie de cablu va duce, probabil, la o ofertă" pay TV lite ", extinderea bazei potențiale instalate a furnizorului de servicii", spune Inouye. "Pot, de asemenea, să o folosească ca portal propriu TV Everywhere pentru a se diferenția față de concurenți. Aceasta se va apropia mai mult de operatorul virtual de cablu OTT, similar cu cel al Redbox Instant by Verizon, în capacitatea sa de a răspunde unei amprente naționale. "

Indiferent de cine este implicat, procesul va fi puțin lipicios. NBC este unul dintre fondatorii, dar are și parteneriate de conținut cu aceiași operatori de televiziune prin cablu care sunt interesați să cumpere Hulu. Același lucru este valabil pentru Disney și News Corp, ceilalți doi proprietari principali. Pentru a le diversifica, Hulu a căutat să creeze o programare originală exclusivă site-ului, la fel ca rivalii Netflix și Amazon. Dar eforturile sale nu au avut același impact ca, de exemplu, casa Netflix's of Cards .

În afară de relațiile de afaceri și relațiile de afaceri complicate implicate aici, puțin a fost spus de Hulu sau potențialii cumpărători cu privire la modul în care consumatorii ar putea beneficia. Site-ul arată deja bine și funcționează bine, dar ce se întâmplă dacă, să zicem, Time Warner îl achiziționează și închide magazinul pentru toată lumea, cu excepția abonaților prin cablu?

"Depinde foarte mult de cumpărător. Dacă un furnizor de servicii îl achiziționează pe Hulu, ar putea apărea anumite probleme legate de branding (de ex., Echilibrarea soluției TV a companiei Everywhere cu Hulu), dar asigurarea drepturilor de conținut ar trebui să se dovedească mai puțin un obstacol în comparație cu o companie care în prezent nu are aceleași relații cu conținutul titularii ", spune Innouye.

"Deoarece majoritatea operatorilor de televiziune cu plată mare au deja o experiență multiscreen, achiziționarea lui Hulu pentru dezmembrarea acestuia ar fi contraproductivă".

Motivul pentru care se datorează faptului este că nu este atât de ușor să dobândești acces la o gamă largă de conținuturi, deoarece este de a construi infrastructura care să o susțină. Google și Apple au avut probleme cu asigurarea drepturilor la conținut, în ciuda dimensiunii și impactului lor global.

În cazul unui cumpărător care prelua Hulu, unele contracte existente ar trece probabil fără probleme, în timp ce alte prelungiri ale drepturilor de conținut sunt specificate în cadrul ofertelor și ar trebui să fie convenite de proprietari în acceptarea vânzării. Inouye consideră că această complexitate explică în parte motivul pentru care au existat o serie de evaluări diferite pentru Hulu.

Și acest lucru ar putea face pe consumatori să se întrebe ce valoare, dacă este cazul, le va fi lăsată după ce site-ul a fost scos la licitație celui mai mare ofertant. Inouye este mai nuanțat, sugerând că schimbările drastice ale modelului de afaceri al lui Hulu, făcându-l închis sau restrictiv, ar devaloriza de fapt marca până la punctul în care investiția inițială nu are sens.

Achiziționarea Blockbuster de către Dish ar putea fi un exemplu de analizat, mai ales că nu a închis serviciul de streaming existent clienților fără conturi Dish, nici nu a deviat prea mult de ceea ce era deja. Există motive să crezi că Hulu, sub un nou regim, ar putea urma aceeași cale.

"Deoarece majoritatea operatorilor de televiziune cu plată mare au deja o experiență multiscreen, achiziționarea lui Hulu pentru a-l dezmembra ar fi contraproductiv, așa că obiectivul ar fi, probabil, acela de a stimula brandul și de a extinde acoperirea pieței", spune el.

Orice s-ar întâmpla o săptămână de acum înainte, viitorul lui Hulu pare tulbure într-un moment în care consumul de conținut se mișcă clar în direcția sa. Fanii Hulu sunt o grămadă dedicată și modificarea destinației site-ului și livrarea acestuia poate fi cea mai gravă mișcare pe care un nou cumpărător o poate face pentru a-și câștiga inima și mintea, ca să nu mai vorbim de dolari.