Holograma înlocuiește recepționerul uman la biroul de consiliu din Londra - Emerging Tech - 2019

LED usi auto Logo , laser cu holograma Vw - 110 lei www.MotorVIP.ro 0748405954 (Mai 2019).

Anonim

Vizitați birourile consiliilor din Brent din nord-vestul Londrei și veți fi întâmpinați de un asistent virtual sub forma unei holograme.

Trecând sub numele de Shanice, noul recepționer, care a costat consiliul o sumă estimată de 12.000 de lire sterline ($ 18.500), va oferi vizitatorilor un zâmbet prietenos și (sperăm) să răspundă la întrebări, deși simple, pre-programate într-o tabletă .

Atingeți cererea corespunzătoare de pe ecran, iar Shanice, care este proiectat pe un ecran subțire poziționat în spatele recepției, vă va oferi instrucțiuni către serviciul relevant din cadrul clădirii. Cu toate acestea, dacă aveți o întrebare care nu apare pe ecran, probabil că va trebui să mergeți în căutarea unei persoane reale care să vă ajute să vă căutați.

Economii?

Potrivit consilierului Brent James Denselow, Shanice va salva consiliul în jurul valorii de 17 000 de lire sterline (26, 500 dolari) pe an.

"Cel mai bun lucru este că ne va salva o mulțime de bani, fără a compromite serviciul nostru", a spus Denselow Evening Standard. "În prezent, în mod constant trebuie să ne uităm la modalități inovatoare de a reduce costurile și nu vin mai mult decît Shanice".

Cu toate acestea, consilierul de opoziție Alison Hopkins nu este pe deplin mulțumit de această mișcare, numindu-l o modalitate "uluitoare costisitoare" de a face față plângerilor legate de semnalizarea slabă în jurul noului centru civic de 90 milioane de lire sterline, care a început în iunie.

"După cum recunoaște consiliul, Shanice nu poate răspunde nici la întrebările de bază, ci este limitat la un număr mic de scenarii preînregistrate", a spus Hopkins. "Sper că i sa spus că una dintre cele mai frecvente întrebări este:" Unde sunt toaletele? "

Criticii sugerează că vor fi cheltuite eventualele economii pentru menținerea lui Shanice, cu o hologramă care probabil va necesita reprogramare odată ce operatorii vor afla mai multe despre tipurile de întrebări pe care le cer vizitatorii. Și cum rămâne cu lucrătorul sărac înlocuit de Shanice? Nu poate fi foarte distractiv să spui familiei și prietenilor că ai fost înlocuit de o hologramă.

Judecând după filmul demonstrativ de mai jos, explicațiile lui Shanice apar, în cea mai mare parte, clare și concise. Informațiile sale cu privire la procedura ascendentă aparent neobișnuită - în care trebuie să țineți degetul pe buton tot timpul - este cu siguranță fără ambiguități.

"Pentru a utiliza ascensorul, vă rugăm să-l sunați ținând butonul și menținând-l ținut până când liftul ajunge", explică Shanice cu ușurință. "Odată ajuns în lift, țineți butonul ținut până când ajungeți la nivelul mezzaninei."

În timp ce astfel de asistenți virtuali au fost văzuți la unele aeroporturi, amintindu-le pasagerilor de ceea ce pot și nu pot prelua ca bagaje de mână, se crede că aceasta este prima dată când o hologramă a fost folosită de un consiliu local din Marea Britanie. Și nu ar trebui să fie prea mult timp înainte să aflăm dacă este și ultima.