Hardware push: Google crează smartwatch, consola de jocuri și noul Nexus Q, scrie un raport - Emerging Tech - 2019

Breaking Through The (Google) Glass Ceiling by Christopher Bartholomew (Mai 2019).

Anonim

Se pare că atelierul de cercetare și dezvoltare Google este foarte ocupat chiar acum, iar Wall Street Journal raportează că compania Mountain View lucrează în prezent la un număr de produse hardware "pentru a combate dispozitive similare pe care Apple le poate lansa în viitor".

Deci, exact ce face gigantul Web cu mâneca lui (aparent foarte lungă)? Un smartwatch, o consolă de jocuri pe bază de Android și oa doua versiune a dispozitivului său de streaming media Nexus Q, au spus în Jurnalul Oamenilor familiarizați cu această chestiune.

Raportul a scos la iveală nimic în detaliu cu privire la hardware-ul aparent care apare, spunând doar că dispozitivul bazat pe încheietura mâinii cu Android ar avea capabilități asemănătoare cu smartphone-urile și se va conecta la un telefon prin Bluetooth.

Cu toate acestea, afirmația că Google dezvoltă un astfel de obiect gadget se potrivește frumos cu rapoarte similare în ultimele luni - primul în luna martie din Financial Times, care a raportat zvonuri despre o mișcare în tehnologie de la încheietura mâinii de către Google, iar cea de-a doua din mai, care a venit cu descoperirea unor desene de brevete legate de smartwatch aparținând companiei.

Electronistul gigant Sony are deja un smartwatch pe piață - inteligent numit SmartWatch - a doua versiune a căruia a fost lansată în această săptămână. Samsung a recunoscut că are o ceasornicărie de înaltă tehnologie în fabrică, în timp ce Apple se zvonește că a dezvoltat unul care în februarie a fost raportat a fi "dincolo de stadiul de experimentare". Chiar și Foxconn, partenerul principal de producție al Apple, pare să fie pe punctul de a lansa un astfel de dispozitiv.

Consola de jocuri și noul Nexus Q

În ceea ce privește consola de jocuri, se spune că Google "urmărește eforturile Ouya", o lansare care a lansat recent o consolă de jocuri cu Android de 99 $.

Jurnalul precizează, de asemenea, că un nou model Nexus Q se află în plină desfășurare, urmatoarea versiune a dispozitivului de streaming media fiind mult mai puțin costisitoare decât originalul, care a fost retras de pe piață imediat după lansare anul trecut din motive care nu au fost niciodată clare .

Potrivit sursei Jurnalului, una dintre motivațiile Google pentru împingerea în noi domenii de hardware este de a împiedica Apple să-și stabilească un avantaj pe piață cu produse similare, la fel ca în cazul iPhone-ului și iPad-ului.

Google a înregistrat deja o lovitură cu gama de dispozitive Nexus și se pregătește să lanseze specificațiile de sticlă de înaltă tehnologie anticipate de mult timp anul viitor.