Roboti de sablare pentru curățarea podului iconic al orașului Sydney în proiectul masiv de reparații - Emerging Tech - 2019

Hidrosablare aparate cu inalta presiune Karcher - Atmoservice Brasov.flv (Mai 2019).

Anonim

Atunci când echipa de întreținere responsabilă de podul Harbour Sydney a primit lumina verde pentru a repopula podul iconic pentru prima dată în istoria sa de 81 de ani, una dintre prioritățile sale principale era să găsească o cale de a împrăștia în siguranță și de a distruge vopseaua veche de la structura, conștientă de faptul că expunerea lucrătorilor la substanțe precum plumbul și azbestul ar fi dăunătoare pentru sănătatea lor.

După ce a lucrat cu o echipă de cercetători de la Universitatea de Tehnologie din Sydney (UTS), soluția a fost oferită sub forma a doi roboți de sablare care se deplasează deja pe punțile sudice ale podului într-un proiect facturat ca unul dintre cele mai mari programe de întreținere de acest gen.

Roboții autonomi, echipați cu aparate de curățat cu presiune ridicată, trebuie să fie înființate mai întâi într-o zonă limitată în jurul unei secțiuni mici a podului. Odată securizat, este pur și simplu un caz de lovire a unui buton și lăsându-i să-și facă munca.

Bit-by-bit, ei scanează structura pentru a crea o hartă 3D care îi ajută să determine cât de multă forță trebuie aplicată pentru a scoate vopseaua.

Martin Lloyd, de la UTS, a descris roboții autonomi, care aruncă în aer pietriș ca o "tehnologie mondială", adăugând că au împachetat suficientă putere pentru a le tăia hainele și pielea.

El a explicat că îndepărtarea vopselei de pe structura enormă a oțelului a fost una dintre cele mai periculoase sarcini implicate în menținerea podului.

"Cu siguranță nu este pentru cei slabi inima", a spus Lloyd. "Lucrezi în spații adesea foarte aglomerate și limitate. Și de îndată ce începeți să faceți suflarea, există mult praf și resturi. "

Cincizeci de pictori urmăresc în prezent roboții din jurul podului - poreclit coașangerul pentru forma sa distinctivă - cu întregul proiect așteptat să dureze aproximativ doi ani.

"Noul vopsea, încă în acea nuanță faimoasă pe care noi o numim" Harbour Bridge Gray "este de așteptat să dureze treizeci de ani și nu se va întuneca sau se va schimba în timp", a declarat Duncan Gay, ministrul Dunării.

"Este nevoie de o mulțime de lucruri pentru a păstra această icoană națională în ordine bună pe tot parcursul anului, iar revopsirea regiunilor sudice va ieși din bugetul de întreținere AUS de 18 milioane USD (16, 5 milioane de dolari)".

În ceea ce-l privește pe Lloyd și echipa sa, ei fac deja mișcări pentru a comercializa tehnologia care alimentează roboții, după ce au semnat recent o înțelegere care să-l poată vedea pe glob. Cu mai mult de 400 000 de poduri de oțel în SUA și numai în Europa, și cu explozii abrazive, de asemenea, utilizate într-o serie de alte industrii, este o oportunitate Lloyd și echipa lui nu doresc să vadă alunecare.

[Sursa: BBC, SBS] [Imaginea de sus: Mroz / Shutterstock]