Du-te de la clueless la competente cu cursul nostru de crash home-teatru - Home Theater - 2019

Words at War: Apartment in Athens / They Left the Back Door Open / Brave Men (Mai 2019).

Anonim

Atâta cât mi-aș dori să uit, mi-am petrecut câțiva ani de formare profesională pentru un lanț de electronice de consum care va rămâne fără nume (sugestie: era Best Buy). Aș vrea să cred că am învățat o sumă echitabilă pe parcursul carierei mele și, mai mult, am făcut o treabă destul de bună de a îndruma oamenii către o serie de gadgeturi și ecrane care, cuplate împreună, le-ar plăcea pe acești consumatori cu o plăcere serie de culori și zgomote care ar emite din interior. Vorbesc, desigur, despre graalul sfânt al sufrageriei: casa de teatru.

Acum sunt aici să vă transmit această cunoaștere. Deși s-au schimbat multe de când m-am apucat să trec prin schimbări mizerabile, pretinzând că îmi place să vorbesc cu străini, mulți chiriași de bază sunt încă adevărați. Gândiți-vă la acest lucru ca la un ghid de supraviețuire; vei dori să faci propriile cercetări și să-ți pui propriile întrebări, dar ce urmează sunt câteva considerații și puncte de înțelegere foarte importante. Până când ați terminat de citit acest lucru, ar trebui să aveți un sentiment mai bun de ce să căutați în timp ce faceți cumpărături în jur; cel puțin, veți înțelege ce înseamnă "raportul de contrast".

Nu acordați atenție raportului de contrast

De când am promis că aș explica acest lucru, raportul de contrast este diferența dintre cel mai strălucitor televizor care poate afișa și cel mai întunecat. Dacă vă amintiți pentru o clipă clasa de științe de la școala de mijloc, albul și negrul se află la extremitățile opuse ale spectrului de culori. Raportul de contrast al unui televizor este măsurarea raportului luminanței dintre cele două. Puneți pur și simplu, cu cât numărul este mai mare, imaginea TV mai profundă și mai realistă ar trebui să fie. Seturile de rapoarte de contrast mai mari pot genera în general mai multe culori și culori mai precise. Veți vedea raportul contrastului tencuit peste toate specificațiile TV (de obicei scrise ca 1: X). Problema este că nu există o măsură standardizată pentru raportul de contrast.

Din păcate, fiecare producător are un standard diferit de măsurare. De exemplu, Samsung este destul de notoriu pentru faptul că are rate de contrast incredibil enumerate. Chiar nu puteți compara raportul de contrast între, de exemplu, Sony și Sharp. Raportul de contrast este încă util atunci când se compară într-un brand singular. Deci, dacă ați restrâns căutarea la două Samsung, puteți să vă uitați cel puțin la raportul de contrast pentru a vedea care dintre ele este mai mare și pentru a obține cel puțin câteva informații din acel.

Căutați un set care afișează iarbă care seamănă mai mult sau mai puțin cu ceea ce aveți în curtea din spate.

Acum, deși raportul de contrast este în esență ulei de șarpe matematic care este comercializat de fiecare producător, am un "ieftin" de felul dacă faceți orice cumpărături în magazin. Există trei puncte de referință destul de utile pentru a determina dacă un televizor are un raport relativ ridicat de contrast și poate afișa corect culorile. Primul este tonurile pielii. Televizoarele cu un raport de contrast mai scăzut tind să afișeze tonurile de piele prea roșii (persoanele de pe ecran par a fi neobișnuit de roșcate sau arse de soare) sau prea albastre (caz în care acestea par a fi palidă palidă). Un alt punct de referință real ușor este iarba. Pot să vă asigur că, indiferent de magazinul în care vă aflați, la un moment dat tamburul demo va afișa cel puțin un clip sportiv. Căutați un set care afișează iarbă care seamănă mai mult sau mai puțin cu ceea ce aveți în curtea din spate. Unele seturi ar putea avea tendința de a "ieși" la tine cu o iarbă care arată prea verde pentru a fi adevărat la viață. Asta pentru că este. Deși vă poate atrage atenția în magazin (a se vedea al doilea punct de mai jos), la sfârșitul zilei doriți un televizor care să fie afișat cât mai real cu viața. Ultimul lucru este culoarea neagră. Negrul este culoarea cea mai grea pentru afișarea unui set. Căutați puncte într-un tambur demo unde joacă o scenă pe timp de noapte sau întunecată, sau chiar un clip în care cineva poartă un costum întunecat sau un articol de îmbrăcăminte. Faceți comparații între seturi în timp ce aceste lucruri sunt pe ecran; poate un set arată mai multe detalii în acel costum negru sau puteți vedea mai multe despre ceea ce se întâmplă în timpul nopții. Mai multe detalii în acele situații, cu atât mai bine.

Setarea prestabilită a unei televiziuni este teribilă

Producătorii de televiziune dau seama că, în ceea ce privește afișele de vânzare cu amănuntul, acestea sunt de obicei afișate pe un perete uriaș lângă toți competitorii lor. Într-o încercare de a vă atrage atenția, aceștia au ales toate setările: strălucirea, contrastul, pe care îl numiți (vine în minte expresia "molii la o flacără"). Modelarea acestor setări tinde să elimine complet detaliile și echilibrul culorilor. Dacă aveți o mână de televizoare care vă interesează, solicitați să le vedeți în setări "standard" (sau echivalentul producătorului). Acest lucru vă va oferi un sens mult mai bun al capacităților televizoarelor și al afișării. Dacă nimeni nu este în jur, nu vă simțiți prea vinovată pentru a vă schimba setările TV; cele mai multe seturi de afișare sunt programate să se întoarcă la setările implicite la fiecare jumătate de oră oricum.

Cablurile HDMI nu contează, cu excepția cazului în care o fac

Nu am de gând să stau aici și să distrug avantajele de ecranare adecvată și proprietățile propice ale filamentelor cupru versus argint față de filamente de aur. Sunt sigur că ați auzit că pentru home theater-ul mediu, cablul HDMI pe care îl cumpărați nu contează. Într-un sens foarte general, dintr-o perspectivă practică pentru persoana obișnuită, voi fi de acord cu această afirmație. Motivul este că, spre deosebire de vechile cabluri analogice roșu-galben-alb compozit pe care le-ai folosit pentru a rula de la DVD player la televizor, HDMI este digital și, în majoritatea cazurilor, singurul cablu pe care îl vei folosi conexiunile dvs. de înaltă definiție. Cu conexiuni digitale, funcționează sau nu - primiți imagini și audio, sau nu sunteți. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta înseamnă că, indiferent dacă cumpără un cablu de 5 $ sau un cablu HDMI de 100 $, nu vor vedea un salt mare în calitatea imaginii. Iată problema cea mai importantă: vă pot garanta că vă va rupe un cablu de 5 $. Sunt prost prostate cu materiale substandard și am văzut că aceste tipuri de cabluri se sparg în câteva secunde de deschidere. Este sfârșitul lumii? Absolut nu. Dar pentru unii oameni (mai ales dacă vreți să vă ascundeți conexiunile în spatele unui zid sau chiar dacă sunteți doar o persoană care se tem să vă trebuiască să vă închideți în spatele centrului de divertisment și să vă mișcați cu conexiuni), ar putea fi în valoare de extra 40 $ pentru un cablu mai fiabil de la producător cu care sunteți familiarizat. Evident, punctul de vedere al tuturor în această chestiune va fi diferit, dar la sfârșitul zilei, veți obține ceea ce plătiți.

Nu mai citiți Rapoartele consumatorilor

Nu le bat expertii sau site-ul lor, dar am vazut ca prea multi oameni merg intr-un magazin cu o revista trimestriala Consumer Reports, ascunsa sub bratul lor. Problema pe care o fac cu acestea este că ei sunt în mod obișnuit depășiți de momentul în care au lovit standurile. Am văzut o mulțime de modele care sunt dificil de obținut, dacă nu în mod definitiv întrerupt, enumerate ca fiind "cele mai bune cumpărare ale consumatorilor". Mai mult, ei își bazează o mulțime de ratinguri prin votarea consumatorului mediu pe experiența lor, teorie. Cu toate acestea, aceștia sunt oameni care au la fel de multe cunoștințe și experiență ca și dvs. în acest domeniu. Dacă cumperi o revistă Consumer Reports, probabil că nu ai încredere în tine să alegi setul corect pe cont propriu. Dacă așa stau lucrurile, de ce ai avea încredere în mii de oameni de la nouă luni în trecut? Vă recomandăm absolut să utilizați webul pentru a vă face cercetările. Puteți garanta că este actualizat și scris de profesioniști. De fapt, există site-ul Digital Trends pe care îl aud destul de bine.

Nu montați televizorul pe perete cu opt picioare deasupra solului și nu cumpărați prea mare sau prea mic

Seturile moderne subțiri și ușoare din ziua de azi permit o mai mare flexibilitate în ceea ce privește plasarea, iar ecranele chiar mai mari nu trebuie să domine o cameră. Montarea pe perete a devenit incredibil de populară și, pentru un motiv bun: realizată în mod corespunzător, poate crea un centru home minimalist fără fir. Acestea fiind spuse, oamenii au tendința de a-și monta seturile prea mari. Rețineți că televizorul dvs. ar trebui să stea în continuare cu centrul la nivelul ochilor, în funcție de locul unde locuiți în timp ce vizionați. Montarea prea înaltă vă forțează să vă crăpați gâtul și o experiență incomodă de vizionare. În mod ideal, experiența dvs. de vizionare a televiziunii ar trebui să fie în întregime pasivă.

De aceea există un astfel de lucru ca un set prea mare sau prea mic pentru spațiu. Există mai mulți algoritmi acolo pentru a determina dimensiunea ecranului în comparație cu distanța de vizionare. O regulă generală bună este că tu (evident) nu vrei ca setul tău atât de mic să trebuiască să-ți aranjezi detaliile, dar și tu (mai puțin evident) nu-ți dorești așa de mare încât trebuie să-ți muți activ ochii pentru a urmări imaginile în jurul ecranului. Din nou, ar trebui să puteți să vă așezați și să vă amestecați cu canapeaua și să luați pasiv totul pe ecran. Asta e frumusețea televiziunii, oameni.

Nu vă fie frică să puneți bani în echipamentul audio

Oamenii au tendința de a plasa majoritatea investițiilor lor în teatrul de acasă în televiziune, ceea ce este de înțeles - este punctul focal. Dar, aceste seturi mai noi și mai subțiri vin cu difuzoare mai mici și mai subțiri: pur și simplu nu veți obține un sunet excelent din difuzoarele mici și subțiri. Barele de sunet pot fi o opțiune bună, dar nu vă puteți aștepta la un sunet superb din majoritatea barelor de sunet de 300 $. Nu schimbați. De asemenea, de obicei, veți găsi home theatre într-un kit de box (receptoare preambalate și setări de 2.1 sau 5.1) pentru aproximativ același preț ca și un bar de sunet decent. Ceea ce vreau să subliniez este că puteți vedea setarea audio ca o investiție, în timp ce televizorul dvs. va fi depășit într-un an. Un vorbitor bun, acum 30 de ani, pare a fi un bun vorbitor astăzi. Tehnologia audio nu se schimbă și evoluează la fel de repede ca și piața de televiziune. Este mult mai puțin dureros să vă modernizați echipamentul audio atunci când știți că ați putea avea în jur de ani de zile.

Ai incredere in instinctul tau

Ochii și urechile sunt frumoase și unice, precum fulgii de zăpadă. Toată lumea va avea preferințe de culoare diferite și va interpreta sunetul diferit. Nu uitați că atunci când stați în fața unui zid copleșitor de televizoare sau comparând două difuzoare. La sfârșitul zilei, indiferent de recenzii sau specificații sau etichete de preț, vrei să mergi cu ceea ce cauți în mod natural. Sper sincer că acest lucru vă ajută la construirea unui home theater, dar, la sfârșitul zilei, acesta este portofelul și camera de zi. Du-te cu gâtul tău.