Uita-te de cicadas, aceste "furnici nebun" au invadat și sunt aici pentru a mesteca gadget-uri - Emerging Tech - 2019

Simulated Reality (Mai 2019).

Anonim

Chiar când am crezut că suntem bine pregătiți pentru cicada swarmageddon și am reușit să trecem în siguranță, avem de-a face cu o altă parte a naturii. Cercetătorii au identificat o epidemie crescândă de "furnici nebun" care au invadat Coasta Golfului din SUA - și spre deosebire de cicadele, sunt aici pentru a vă distruge efectiv viața gadgeturilor.

Pălăria nebună, cunoscută anterior ca furnică de zmeură nebună, este o rasă ciudată de insecte care este atrasă de cablurile electrice. Speciile sunt imune la pesticide și au cauzat până la 146, 5 milioane de dolari daune iPhone-urilor, laptopurilor, cablurilor de televiziune și altor produse electronice de doar un an în statul Texas. De la sosirea lor în Statele Unite în 2002, furnicile s-au îndreptat spre sud-estul Americii și sunt active în prezent în Florida, Mississippi și Louisiana, datorită faptului că oamenii le transportă fără să vrea prin intermediul RV-urilor, laptop-urilor și altor dispozitive portabile. Și nu, spre deosebire de cicadele, nu le puteți smulge și le mânca. Iar durerile lor nu vor face rău, dar muscatura va conduce animalele sălbatice departe, provocând o perturbare a ecosistemului.

Datorita dimensiunilor lor, furnicile pot sa faca fisurile celor mai mici gadget-uri si sa mestece cablajul, distrugand permanent echipamentul. Chiar dacă se electrocutează în proces, carcasele prezintă probleme continue. La moarte, furnicile vor incepe gasterul sau arunca abdomenul in aer pentru a emite feromoni care atrag si alte furnici la scena. În plus, carcasele de furnici vă pot înfunda comutatoarele sau dispozitivele electrice, cauzând scurtcircuitarea gadgeturilor, prăjirea sistemului.

Epidemia nebună a furnicilor nu numai că rănește pe oameni; aceste omnivore sunt, de asemenea, displasează furnicile de foc locale și monopolizând și resursele alimentare ale vărului lor. "Furnicile de foc sunt în multe privințe foarte politicoase. Locuiesc în curtea ta. Ei formează mormane și stau acolo și interacționează numai cu tine, dacă pasi pe movila lor ", a declarat Universitatea din Texas, cercetătorul Austin, asociat Edward LeBrun. Această specie particulară de furnici își are numele "nebun", datorită comportamentului lor de mișcare neregulat, care îi face pe oameni greu să-și urmărească traseele.

Antrenetele nebune se așteaptă să continue marșul spre nord, deși ele avansează în jur de 650 picioare pe an atunci când sunt transportate pe uscat. Pentru a încetini invazia, călătorii sunt sfătuiți să verifice bagajele și hainele lor înainte de zbor pentru a nu lua aceste furnici la distanțe mai mari. Sugestia se oprește puțin de înrăutățirea ambalajelor dvs. de viață pentru a ajuta blocarea furnicilor să călătorească mai adânc în Statele Unite decât au deja.

Dintr-o dată, cântecul cicadelor gigantice nu mai sună așa de rău.