Uita de Android, noua conferință a dezvoltatorilor de la Samsung este șansa lui Boxee de a străluci - Home Theater - 2019

LowSpecGamer AFK: answering your questions (July 2016) (Mai 2019).

Anonim

Numele conferințelor pentru dezvoltatori tind să fie la fel de obtuzile ca și aspectele tehnice pe care le-au discutat în cadrul spațiilor lor: Apple are WWDC, Google are I / O, Microsoft a construit. Luni, Samsung le-a dat geeks încă un motiv să urce într-un avion prin anunțarea lui DevCon, programată să înceapă la San Francisco la 27 octombrie.

Dar așteptați … care geeks? Apple are iOS și OS X, Microsoft are Windows 8 și Windows Phone, Google are sistemul de operare Android și Chrome. De ce ar trebui să se deranjeze să se arăce la codul Samsung shindig?

Dacă recent achiziția Samsung Boxee este vreun indiciu, să intrați la parterul platformei inteligente de televiziune inteligentă.

Nu eram destul de siguri de ceea ce planificase Samsung pentru Boxee când a achiziționat producătorul de software pentru centre media acum trei săptămâni, dar DevCon ar putea fi șansa Samsungului de a face această achiziție cântată. Cu piețele desktop și mobile deja dominate de sistemele de operare de la alți furnizori, piața de televiziune inteligentă pare încă ca o rasă a oricui. Boxee îi oferă lui Samsung motorul care câștigă acea cursă - dacă poate obține dezvoltatorii la bord pentru a construi roțile, suspensia și tot ceea ce face ca o platformă să meargă.

… poate că putem aștepta la cea mai bună recoltă de televizoare inteligente încă la CES 2014 - un viitor fructuos pentru ceea ce este, probabil, cel mai bun software inteligent de televiziune acolo.

Din fericire, Boxee vine deja cu credință stradală serioasă în comunitatea videophile și peste 200 de aplicații deja construite. Dar, cu numai 200.000 Boxe Boxes în sălbăticie (la ultimul număr) și 2 milioane de utilizatori, pur și simplu nu sta în fața ochilor suficient pentru a atrage atenția dezvoltatorilor majori.

Aceasta s-ar putea schimba foarte repede cu cea mai mare companie tehnologică din lume aflată acum în control. Samsung vinde trei televizoare HD în fiecare secundă. Aruncați Boxee chiar pe o fracțiune din ele, ca să nu mai vorbim în playerele Blu-ray și în casetele standalone, iar dezvoltatorii vor începe să observe. Grădina cu grămezi de case din grădina lui Garde, în curând, ar putea deveni în curând o fermă la scară Monsanto, iar combinele de recoltat aruncă baloturile de numerar înapoi către cei care au semănat mai devreme semințele.

Desigur, nu există nici o garanție că DevCon se va dovedi a fi BoxeeFest. E-mailul de anunțare îl numește o "conferință cross-platform, cross-product", iar un reprezentant Samsung a refuzat să comenteze pe care platforme ar obține în mod special lumina reflectoarelor. Acest lucru înseamnă probabil că vom vedea o atenție deosebită și instrumentelor Android Android specifice, cum ar fi arătând dezvoltatorilor cum să profite la maximum de produsul S Pen în produsele Note, crearea de teme personalizate pentru interfața sa modificată Android și utilizarea rețelei AllShare toate dispozitivele sale.

Dar Samsung nu deține Android, iar compania ar trebui să-și dea seama că construirea unei "comunități de dezvoltatori" în jurul propriilor trucuri mici pentru sistemul de operare al Google este un impas. Acesta va fi întotdeauna în seama Google. Poate încercați să construiți un imperiu imobiliar prin închirierea de proprietăți … pe care le-ați închiriat de la altcineva. Nu, dacă Samsung dorește să se afle printre rândurile Apple, Microsoft și Google, ca un creator de lumi în loc de un simplu producător de hardware, are nevoie de propriul său sistem de operare, nu de o lucrare de vopsea pe altcineva.

Boxee este acel OS.

Dintre programele inteligente de televiziune pe care le-am folosit, Boxee a venit mai aproape decât orice să mă lase să renunț la iubitul meu sistem de acasă Windows pentru un set-top box. Este colorat. E rapid. Este lustruit. Și cu ajutorul pluginurilor terță parte scrise de dezvoltatori, vă permite să jucați aproape orice vă puteți imagina.

Încă nu știm cât de mult va salva Samsung sau dacă aplicațiile existente pentru Boxee vor funcționa cu ceea ce face Samsung. Dar, cu cei 40 de dezvoltatori inteligenți de televiziune, care se află acum în echipă, împreună cu codul pe care l-au spart din 2007, promisiunea este acolo.

Dacă Samsung vede același potențial (cineva sus a decis că Boxee ar fi meritat 30 de milioane de dolari, la urma urmei), poate că putem aștepta la cea mai bună recoltă de televizoare inteligente încă la CES 2014 - un viitor fructuos pentru ceea ce este probabil cel mai bun televizor inteligent software-ul acolo.