Unul dintre navele spațiale din exoplanetă rămase de la Terra este oficial făcut pentru - Emerging Tech - 2019

Why Haven't We Found Alien Life? | Space Time | PBS Digital Studios (Mai 2019).

Anonim

Un moment de tăcere, vă rog, pentru sfârșitul misiunii spațiale COROT - și cu ea, sfârșitul întregului tip de explorare spațială cu totul. Ei bine, cel puțin temporar.

Noul Scientist raportează că misiunea COROT (scurtă pentru " RO Nationation RO tation și Tranzituri planetare", în cazul în care ați fost curioasă) a fost încheiată oficial, în urma eșecului complet al sistemului informatic la bordul navei spațiale. Lansat în decembrie 2006 de către Agenția Spațială Franceză care lucrează cu sprijinul Agenției Spațiale Europene, misiunea COROT a fost prima dată când o ambarcațiune a fost trimisă în spațiu cu scopul explicit de a detecta tranzitarea planetelor extrasolare, punând bazele misiunii Kepler a NASA .

Potrivit lui New Scientist, ultimul computer rămas la bordul ambarcațiunii COROT, care a oprit primirea informațiilor de la telescopul său de 10 inch în noiembrie anul trecut, făcându-l inutil. De atunci, oamenii de știință de la Agenția Spațială Franceză au fost în contact permanent cu computerul, încercând să remedieze problema de la distanță și să înceapă programul. Din păcate, acest lucru sa dovedit a fi imposibil. "Toate studiile nu au avut succes, deci acum am decis să oprim ancheta", a declarat Olivier La Marle pentru New Scientist.

Acest lucru nu înseamnă că COROT a fost un eșec, subliniază La Marle. La urma urmei, misiunea a trecut de două ori mai mult decât a fost planificată inițial, descoperind mai mult de 30 de planete confirmate și aproximativ 100 de candidați pe planetă. Cu toate acestea, La Marle a spus: "Sunteți mereu dezamăgit de o situație ca aceasta". Veți învăța atât de mult dintr-o misiune precum COROT pe care întotdeauna o doriți să o extindeți ".

În prezent, COROT se află pe orbita Pământului, însă sa decis că prețul de expediere a astronauților pentru repararea manuală a problemei ar fi egal sau chiar va afecta costul creării unei noi ambarcațiuni de tip COROT. În schimb, se așteaptă ca COROT să cadă în cele din urmă pe orbită și să ardă în timpul reintroducerii. Atât Agenția Spațială Europeană, cât și NASA au lansat noi misiuni de exoplanetă în 2017, dar până atunci, eșecul COROT va însemna că orice cercetare exoplanetă efectuată pentru următorii patru ani va fi efectuată numai pe teren.

Dintre cele două misiuni ale anului 2017, ESA Caracteristic Exoplanets Satellite va căuta semne de habitate pe planete cunoscute, în timp ce TESS (Transit Exoplanet Survey Satellite), în schimb, va căuta noi lumi străvechi, concentrându-se în special pe planete mai mici, .

Deși munca exoplanetă este bazată pe următorii câțiva ani, nu presupuneți că nu se va face nimic în această zonă. La Marle spune că succesul lui COROT și al lui Kepler de la NASA au inspirat noi observatoare la sol pentru a începe să lucreze, iar pentru oricine altcineva există încă o mulțime de informații adunate de telescoapele legate de spațiu. Chiar dacă zilele științei lui COROT au trecut, misiunea globală continuă.