Defikopter defectează defibrilatoarele pentru a salva victimele atacurilor de inimă - Emerging Tech - 2019

Science-Fiction-Medizin: Defikopter rettet Leben aus der Luft (Mai 2019).

Anonim

Detaliat într-un comunicat de presă creat de organizația nonprofit "Definitz", în colaborare cu creatorul de mașini de înaltă tehnologie, Defikopter drone este un nou tip de instrument de asistență medicală de urgență care poate furniza un defibrilator pentru a salva viața cuiva care are un stop cardiac.

Similar altor dronuri dezvoltate ca sisteme de livrare, dronul Defikopter poate fi convocat într-o locație specifică într-o rază de șase mile utilizând o aplicație smartphone și o locație GPS. Din punct de vedere ipotetic, publicul ar putea convoca dronele Defikopter la locația lor cu aplicația smartphone pentru a salva viața unui prieten sau a unui membru al familiei, presupunând că au fost instruiți cu privire la modul de utilizare a defibrilatorului.

Acest concept ar putea fi ideal pentru o zonă urbană în care poate fi dificil pentru un profesionist medical să ajungă la o accident victimă la timp. De exemplu, cineva care suferă un atac de cord în mijlocul unui blocaj de trafic ar putea fi salvat mai repede de Defikopter decât să aștepte o încercare de ambulanță pentru a împinge traficul de ore de vârf pentru a ajunge la vehicul. Așa cum este detaliat de Crucea Roșie Americană, șansele de supraviețuire sunt reduse cu aproximativ zece procente pentru fiecare minut în care defibrilarea este întârziată și un timp de răspuns mediu de 911 în Statele Unite este de 8-12 minute.

Drona a fost construită cu viteză în minte și poate călători până la 43 de mile pe oră în aer pentru a ajunge rapid la o locație. În timp ce Defikopter poate ateriza la locația accidentului, acesta include și un parașutism pentru a deplasa defibrilatorul dacă nu este adecvată locația de aterizare.

Din păcate, raza relativ mică de șase mile ar putea fi o problemă în zonele rurale sau suburbane, iar costul de 26 de dolari al dronului este oarecum prohibitiv. În plus, persoana care a convocat dronul la locație trebuie să fi descărcat deja aplicația pe telefonul smartphone pentru a salva cât mai mult timp posibil.