Baterie moarta? Încărcați telefonul utilizând căldura proprie - Emerging Tech - 2019

Cum poti incarca o baterie de 12v de la una de 1,5v.. (Mai 2019).

Anonim

Este mai mult decât frustrant atunci când esti afară pentru o zi și să vezi sau să auzi acea alertă temut: Low Battery. Cu excepția cazului în care aveți încărcătorul și sunteți dispus să stați strâns în apropierea unei prize publice pentru o vreme sau dacă ați crezut că ați venit înainte și ați adus un încărcător portabil, sunteți înșurubați.

O nouă creație de la Vodafone ar putea ajuta la situațiile de genul acesta din trecut. Compania a dezvoltat ceva numit Power Pocket, pe care a construit-o într-o linie de pantaloni scurți și pungi de dormit - nu mai îngrijorați de menținerea dispozitivelor suculentă la următoarea excursie de camping! - pe care intenționează să îl testeze în această vară, când festivalurile în aer liber sunt la vârf. Compania are o istorie de stabilire a festivalurilor, permițând oamenilor să-și folosească Recharge-Trucks, care poate servi simultan 2 000 de dispozitive. Dar acum, cordonul poate fi tăiat.

Vodaphone a dezvoltat un material termoelectric care este suficient de mic pentru a fi cusut în îmbrăcăminte (sau sac de dormit) fără a adăuga vrac incomod. Căldura din corp este absorbită de material și transformată în tensiune care poate încărca dispozitivul. Sau, mai precis, poate da telefonului dvs. un impuls, astfel încât să nu moară complet asupra dumneavoastră. Stephen Beeby, profesor de sisteme electronice de la Universitatea din Southampton, arată că o noapte de opt ore de somn de încărcare folosind sacul de dormit va adăuga aproximativ 24 de minute de convorbire, în cazul în care condițiile de temperatură sunt doar dreapta.

În timp ce tehnologia poate să nu fie complet perfectă sau chiar foarte eficientă, este un pas în direcția cea bună. Într-o zi, s-ar putea să nu ne temem de un telefon mort, atâta timp cât avem pungi în pantalonii noștri.