David versus Goliath: HDBaseT provoacă HDMI pentru a deveni conducta HD a viitorului - Home Theater - 2019

Survivor: David vs. Goliath - Final Immunity Challenge: Simmotion (Mai 2019).

Anonim

Nimeni nu a acuzat vreodată un cablu de a fi sexy. De fapt, cu atât de multă tehnologie care se mișcă într-o direcție fără fir, majoritatea oamenilor cred că cablurile sunt date și neinteresante ca un ceas / radio AM. Dar dacă cineva îi spunea acelor oameni că trebuiau să renunțe la cablurile lor prețioase HDMI pentru cătețe încurcate de cabluri video / audio componente, ar fi țipat crima sângeroasă. Într-adevăr, cablul HDMI este eroul nevărsat al home theater-ului, transportând în liniște audio și video HD într-un singur pachet convenabil, fără a atrage atenția asupra ei însăși deoarece funcționează. Așa se întâmplă când îți faci bine meseria în fiecare zi; te iau de acord. Dar dacă vă gândiți puțin, HDMI este un lucru minunat și probabil că veți fi trist să vedeți cum merge. Sau vrei? Dacă ceva ar fi fost ceva mai bun decât HDMI? Ceva care ar putea face mai mult decât orice tehnologie fără fir va putea să facă pentru anii următori? Ai face trecerea?

Deși am început să ne obișnuim cu streaming audio și video fără fir de la dispozitive inteligente la sisteme de divertisment la domiciliu și chiar la mașinile noastre, realitatea este că tehnologia wireless nu este pregătită să facă față atât cerințelor streaming audio HD, cât și viitorului HD 4K Ultra HD format video. Linia de fund: încă mai avem nevoie de cabluri. Și cu întrebări care înconjoară viitorul standard HDMI 2.0 și cum se va ocupa de 4K Ultra HD, se pare că există o oportunitate pentru un concurent să intre și să scuture lucrurile. Așa cum se pare, fabricantul de tehnologie israeliană, Valens Semiconductor, intenționează să facă acest lucru cu tehnologia HDBaseT.

Lansat în 2010, HDBaseT este convergența video HD necomprimat, audio HD (inclusiv DTS-HD Master Audio și Dolby TrueHD), 100BaseT Ethernet, diverse semnale de control pentru automatizarea casei și putere (100 wați) pentru dispozitive specifice cablu standard CAT5e. HDBaseT acceptă toate sursele video, inclusiv produsele vechi și nu adaugă latență. Ia asta, HDMI!

Dacă nu ați auzit niciodată de ea, nu vă simțiți rău. Cei mai mulți nu au. Integratorii obișnuiți au fost imediat impresionați de capacitățile HDBaseT, deci nu este surprinzător faptul că producătorii precum Crestron, AMX, Savant și Extron au devenit adoptatori timpurii.

Cu sprijinul inițial puternic din partea pieței Pro AV și a integratorilor personalizați, Valens și-a făcut următorul pas prin crearea Alianței HDBaseT, care include industrii grele precum Samsung, LG Electronics, Sony Pictures și peste șaizeci de producători de electronice de larg consum. Scopul alianței? Promovați și standardizați tehnologia HDBaseT pentru distribuția integrală și comercială a conținutului multimedia HD necomprimat. Așa faci un joc de putere.

De atunci, HDBaseT a înregistrat progrese constante, împingându-și drumul către diferite segmente ale pieței, inclusiv instalarea personalizată, semnalizarea digitală, proiecția și, cel mai recent, în domeniul electronicii de larg consum. Nu vă surprindeți să vedeți logo-ul HDBaseT pe o serie de produse home theatre noi care încep să apară de la producători precum Pioneer, Onkyo, Hitachi, Monoprice, Epson și AquaVision. Producătorii cum ar fi Panasonic oferă deja suport pentru HDBaseT cu afișajele lor comerciale și se pare că Samsung și alții vor face același lucru și în viitorul apropiat.

De fapt, in timp ce Pioneer nu si-a dezvaluit oficial primul receiver Elite A / V inarmat cu HDBaseT (saptamana viitoare la CE Week in NYC), am reusit sa ne uitam la noul model in timpul unui eveniment special din New York. săptămână. Receptorul este proiectat pentru a trimite conținut video necomprimat 4K, audio HD și streaming la televizorul dvs. HD prin intermediul unui singur cablu CAT5e.

Un alt avantaj al HDBaseT este că gama este mult mai mare decât cea a HDMI-ului, ceea ce va fi o veste excelentă pentru consumatorii care sunt obligați să ruleze cabluri lungi de la un receptor A / V sau un sistem cu mai multe camere la televizoare situate în interiorul și în exteriorul Acasă. În afară de economiile de costuri, CAT5e este mai durabil decât HDMI și abilitatea de a trimite un semnal 4K necomprimat cu puterea de 300 de picioare la un televizor HDTV în condiții meteorologice situate în curtea din spate va face acest tip de produs mult mai atractiv pentru consumatori.

Un alt beneficiu evident al HDBaseT este că milioane de case noi au deja cablaje CAT5e sau CAT6 deja instalate, ceea ce face mult mai ușor pentru instalatori să obțină componentele HDTV și de automatizare acasă atașate la un hub media central HDBaseT. Nu va fi nevoie de o priză de curent în spatele HDTV și, în timp ce asta nu va face pe electricieni fericiți, înseamnă mai puține cheltuieli și dezordine pentru consumatori.

Dar funcționează?

Directorul de marketing Valens, Dana Zelitzki, a fost la curent pentru a ne oferi o demonstrație hands-on a HDBaseT care a implicat un Samsung LED HDTV, un player LG Blu-ray, o cameră de supraveghere de acasă și un laptop.

Samsung HDTV a arătat excelent cu Blu-ray și am observat că aplicațiile de streaming erau cu siguranță mai stabile și mai rapide la tragere. Aplicațiile precum Netflix și Vudu au fost mai ușor de utilizat și conținutul descărcat mult mai rapid decât o conexiune fără fir (care ar trebui să fie întotdeauna cazul când se utilizează o conexiune prin cablu).

Aplicația de control care poate fi utilizată fie pe o tabletă iOS sau Android, a fost bine structurată, receptivă și foarte ușor de învățat. Am schimbat conținutul între mai multe afișaje cu ușurință (simularea conținutului vizionat în diferite camere din casa dvs. dintr-o singură sursă), iar tranzițiile au fost foarte rapide între playerul Blu-ray, camera de securitate și laptopul.

La fel de impresionant ca și HDBaseT, provocarea lui va fi să-i facă pe producători și consumatori deja folosiți la HDMI pentru a urca la bord. Producătorii de cabluri, cum ar fi Monster și AudioQuest, care percep între $ 100 - $ 1, 000 pentru un singur cablu HDMI, ar putea să nu vrea să audă acest lucru, dar credem că cablarea unei case întregi cu CAT5e sau CAT6 și funcționarea unui sistem HDBaseT pe termen lung pentru consumatori. Ea le economisește bani și oferă o mai mare flexibilitate atunci când configurează sistemele lor de divertisment în creștere.

Din nou, firele și cablurile nu pot fi vorbă despre tehnologie sexy, dar acestea sunt lucrurile care fac viața mai ușoară zilnic. S-ar putea să nu vă interesați acum, dar dacă doriți ca locuința dvs. să fie echipată corespunzător pentru a face față viitorului, ați putea dori să începeți să acordați atenție soluțiilor precum HDBaseT, deoarece este foarte bine un val al viitorului.