Comic creation se face digital cu software-ul ComiXwriter - Emerging Tech - 2019

Comics that ask "what if?" | Randall Munroe (Mai 2019).

Anonim

De-a lungul anilor, cărțile de benzi desenate au fost transformate dintr-un produs de nișă comercializat într-un demografic demografic, într-o formă de artă legitimă și o afacere importantă. Eliberarea unor benzi desenate critic precum Watchmen, The Dark Knight Returns și Maus în anii 1980 sunt exemple mari. Să nu uităm succesul masiv al filmelor comice de inspirație precum Spider-Man, The Dark Knight și The Avengers . Ca și cum benzi desenate nu ar putea deveni mai mult de masă, se pare că cineva a plecat și a creat un program software doar pentru cei care scriu benzi desenate.

Software-ul se numește ComiXwriter și, în esență, urmărește să fie pentru scriitorii de cărți de benzi desenate ce Final Draft este pentru scenariști. Este produsul lui Glenn Farrington, un scenarist care a fondat anterior Digital Seas International, o afacere dedicata asigurarii faptului ca fiecare linie de croaziera majora din lume are propria cafenea Internet. E oarecum o schimbare laterală, dar cel puțin arată un antreprenorial.

Potrivit anunțului software-ului, Farrington și-a dat seama de necesitatea produsului după ce un editor a pus în lumină un nou proiect grafic al lui. Spre deosebire de experiențele sale de scenarist, Farrington a observat că "nu există niciun software care să vă ofere toată ușurința de a pune jos structura și de a vă elibera pentru mai multe lucruri importante, cum ar fi povestea." ComiXwriter va face mai mult decât doar ajutor cu formatul; anunțul promite că va "permite evidențierea, adnotarea, salvarea într-un fișier pdf și cel mai important, să-i dea funcționalitatea de a putea colabora cu alți membri importanți ai echipei - Artistul, Coloristul și Letterer".

Software-ul a fost creat de Farrington cu ajutorul partenerului său, Steven Sashen, care a lucrat anterior la software-ul Scriptware pentru scripturi. Duo-ul a folosit date de cercetare colectate de la scriitori profesionisti de carte de benzi desenate despre ceea ce este de fapt necesar pentru a crea un script de carte de benzi desenate. Comunicatul de presă include citate de la scriitori, printre care John Rogers, care este scris pentru DC și IDW Comics, Mike Carey, a cărui opera include " X-Men " de Marvel Comics și fostul scriitor Judge Dredd Alan Grant. - nume cunoscute.

Există, desigur, o captură: ComiXwriter nu există încă și nu va fi lansat decât dacă o campanie Kickstarter care se lansează pe 25 iunie are succes. "Kickstarter, cu modelul său de finanțare a mulțimii, nu numai că a dovedit că ajută proiecte precum a noastră să traverseze o linie de finisare, dar le face și câștigătoare prin crearea conștiinței internaționale", a spus Farrington. Este posibil ca el să se bazeze pe comunitatea de benzi desenate online pentru a nu numai să finanțeze lansarea, ci să acționeze ca un marketing viral pentru a crea un public pentru asta.

Nu este clar dacă este o tactică care va funcționa. Deși există numeroase proiecte reușite de tip Kickstarter legate de comic, comunitatea comică a devenit din ce în ce mai cinică în legătură cu ideile oferite prin intermediul site-ului. Producătorii de benzi desenate au supraviețuit fără ComiXwriter până acum - vor fi convinși de o nevoie reală pentru ea acum?