Poate robotul jucători de fotbal să genereze interes pentru sport pentru americani? - Emerging Tech - 2019

ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 (Mai 2019).

Anonim

Din orice motiv, fotbalul - fotbalul către restul lumii - nu a reușit niciodată să decoleze în Statele Unite, în ciuda dominării sportive aproape peste tot în întreaga lume și a succesului continuu al echipei naționale a femeilor din SUA. În mod evident, ceva a împiedicat americanii să accepte pe deplin acest sport: este natura redusă a jocului? Poate că lipsa contactului cu corpul complet îl face mai puțin interesant decât fotbalul american? Poate că sunt jucătorii înșiși. Dacă sunt puțin plictisitoare pentru audiența americană, există o soluție pentru această problemă. Să facem toți roboții de fotbal.

La fel de ridicol ca suna, nu este un scenariu teoretic. În prezent, în Eindhoven, în Olanda, se află RoboCup 2013, un turneu de fotbal de cinci zile, în care fiecare jucător este … bine, nu uman. Turneul este crearea Ligii Sociale RoboCup, care are un scop simplu, dacă este oarecum ambițios: să creeze o echipă de fotbal robot care nu numai că arată umană, ci poate câștiga câștigătorii Cupei Mondiale la un meci de fotbal până în anul 2050 .

Acest lucru nu este neapărat lucrarea unui ticalos malefic ciobanesc obsedat de fotbal. Organizatorii spun că intenția adevărată a turneului este de a încerca și de a încuraja interesul public în domeniul roboticii, cu un accent deosebit pe tehnologiile robotizate cu costuri reduse. "Cu aceste jocuri de fotbal, încercăm să dezvoltăm noi tehnologii", a declarat Robin Soetens, membru al echipajului echipei Eindhoven Technical University, pentru Guardian. "Și această nouă tehnologie poate fi aplicată în multe alte domenii ale roboticii".

Dezvoltarea noii tehnologii robo înseamnă că există mai mult pentru turneu decât pentru a face ceva care știe cum să dribbleze o minge. Există, de asemenea, dorința de a crea roboți care să ajute oamenii să joace și fotbal. După cum explică site-ul oficial al turneului, "roboții care pot propulsa, comunica între ei și cu oamenii și pot reacționa la mediul lor în continuă schimbare pot fi aplicați în societate în mai multe moduri diferite".

În acest scop, există "provocările RoboCup Rescue" și "RoboCup @ Home", provocând inventatorii să creeze roboți care să poată fi ajutați în caz de dezastru. Natura dezastrului este lăsată într-o oarecare măsură nebuloasă, dar este definită doar ca ceva "că oamenii nu se pot descurca singuri sau când este prea periculos pentru oameni să ajute" sau să ajute în medii precum casele de odihnă sau spitalele.

Un lucru este sigur: dacă un concurs sportiv creat cu un țel de roboți atletici care ar putea bate oamenii la propriul lor joc nu ajută fotbalul să devină popular în SUA, atunci poate că nu se va întâmpla niciodată.