Adu-l! Samsung Boxee buy este o lovitură preemptivă pe Apple și alți rivali - Home Theater - 2019

Alerta por virus que se propaga en Facebook con video para adultos (Mai 2019).

Anonim

Pentru Samsung, 30 de milioane de dolari sunt probabil doar o scădere în galeata proverbială, dar cheltuirea acestor bani pentru achiziționarea lui Boxee și aducerea celor 45 de angajați este o investiție - și poate o acțiune agresivă pentru a îmbunătăți ceea ce poate oferi consumatorilor în camera de zi luând pe Apple TV și Roku.

Boxee a fost dintotdeauna o companie de software, cu un ochi deosebit de interesant pentru interfețele utilizator estetice și livrarea de conținut prietenoasă utilizatorilor. O mare parte din succesul Samsung pe frontul mobil se bazează pe Android, dar sistemul de operare open-source nu se transferă la televizoarele companiei. În schimb, televizoarele inteligente Samsung sunt un amestec de interfață internă și o mulțime de aplicații pe care mulți consumatori probabil nu le gândesc - sau le folosesc - foarte mult.

Întrebarea este dacă Samsung va încorpora interfața de utilizare a lui Boxee în televizoarele inteligente sau va lansa un nou set-top box.

Acolo este înțelegerea cea mai potrivită. Interfața inteligentă a televizorului Samsung nu este tot atît de convingătoare, dar, odată cu achiziționarea lui Boxee, câștigă unul dintre cele mai bune din biz.

Când a fost fondat Boxee în 2007, personalul său a vrut să creeze programe de PC pentru home theater care agregau conținut stocat local pe computer, împreună cu video extras de pe Web. Era unic pentru vremea sa, și a stabilit ceva de la un cult după cum a progresat.

Cutia Boxee a fost concepută pentru a fi punctul culminant al acestei viziuni, cu o cutie fabricată de D-Link care rulează o versiune îmbunătățită a software-ului Boxee. După o perioadă de 18 luni de asistență, actualizările firmware-ului au încetat să mai vină, lăsând caseta salvatoare într-o stare de limită. De atunci, Boxee sa mutat la crearea Boxee TV, doar pentru a rebrand luni mai târziu ca Boxee Cloud DVR la începutul anului 2013. Achiziția elimină efectiv accesul la acest serviciu pe 10 iulie.

În timp ce Boxee Box a călătorit în calea abandonului exterior, concurenții au scos pe teritoriul lor, Apple TV și Roku devenind box-urile de streaming de pe piață. Mici, robuste și personalizabile (deși nu întotdeauna în mod legal), cele două cutii mici au schimbat în mod liniștit experiența camerei de zi, făcând posibil mai mult pentru a tăia cablul la cablu decât a imaginat Boxee atunci când limba sa de marketing a stimulat pe scurt consumatorii să facă acea.

Pionierii nu au primit suficient cabluri, iar Boxee a rămas blocat în căutarea unor noi fonduri pentru a lucra impresionant pentru îmbunătățirea DVR-ului Boxee Cloud sau pentru a se aventura în ceva diferit. Nu știm sigur, dar Samsung va încerca probabil să folosească brandul, să câștige loialismul de la Boxee și apoi să meargă după masă cu ceva alt televizor, iar producătorii de box-uri nu pot livra.

Întrebarea este dacă Samsung va încorpora interfața de utilizare a lui Boxee în televizoarele inteligente sau va lansa un nou set-top box care va concura direct cu Apple TV și Roku.

Indiferent de direcție, Samsung are o problemă la nivelul întregii industrii care se confruntă cu: Consumatorii nu intră în televizoarele inteligente.

Apple TV este mic și ușor de utilizat, dar are nevoie de instrumente de la terțe părți pentru a face ceea ce este cu adevărat capabil. Roku are o comunitate vibrantă care caută modalități de a îmbunătăți caracteristicile casetei și accesul la conținut. De fapt, ambii se luptă pentru același loc în sufragerie, deși la 100 de dolari fiecare, este de asemenea posibil ca unii consumatori să aibă doar amândouă. Samsung ar putea încerca să concureze cu Apple și Roku lansând o cutie independentă, dar oricare ar fi interfața cu care i-ar fi creat inginerii de la Boxee ar putea să apară, de asemenea, în televizoarele sale inteligente.

În mod ironic, precedentul pentru această abordare în două direcții nu vine de la Apple sau Roku, ci de rivalul coreean Samsung, LG. În timp ce producătorii încercau să vândă ideea de televizoare conectate în ultimii ani, LG a intrat pe piață cu Smart TV Upgrader, o cutie mică care conecta direct la televizor prin intermediul HDMI și la Internet prin Ethernet sau Wi-Fi. Acesta a fost, în principiu, smart TV UI LG într-o cutie, și a fost menit să fie agnostic, de lucru cu orice televizor care nu au nici o caracteristică inteligentă TV sau chiar conectivitate la Internet. Cu aplicații, acces la filme și emisiuni, plus o integrare limitată cu dispozitivele mobile, era de așteptat să fie foarte mult la un punct de preț de 130 de dolari.

Nu sa întâmplat așa. Menționați LG Smart TV Upgrader la consumatorul mediu și este posibil să primiți o vizibilitate necompletată. Problema cu cutia nu era dimensiunea sau prețul ei, nu a oferit o mare experiență sau o integrare utilă, lucru pe care atât Samsung cât și Boxee au încercat să le depășească. LG a achiziționat platforma WebOS fabuloasă de la HP ca o fundație potențială pentru o nouă interfață inteligentă TV, dar fructele acestui efort nu au fost încă văzute pe rafturile magazinelor.

În cazul în care LG nu a reușit, Samsung dorește să reușească - cu disperare. Compania este deja în curs de construire a propriului ecosistem pentru a rivaliza cu Apple, împingându-și propriile aplicații și caracteristici pe smartphone-uri, tablete și televizoare inteligente pentru a le face pe toți să vorbească unul cu celălalt. Problema este că această grădină înconjurătoare cu pereți nu este un loc bun pentru a fi în starea sa actuală, mai ales atunci când nu arată la fel de bine cum ar trebui, iar costul pentru intrare este puțin cam abrupt.

Protocolul de streaming AirPlay al Apple este popular deoarece acesta conectează direct un dispozitiv Mac sau iOS direct cu un televizor (prin intermediul Apple TV) sau un sistem de home theater care îl acceptă. De altfel, Boxee Box a fost, de asemenea, activată pentru AirPlay, permițând transmiterea audio și video către un televizor direct prin intermediul acestuia. Ar vrea Samsung să includă o astfel de caracteristică într-un nou set de boxe Boxee, sau va fi ambalat în Intel WiDi și DLNA în schimb, pentru a păstra cu focalizarea PC / Android a diferitelor produse ale companiei? Puteți paria pe acesta din urmă, dacă o cutie este într-adevăr o parte din plan.

Înghițirea Boxee poate fi o mișcare preemptivă a Samsung pentru a contracara ceea ce Apple are în magazin.

Indiferent de direcție, Samsung are o problemă la nivelul întregii industrii care se confruntă cu: Consumatorii nu intră în televizoarele inteligente. Firma de cercetare NPD Group a descoperit că televizoarele inteligente sunt conectate doar la 30% din timp și că boxele de streaming sunt de așteptat să depășească player-ele Blu-ray anul viitor. În cazul în care zvonurile sunt adevărate, iar Amazon și Microsoft intră pe piața casetei de streaming, lucrurile ar putea deveni foarte interesante.

În luna aprilie, Roku a anunțat că a vândut 5 milioane de cutii de la primul său model în 2008. Apple a vândut 5 milioane de Apple TV "hobby" în anul fiscal 2012 numai. Boxee nu a lansat niciodată numere de vânzări pentru Boxee Box, deci nu este clar cât de mulți au fost mutați în totalitate. Ultimul număr confirmat de D-Link cu un an în urmă a revendicat 200.000 de unități vândute, rămânând cu mult în urma celorlalți concurenți de top.

Samsung nu a lansat cifre exacte de vânzări pentru televizoarele inteligente, dar piața în ansamblul său este de așteptat să se extindă cu 55%, până la 141 milioane de televizoare inteligente, vândute în întreaga lume în 2015, potrivit iSuppli. Cu Samsung fiind printre producătorii de top, o bucată solidă din acestea poartă logo-ul și software-ul companiei. Niciunul producător de televizoare, inclusiv Samsung, nu a reușit să devină un frontman, cu atât mai puțin conduce pachetul în mod semnificativ. Acesta este motivul principal pentru care zvonurile s-au deranjat pe faptul că Apple a ieșit cu propriul său produs TV cu ecran plat pentru a aborda confuzia de pe piață.

Asta nu sa întâmplat încă, și înghițirea Boxee poate fi mișcarea preemptivă a Samsung pentru a contracara ceea ce Apple are în magazin. Compania a făcut un impact dramatic în spațiul mobil cu produsele sale Galaxy, dar nu a făcut același lucru în camera de zi, un câmp de luptă încă foarte mult pentru a apuca. Boxee, de asemenea, nu a putut avea un impact durabil și, în curând, sa luptat cu identitatea sa.

La Samsung, în luna ianuarie, Samsung a susținut că a "reinventat" ecranul de pornire al televizorului, concentrându-se pe cinci plăci de bază pentru aplicații care au fost mai mult reminiscente de dispozitivele mobile. Ar fi suportat tabletele Android, precum și dispozitivele iOS și o atenție reînnoită pe aplicații și rețele sociale, pentru a crea o experiență secundară mai solidă.

Ironia este că aceasta a fost viziunea lui Boxee din 2010, în cea mai mare parte, înainte de a schimba vitezele, cu excepția faptului că nu a integrat niciodată dispozitivele mobile foarte bine și nici nu a inclus rețelele sociale într-un mod serios. S-ar putea juca o gamă largă de formate de fișiere înainte ca alte casete să poată fi accesate de la o serie de surse și să le prezinte într-o interfață care ar fi plăcut să se uite și ușor de navigat - toate cu care Samsung sa luptat cu mult introducând mai întâi televizoarele inteligente.

Nu există nici o idee dacă marca Boxee va supraviețui acestui punct sau chiar dacă Samsung își va remodela interfața folosind expertiza personalului, dar va plăti 30 de milioane de dolari pentru a achiziționa tot ce oferă Boxee este probabil mult mai puțin decât banii cheltuiți pentru crearea unei platforme TV inteligente pe care pare să le observe puțini consumatori.