Boeing arata interiorul capsulei spatiale de urmatoarea generatie - Emerging Tech - 2019

CE SE VA INTAMPLA, DACĂ ZBURĂM CU AVIONUL IN COSMOS (Mai 2019).

Anonim

Boeing în această săptămână a deschis trapa în interiorul capsulei spațiale de generația următoare, CST-100, capabilă să aseze până la șapte astronauți în misiuni la și de la Stația Spațială Internațională.

Compania, mai cunoscuta pentru afacerile sale de aeronave comerciale decat activitatea sa in domeniul spatial, a creat capsula cu o investitie de 570 milioane dolari de la NASA. Boeing își investește propriii bani în proiect.

La un eveniment special la centrul de asistență pentru produse din Houston din Texas, astronomii Serena Aunon și Randy Bresnik au purtat costumele originale de lansare și intrare portocalii ale NASA și s-au urcat în interiorul capsulei, permițându-le acestora și mass-mediei să dea interiorul o dată.

"[Astronauții] sunt clienții noștri. Aceștia sunt cei care vor lua avionul nostru în aer și dacă nu construim așa cum doresc, facem ceva greșit ", a declarat fostul astronaut Chris Ferguson, care acum lucrează ca director al echipajului Boeing și al misiunilor . "Probabil că vom face o altă vizită și vom avea grijă ca totul să fie așa cum le place."

Deși modelul CST-100 se aseamănă cu modulele Apollo din anii '60 și '70 (Boeing a avut și o mână în construcție), acesta este mult mai mare, cu spațiu suficient pentru până la șapte astronauți - la doar trei capsule vechi. Poate fi folosit și pentru până la 10 misiuni.

Potrivit lui Ferguson, simplitatea este în centrul designului capsulei.

"Ceea ce nu veți găsi este 1, 100 sau 1, 600 switch-uri", a spus el. "Când tipii ăștia urcă în asta, ei sunt misiunea principală nu este să zboare această navă spațială, ei sunt misiunea principală este să meargă la stația spațială timp de șase luni. Deci nu vrem să le împovărăm cu o cantitate prea mare de antrenamente pentru a zbura pe acest vehicul. Vrem ca acesta să fie intuitiv. "

Interiorul dispune de iluminare cu LED albastru, cu lumină albastră - probabil pentru a crea o atmosferă de liniște și calm printre astronauți, în timp ce se deplasează din spațiu la viteză ridicată - și controale care includ tehnologia comprimatelor, deși companiile tehnologice nu au avut încă șansa de a lupta împotriva contractului.

Două ecluze permit intrarea și ieșirea - una pe partea laterală pentru îmbarcare și ieșire la sol și una pe partea superioară prin care astronauții vor intra în stația spațială, în timp ce ferestrele din fața panoului de control și din lateral vor oferi priveliștile astronauților planeta albastră și dincolo.

Și dacă te-ai întrebat, nu, nu eo toaletă la bord.

"Avem câteva opțiuni", a declarat inginerul Boeing, Tony Castilleja, pentru colecția SPACE.com. "Este vorba despre reducerea masei, deci nu avem o toaletă spațială adevărată, așa cum a făcut-o naveta, pentru că pur și simplu nu avem camera în acest vehicul. Dar există câteva alternative de design pe care le urmărim, de la scutece la dispozitive mecanice. "

Boeing este una dintre cele trei companii care lucrează pentru a crea sisteme de transport eficiente și sigure pentru a transporta astronauții NASA spre și de pe orbita Pământului, cu tehnologiile Space Exploration (SpaceX) și Sierra Nevada Corporation, de asemenea, care lucrează la modele.

Primul CST-100 trebuie să testeze zborul care urmează să aibă loc în următorii trei până la patru ani.

[Sursa: NASA]