BitTorrent: "Tu nu ai descărcat Game of Thrones de la noi" - Emerging Tech - 2019

Mahmut Orhan - Game Of Thrones (Original Mix) (Mai 2019).

Anonim

Poate BitTorrent. După ce a lucrat atît de mult de-a lungul anilor, încît să se caracterizeze ca un centru media mai degrabă decât ca o sursă pentru conținutul piratat, el se ocupă încă de consecințele a ceea ce a devenit cunoscut pentru serviciu. Luați, de exemplu, jocul de tronuri HBO, care a fost recent anunțat ca (încă o dată) spectacolul cel mai pirat al sezonului de televiziune. Lucrurile par să fi ajuns la un rău atât de rău, încât echipa BitTorrent a simțit nevoia de a merge mai departe și de a face lucrurile clare: Doar pentru că au creat tehnologia nu înseamnă că ei condamnă sau participă la piraterie.

Într-un post de pe blogul companiei, intitulat "The Real King of BitTorrent", vicepreședintele BitTorrent al marketingului, Matt Mason, a făcut eforturi să distanțeze compania Bittorrent de reputația care înconjoară tehnologia Torrent. "Ideea unei" înregistrări a pirateriei BitTorrent "este o fabricare completă", a scris el, adăugând că "de fapt, nu există un" record de piraterie BitTorrent "… deoarece pirateria se întâmplă în afara ecosistemului BitTorrent." Același sentiment a fost a reiterat când am vorbit ultima oară cu Mason la SXSW 2013, indicând că reputația companiei va dura mai mult de câteva luni ca să o depășească.

"Nu găzduim conținut care încalcă drepturile. Nu ne îndreptăm atenția. Este literalmente imposibil să "descărcați ilegal ceva pe BitTorrent", a scris Mason. "Pentru a pirat lucruri, aveți nevoie de mai mult decât un protocol. Aveți nevoie de căutare, un site de conținut pirat și un manager de conținut. Noi nu oferim nimic din aceste lucruri. Dacă utilizați BitTorrent pentru piraterie, faceți greșit. "

Mason a continuat că firma, marca și tehnologia BitTorrent au fost "construite pentru inovare". El explică: "Noi nu susținem pirateria [sau] mărimul descărcărilor ilegale și regilor pirat de coroană. Dar aceste povesti ne dau ocazia sa spunem adevarul despre ce se intampla in BitTorrent. "

Aceasta se referă la activitatea pe care BitTorrent (compania) a făcut-o în ultimele luni pentru a construi o relație mai bună cu creatorii de conținuturi, de a colabora cu muzicieni și de regizori pentru a se repoziționa ca format de distribuire a conținutului. Aceste servicii le oferă creatorilor mai mult control asupra activității lor, de la limitările audienței la taxele de acces (fie din punct de vedere financiar, fie din alte forme, cum ar fi informații). "Am construit un ecosistem mediatic legit, conceput pentru a elimina decalajul dintre creatori și fanii", a spus Mason. "Numai în 2012, titlurile din această colecție au fost descărcate de peste 152 de milioane de ori."

Printre conținutul legal descărcat, oficial, Mason indică Epic Meal Time, un spectacol care a fost descărcat de 8, 626, 987 de ori la momentul scrisului. După cum arată el, "este aproape dublu față de descărcările revendicate ale finalei Game of Thrones ."

Cu toate acestea, BitTorrent ca marcă rămâne asociat cu pirateria în mintea multor oameni - inclusiv, din păcate, mulți creatori de conținut. Rămâne de văzut dacă vreunul dintre eforturile actuale de mobilizare a companiei va fi suficient pentru a schimba mintea acestor oameni. Cu toate acestea, nu este dureros ca BT să continue să încerce - chiar dacă ideea de "torrenting" a devenit un jargon neoficial de internet pentru piraterie.